Semesterside for IN1150 - Vår 2020

Et løsningsforslag (med sensorveiledning) ligger nå tilgjengelig på oversikten over tidligere eksamener. God sommer! ☀️

29. juni 2020 14:51

Vi har opprettet en nettside for spørsmål og svar knyttet til hjemmeeksamen. Den finner du her:

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/v20/hjemmeeksamen/

Det er funnet én skrivefeil, som er følgende:

  • Oppgave 4, side 7: Her skal treet (d) representeres som ((ø ø ø ø) (ø) (ø ø ø ø)), hvor det står (ø) i midten, og ikke ((ø)).

Det er lurt å ta kikke innom denne siden en gang i blant for å se om det har kommet inn noen nye spørsmål. Nederst på siden står det når den sist ble oppdatert.

Vi minner om at alle henvendelser (faglige, tekniske, administrative) angående hjemmeeksamen under eksamenstiden skal gå via skjemaet som er tilgjengelig fra siden «Brukerstøtte under eksamen» (https://www.mn.uio...

25. mai 2020 16:48

Først og fremst, tusen takk for følget dette semesteret. Det ble veldig annerledes enn vi forventet ved semesterstart, men jeg både håper og tror at dere har lært masse i løpet av denne våren!

Hjemmeeksamen begynner i morgen, fredag 22. mai kl. 14.30, og jeg vil med dette bare ønske dere lykke til og komme med noen praktiske opplysninger, tips og påminnelser:

Gjennomføring og eventuelle spørsmål underveis

  • Det er viktig at dere tar en tur innom siden «Avsluttende eksamen på MN-fakultetet våren 2020» (https://www.mn.uio.no/om/hms/koronavirus/eksamen-2020.html). Viktig praktisk informasjon om gjennomføringen av hjemmeeksamen finnes der.

  • Alle spørsmål underveis knyttet til eksamen, uansett om det er faglig eller teknisk, skal gå via et skjema som er tilgjengelig fra siden «Brukerstøtte under eksamen»...

21. mai 2020 15:55

Takk til alle som ble med på gjennomgangen av prøveeksamen i dag, spesielt dere som hadde på kamera og dere som bidro med spørsmål og svar. Vi fortsetter gjennomgangen med oppgave 4 og 5 i morgen, torsdag 14. mai kl. 13.15, med en myk overgang til avslutnings-Zoom-festen rundt kl. 14.15. Løsningsforslagene til oppgave 1, 2 og 3 ligger på siden med tidligere eksamensoppgaver og vil oppdateres etter gjennomgangen.

I god tradisjon arrangerer vi en avslutningsfest i IN1150, og alle som tar IN1150 inviteres herved til en faglig-sosial avslutnings-Zoom-fest (med premier) torsdag 14. mai kl. 14.15–16.00.

Dette markerer kurset er over og at eksamen er rett rundt hjørnet, bare åtte dager unna. Vi planlegger en ettermiddag med eksamenstips, miniforedrag, konkurranser og annen faglig moro. Fagansvarlig, gruppelærerne, rettere og and...

13. mai 2020 23:56

Det er nå nøyaktig to uker til hjemmeeksamen begynner, fredag 22. mai kl. 14.15!

Prøveeksamen

Det finnes nå en prøveeksamen i Inspera (http://uio.inspera.no/) som alle skal ha tilgang til. Vi anbefaler på det sterkeste at alle forsøker seg på denne. Da får man en følelse for hvordan Inspera funker, hvordan eksamenssituasjonen blir og litt om hvordan oppgavene kommer til å se ut. En viktig del av kurset er å kunne lese og bruke definisjoner, utforske hva som er sant og usant og argumentere for påstander, og derfor handler naturligvis mange av oppgavene om dette. Prøveeksamen er åpen fra nå og frem til fredag 15. mai kl. 14.30. Den blir gjennomgått via Zoom (se under) på onsdag 13. mai kl. 12.15–14.00. Den ligger også tilgjengelig her.

Undervisn...

8. mai 2020 22:18

Vi er fremme ved den siste uken med nytt stoff, og temaet for denne uken, fra mandag 27. april til fredag 1. mai er formelle språk og naturlig deduksjon. I tillegg til boken har vi et tilbud med nettkurs, Zoom-undervisning, YouTube-forelesninger, og Mattermost.

Nettkurset

27. apr. 2020 15:09

Denne uken har temaet vært kapittel 17 (abstraksjon med ekvivalenser og...

3. apr. 2020 19:19

Det blir skriftlig hjemmeeksamen i Inspera denne våren. Den vil starte 22. mai og vare i 7 dager. Karakterskalaen blir bestått / ikke bestått. Mer informasjon finnes på eksamenssiden. Husk at kravet for å ta eksamen er at man har fått 96 poeng (av totalt 192 mulige) på innleveringsoppgavene.

3. apr. 2020 16:34

Fra og med mandag 23. mars blir det lagt opp til digital undervisning i IN1150. Her følger litt informasjon om progresjonen du bør følge, og hvilke tilbud du har, nå i tiden fremover (med vekt på den kommende uken).

(For generell informasjon om koronaviruset og hvilke konsekvenser det har for Univ...

22. mars 2020 20:00

Vi har nå gitt alle som ikke har fått levert innlevering 7 en ny frist (til mandag 23. mars). Fristen for innlevering 8 er utsatt til torsdag 26. mars.

Vi oppfordrer også alle til å bruke Mattermost flittig. Der kan man stille spørsmål og diskutere fag. Der vil vi også annonsere Zoom-sesjoner og eventuell annen digital undervisning.

17. mars 2020 16:29

Det er ingen undervisning denne uken. Fra og med 23. mars fortsetter vi med digital undervisning. Alle innleveringsfristene har blitt forskjøvet med én uke, og kravet for å ta eksamen har blitt endret til 96 poeng totalt (i stedet for 32 poeng per bolk). Vi er tilgjengelig for spørsmål via Mattermost og e-post, men alle ikke-faglige spørsmål går via administrasjonen (studieinfo@ifi.uio.no).

16. mars 2020 14:39

Kjære IN1150-student,

Vi legger om til mer digital undervisning

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/v20/timeplan/

UiO har i dag kommet med nye retningslinjer angående undervisning, og bakgrunnen er et ønske om å hindre spredning av koronavirus. For informasjon om dette, se her: https://www.uio.no/om/hms/koronavirus/index.html

Den eneste konsekvensen for IN1150, inntil videre, er at fellestimene på onsdager og fredager er avlyst, og at det blir et større fokus på digital undervisning. Vi har god erfaring med å undervise IN1150 som nettkurs, så dere kan regne med at opplegget fremover er godt. Gruppeundervisningen og [sn|gr]ublegruppene går som normalt dersom ingenting annet står i timeplanen. Cafétilbudet i Escape, som egentlig skulle flyttes til torsdager, f...

11. mars 2020 21:34

Denne uken er temaet bevis ved matematisk og strukturell induksjon. Bra saker. Det er sånn omtrent nå at kurset for mange begynner å bli mer utfordrende, og det er derfor viktig å passe på at du henger med. Her er en oversikt over noen av tilbudene du har til rådighet. (Det er naturligvis ikke slik at bør benytte deg av alle disse. Du bør velge hva som passer best for deg.)

Gruppeundervisningen
https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/v20/gruppeundervisning/

Gruppetimene er kanskje det viktigste stedet hvor du kan lære deg pensum. Her kan du komme og få en repetisjon...

2. mars 2020 10:27

Dersom du ikke har svart på spørreundersøkelsen, gjør det! Dette gjelder særlig dere som ikke kommer på fellestimene. Det er bare å logge inn på https://nettskjema.no/, så vil man se skjemaet der, fordi alle som er oppmeldt i kurset er invitert. Dersom du ikke har tilgang, ta kontakt. På fredag kl. 10.15 snakker vi om resultatet.

Temaet for denne uken

Denne uken handler det om funksjoner (kapittel 7) og mer mengdelære (kapittel 8). På onsdag kl. 14.15 kommer Andreas Nakkerud og regner oppgaver og snakker mer om uendelighet. På fredag kl. 10.15 begynner vi med kapittel 9 (induktivt definerte mengder) og 10 (rekursive funksjoner). Det er akkurat nå kurset begynner å bli noe mer intenst, og de...

18. feb. 2020 15:43

Denne uken handler det om kapittel 5 (bevismetoder) og 6 (relasjoner) i IN1150. Kom på fellestime for oppgaveregning og repetisjon!

Spørreundersøkelse

På fredag sendte vi ut en liten spørreundersøkelse for å få tilbakemelding om kurset, spesielt om hvordan vi kan gjøre undervisningen bedre for deg og hvordan vi bør bruke fellestimene og gruppeundervisningen. Det er fortsatt under halvparten som har svart, og særlig gjelder det dere som ikke kommer på fellestimene. Vi håper at du deltar!

Noen tips

  • Ikke fokuser kun på innleveringsoppgavene! Meningen med disse oppgavene er å få flest mulig til å jobbe jevnt og hardt helt fra begynnelsen av, at man skal kunne få individuell tilbakemelding på det man gjør og at man skal lære. Dersom du får godkjent...
12. feb. 2020 11:23

Denne uken begynner gruppeundervisningen for fullt, og første innleveringsfrist er allerede på torsdag. Her kommer en liten oppdatering!

Litt om fredagstimene, onsdagstimene og progresjonen

Vi har begynt på et opplegg hvor fredagstimene brukes til å repetere og gjennomgå to nye kapitler i boken, og hvor den neste uken, fra mandag til torsdag, brukes til å fortsette på disse to kapitlene: regne oppgaver, gå på gruppeundervisning, gå på fellestimen på onsdag, og deretter levere en oppgave på torsdag. For eksempel begynte vi nå med å gjennomgå kapittel 1 på fredag, og vi kommer til å raskt gjennomgå kapittel 2 på onsdag, i tillegg til å regne noen oppgaver og svare på spørsmål....

28. jan. 2020 12:51

Velkommen til IN1150 - Logiske metoder ved Institutt for informatikk, for våren 2020! Her følger litt praktisk og nyttig informasjon om kurset du møter dette semesteret.

Semestersiden

Alle viktige beskjeder og blir lagt ut på denne siden, så sjekk den regelmessig. Dette er den eneste siden du trenger å sjekke for å være oppdatert om hva som skjer i kurset. Mer informasjon, om innleveringsoppgaver og gruppeundervisning, kommer snart.

Pensum

Pensum i kurset er læreboken «Logiske metoder: kunsten å tenke abstrakt og matematisk» (Universitetsforlaget, 2014). I tillegg anbefales «Studiebok til Logiske metoder» (Universitetsforlaget, 2017). Se pensumsiden for mer informasjon.

Timeplan og progres...

8. jan. 2020 11:23