Induksjonsbevis og spørreskjema

Induksjonbevis

Etter induktivt definerte mengder og rekursive funksjoner kommer induksjonbevis, det vil si bevis ved induksjon. Først er det bevis ved matematisk induksjon i kapittel 11, og så er det bevis ved strukturell induksjon i kapittel 12. Det er bare én måte å lære seg induksjonbevis ordentlig på, og det er ved å gjøre mange induksjonsbevis selv. Trening!

Det er mange som opplever at det er noe som «faller på plass» etter at man har gjort en del slike bevis. Hvordan trener man så på slike bevis? Man skriver, enten på datamaskin eller ark, og sjekker at alle detaljene er på plass. Forsøk å lese beviset ditt som om du leste det i en bok, og sjekk om alt er forståelig. Hvis det ikke er det, er det noe som bør fikses. Fiks det, og les beviset på nytt.

Spørreskjema

Vi er interessert i å gjøre nettkurset bedre! Dersom du vil hjelpe oss med det, fyll ut følgende spørreskjema:

https://nettskjema.no/a/161660

Ukeplan og progresjon

Husk at vi har lagt ut en anbefalt progresjon på https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/h20/ukeplan/. Dersom du følger denne, bør du nå nærme deg kapitlene 11 og 12. Dersom du ikke har kommet så langt, ikke fortvil, men legg inn litt ekstra tid og ressurser på å hente deg inn. Husk at fredag 18. september er siste frist for å levere oppgaver fra kapitlene 4, 5 og 6.

Lykke til videre!

--
Med vennlig hilsen vi som underviser IN1150

Publisert 14. sep. 2020 15:35 - Sist endret 14. sep. 2020 15:35