Andre uke er godt i gang: En oppdatering

Denne uken begynner gruppeundervisningen for fullt, og første innleveringsfrist er allerede på torsdag. Her kommer en liten oppdatering!

Litt om fredagstimene, onsdagstimene og progresjonen

Vi har begynt på et opplegg hvor fredagstimene brukes til å repetere og gjennomgå to nye kapitler i boken, og hvor den neste uken, fra mandag til torsdag, brukes til å fortsette på disse to kapitlene: regne oppgaver, gå på gruppeundervisning, gå på fellestimen på onsdag, og deretter levere en oppgave på torsdag. For eksempel begynte vi nå med å gjennomgå kapittel 1 på fredag, og vi kommer til å raskt gjennomgå kapittel 2 på onsdag, i tillegg til å regne noen oppgaver og svare på spørsmål. På fredag 31. januar begynner vi med kapittel 3 og 4.

Tanken bak et slikt opplegg er å bruke de to fellestimene på en måte som er best mulig for alle: Vi begynner litt forsiktigere og grundigere på fredagen, men allikevel som repetisjon, og så regner vi oppgaver og øker nivået noe på onsdagen. (Det er annen måte å bruke fellestimene på, og det er som helt ordinære forelesninger med nøyaktig ett kapittel per dobbelttime. Grunnen til at vi foreløpig velger å ikke gjøre dette, er at dette er nøyaktig det som finnes i nettkurset og som ligger på YouTube…) Men, dette er et opplegg som forutsetter at man kommer forberedt (det vil si at man har lest boken og eventuelt sett på forelesningene på nett) til begge fellestimene! Hvis man kommer uten å ha forberedt seg, vil man rett og slett gå glipp av en god del av pensum. Dette opplegget gjør at det ikke er tilstrekkelig å kun komme på fellestimene.

Det er godt mulig at det er bedre for dere at vi justerer litt på dette opplegget, enten mer eller i mindre i retning av klassiske forelesninger, så det blir muligens en liten mini-undersøkelse om dette om en uke eller to. Dere kan også gi meg tilbakemelding på dette i fellestimene. Meningen er at jo vi lager et opplegg er best mulig for dere og for at dere lærer mest mulig i løpet av semesteret.

Kommunikasjon: Mattermost

Lurer du på noe, kan du spørre på Mattermost. Mattermost er et diskusjonsforum og en praktisk digital møteplass hvor man kan snakke med hverandre, og med kursansvarlige, i ulike kanaler og grupper, og hvor man kan stille faglige og praktiske spørsmål. Det er helt frivillig, men vi er flere som er klare til å hjelpe, og vi skal prøve å svare rimelig raskt. Vi ønsker også gjerne at du selv er med på å svare på andres spørsmål og deltar i de faglige diskusjonene. Det lærer man veldig mye av. Det har allerede kommet noen spørsmål, så ta en titt!

Gruppeundervisning

Gå på gruppetimene. Denne uken begynner gruppeundervisningen for fullt, og her vil våre dyktige gruppelærere gjennomgå det viktigste for den aktuelle uken og hjelpe til med å løse oppgaver. Her kan du også komme og spørre om alt (det faglige) som har med faget å gjøre. Det å følge gruppeundervisningen er noe vi anbefaler på det sterkeste. Det å snakke sammen om faget, og forsøke å løse oppgaver sammen, er en uvurderlig erfaring og veldig viktig.

Innleveringsoppgaver

For å ta eksamen i IN1150 må du levere og få godkjent en viss mengde innleveringsoppgaver. Det blir tolv uker med innleveringsoppgaver, og disse er gruppert i tre like store bolker. Du kan selv velge hvilke og hvor mange oppgaver du leverer, men kravet for å gå opp til eksamen er 32 poeng (av 64 mulige) per bolk. Se lenken over for mer informasjon. Første innleveringsfrist er torsdag 30. januar kl. 23:59.

Litt krydder og rekreasjon

Fellestimene kommer til å bli krydret med ulike ting dette semesteret, mest for moro skyld, men alltid både faglig motivert og faglig relevant! Vi skal for eksempel forsøke å ta for oss ukens spill og si noen ord om hvorfor og hvordan det er faglig relevant og knyttet til det vi lærer. Vi skal også forsøke oss på noen såkalte Bongard-problemer med faglig vri, og vi skal forsøke å bruke Mentimeter-løsningen flittig. Kom på fellestimene, så får du se.

Oppgave 1.14

Jeg skjønner at noen av dere lurer på hvordan man løser en oppgave som oppgave 1.14. Dette kan jeg gå gjennom i fellestimen på onsdag. Kort fortalt: Meningen er at man skal forsøke å finne et overbevisende argument, eller noe, som gjør at man tror på det som står der. Det trenger ikke å være et “bevis”, men det må være noe mer enn bare et eksempel.

IN1150-café på fredager

Vi kommer aller mest sannsynlig (vi venter bare på grønt lys fra CYB/Escape) til å begynne med IN1150-kaféer i Escape på fredager! Dette er et faglig-sosialt tilbud som vi har god erfaring med fra tidligere semestre. Tanken er man kan møtes på fredager fra kl. 15.15 og løse oppgaver, snakke med andre studenter, drikke kaffe, spille spill – og snakke med gruppelærere, rettere og fagansvarlig. Mer informasjon kommer!

Lykke til videre med kurset!

Publisert 28. jan. 2020 12:51 - Sist endret 28. jan. 2020 12:51