Semesterside for IN1150 - Høst 2020

Vi avsluttet sensuren i dag, og karakterene blir publisert i løpet av dagen. Her er karakterfordelingen:

  • Antall som fikk A: 15 (16%)
  • Antall som fikk B: 18 (19%)
  • Antall som fikk C: 26 (27%)
  • Antall som fikk D: 24 (25%)
  • Antall som fikk E: 13 (13%)
  • Antall som fikk F: 11 (10%)

Vi minner om at løsningsforslaget (med sensorveiledning) ligger på semestersiden. Dette er utgangspunktet for sensuren. Dersom du har spørsmål eller kommentarer til løsningsforslaget, ta kontakt med rantonse@ifi.uio.no.

Takk for følget, og lykke til med videre studier!
 

27. nov. 2020 13:32

Gratulerer til alle med en forhåpentligvis vel gjennomført eksamen! 🎉

Årets eksamen og løsningsforslag er nå lagt ut på siden med tidligere eksamener. (Finner du feil her eller har kommentarer, ikke nøl med å ta kontakt.)

Vi begynner straks arbeidet med å sensurere, og vi regner med å være ferdig innen et par uker (senest tre).

Igjen, takk for følget, og lykke til med resten av eksamenstiden!

17. nov. 2020 20:08

Tusen takk for følget dette semesteret! Jeg håper dere har lært masse og at kurset har inspirert til videre studier.

Og lykke til med eksamen i morgen! Pust med magen, bruk tiden godt, og pass på at dere leser oppgavene nøye og dobbeltsjekker svarene. Løsningsforslag blir lagt ut en gang etter eksamen.

Takk for nå!

16. nov. 2020 22:06

Hjemmeeksamen er rett rundt hjørnet, tirsdag 17. november kl. 15.00, og her er noen viktige opplysninger, tips og påminnelser. Det meste av dette vil også stå på forsiden på eksamen.

Gjennomføring og eventuelle spørsmål underveis:

12. nov. 2020 12:33

Det finnes nå en prøveeksamen i Inspera som alle skal ha tilgang til.

Vi anbefaler på det sterkeste at alle forsøker seg på denne. Da får man en følelse for hvordan Inspera funker, hvordan eksamenssituasjonen blir og litt om hvordan oppgavene kommer til å se ut.

Prøveeksamen er åpen fra nå og frem til mandag 16. november kl. 19.00.

I løpet av neste uke kan vi ta en gjennomgang av den, i tillegg til litt repetisjon, dersom det er interesse for det. Hvis du er interessert og har anledning, send inn svar på følgende skjema: https://nettskjema.no/a/171753

 

6. nov. 2020 16:40

Eksamen nærmer seg, og her kommer en kort påminnelse og oppdatering.

Vi inviterer som vanlig til Zoom-spørretime fredag kl. 12.15–14.00. Det blir spørsmålsdrevet, samtalebasert, uformelt og uten opptak. Hvis du vil sende inn spørsmål på forhånd, kan du gjøre det via følgende nettskjema: https://nettskjema.no/a/in1150h20spm

Vi har også laget en prøveeksamen i Inspera. Så fort den er tilgjengelig (forhåpentligvis før helgen) gir vi beskjed. Vi anbefaler på det sterkeste at alle forsøker seg på den, for da får man en følelse for hvordan Inspera funker, hvordan eksamenssituasjonen blir og litt om hvordan oppgavene kommer til å se ut.

Lykke til videre!

5. nov. 2020 20:12

Det ble på fredag sendt ut en e-post om eksamen til alle studenter. Det blir altså en digital hjemmeeksamen i IN1150 i stedet for en ordinær digital skoleeksamen i Silurveien. Her er litt mer utfyllende informasjon.

Eksamen blir på fire timer med bokstavkarakter. Formen på eksamen blir tilsvarende den som er brukt høsten 2019, våren 2019, høsten 2018, våren 2018, 2017 og 2016. Eksamen vil bestå av to deler: én del med små oppgaver (sant/usant) og én del med større oppgaver.

Her er tidligere eksamener i kurset: https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/h20/tidligere-eksamener/

Mer nøyaktige regler for gjennomføring kommer snart, men i korte trekk blir det følgende: Alle tilgjengelige kilder kan brukes. Under eksamen er det ikke tillatt å kommunisere med andre personer om oppgaven eller å dele sitt arb...

2. nov. 2020 12:56

Husk at fristen for innlevering av oppgaver fra kapitlene 22, 23 og 24 er fredag 30. oktober kl. 23.59.

Trekkfristen for eksamen er 1. november. Dersom du ikke har tenkt til å ta eksamen, er det lurt å melde seg av.

Det blir Zoom-spørretime fredag kl. 12.15–14.00. Som vanlig blir det spørsmålsdrevet, samtalebasert, uformelt og uten opptak. Hvis du vil sende inn spørsmål på forhånd, kan du gjøre det via følgende nettskjema: https://nettskjema.no/a/in1150h20spm

29. okt. 2020 20:54

Zoom-spørretime på fredager

Forrige fredags Zoom-spørretime gikk bra, og vi satser på å holde Zoom-spørretimer fremover på fredager kl. 12.15–14.00, hvor du møte opp og få hjelp til oppgaveregning og det du eventuelt syns er vanskelig i kurset. Dette er ment som et frivillig ekstratilbud til deg som ønsker en litt mer “personlig” tilstedeværelse, og vi satser på å gjøre det spørsmålsdrevet, samtalebasert og uformelt. Opplegget er enkelt: Hvis du har spørsmål, besvarer vi dem så godt vi kan. Dette blir altså ingen forelesning eller gruppetime hvor vi gjennomgår forskjellige temaer, men et forum for deg som vil snakke og spørre om fag og oppgaver. Det blir ikke gjort noe opptak. Tenk på det som vår kontortid, hvor vi er tilgjengelig for spørsmål. (Mer informasjon med lenke til Zoom er sendt på e-post.)

15. okt. 2020 10:59

Induksjonbevis

Etter induktivt definerte mengder og rekursive funksjoner kommer induksjonbevis, det vil si bevis ved induksjon. Først er det bevis ved matematisk induksjon i kapittel 11, og så er det bevis ved strukturell induksjon i kapittel 12. Det er bare én måte å lære seg induksjonbevis ordentlig på, og det er ved å gjøre mange induksjonsbevis selv. Trening!

Det er mange som opplever at det er noe som «faller på plass» etter at man har gjort en del slike bevis. Hvordan trener man så på slike bevis? Man skriver, enten på datamaskin eller ark, og sjekker at alle detaljene er på plass. Forsøk å lese beviset ditt som om du leste det i en bok, og sjekk om alt er forståelig. Hvis det ikke er det, er det noe som...

14. sep. 2020 15:35

Her er en kort påminnelse og litt om veien videre.

Mer mengdelære, induktivt definerte mengder og rekursive funksjoner

Denne uken er tiden inne for å lære om induktivt definerte mengder og rekursive funksjoner. Dette temaene for kapitlene 9 og 10. Kapittel 8 introduserer litt mer mengdelære, og snakker spesielt om uendelighet, som er er nødvendig for kapitlene som følger. Det er nå kurset begynner å bli litt mer utfordrende, og det er svært viktig at du bruker tiden godt. Ved slutten av denne uken bør du satse på å levere noen innleveringsoppgaver fra disse kapitlene.

Litt om innleveringsoppgavene

For å ta eksamen i IN1150 må du levere og få godkjent en viss mengde innleveringsoppgaver. Du kan selv velge når du le...

7. sep. 2020 09:50

Bevis, relasjoner og funksjoner

Denne uken bør du arbeide med kapitlene 5, 6 og 7 og lære om bevis, relasjoner og funksjoner. I løpet av uken bør du også levere innleveringsoppgavene knyttet til kapitlene. Vi minner om at innleveringsfristene er satt opp mye senere enn når man bør være ferdig med stoffet. (De er ment som aller siste frister for innlevering, og man bør levere lenge før.)

Tips, triks og nyttige lenker

31. aug. 2020 10:30

Nå er kurset i gang for fullt, og det er viktig at du passer på at du har en viss progresjon. Dersom du blir hengende etter, er det vanskelig å hente seg inn igjen. Her kommer en liten oppdatering og påminnelse.

Anbefalt progresjon

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/h20/ukeplan/

Denne uken bør du arbeide med kapitlene 2, 3 og 4, det vil si alt som har å gjøre med utsagnslogikk. Når du har arbeidet deg gjennom et kapittel, ideelt sett ved å lese i boken og se på nettkurset, bør du gjøre oppgavene i boken og i nettkurset. Når du føler deg komfortabel med kapitlet, bør du føre inn og levere in...

24. aug. 2020 15:16

Et rent nettkurs

Dette kurset er et rent nettkurs, og det er ingen ordinære forelesninger, fellestimer eller gruppetimer, men vi kommer til å ha et løpende digital tilbud hvor du kan stille spørsmål, diskutere faget og få tilbakemelding på oppgaver. Etter hvert vil vi også sette opp noen møteplasser (fysiske eller digitale) hvor du kan få hjelp.

Viktig: Det å ta IN1150 som nettkurs krever mye selvdisiplin og kontinuerlig arbeid, og derfor bør du så fort som mulig begynne å lese boken og bruke nettkurset.

Timeplan og progresjon

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/h20/timeplan/

All erfaring i dette kurset tilsier at kurset blir mer utfordrende fra og med kapittel 9, og det er derfor viktig at du begynner tidlig og jobber jevnt. Vi har derfor lag...

20. aug. 2020 12:36

Velkommen til IN1150 - Logiske metoder ved Institutt for informatikk, som nettkurs for høsten 2020! Her kommer det snart mer informasjon om kurset du tar dette semesteret.

Semestersiden

Alle viktige beskjeder og blir lagt ut på denne siden, så sjekk den regelmessig. Dette er den eneste siden du trenger å sjekke for å være oppdatert om hva som skjer i kurset. Mer informasjon, om innleveringsoppgaver og undervisningstilbud, kommer snart.

Pensum

Pensum i kurset er læreboken «Logiske metoder: kunsten å tenke abstrakt og matematisk» (Universitetsforlaget, 2014). I tillegg anbefales «Studiebok til Logiske metoder» (Universitetsforlaget, 2017). Se...

11. aug. 2020 16:10