Grublegrupper, snublegrupper og opptak på YouTube

Dersom du ikke har svart på spørreundersøkelsen, gjør det! Dette gjelder særlig dere som ikke kommer på fellestimene. Det er bare å logge inn på https://nettskjema.no/, så vil man se skjemaet der, fordi alle som er oppmeldt i kurset er invitert. Dersom du ikke har tilgang, ta kontakt. På fredag kl. 10.15 snakker vi om resultatet.

Temaet for denne uken

Denne uken handler det om funksjoner (kapittel 7) og mer mengdelære (kapittel 8). På onsdag kl. 14.15 kommer Andreas Nakkerud og regner oppgaver og snakker mer om uendelighet. På fredag kl. 10.15 begynner vi med kapittel 9 (induktivt definerte mengder) og 10 (rekursive funksjoner). Det er akkurat nå kurset begynner å bli noe mer intenst, og det er derfor viktig at du er med på hva som skjer!

Snublegrupper og grublegrupper

Fra og med denne uken oppretter vi to nye typer grupper! Dette er et eksperiment og et tilbud til deg som føler at kurset er litt for enkelt eller litt for vanskelig:

  • Snublegruppene vil være et tilbud til de som føler at de henger litt etter i de mest grunnleggende temaene i kurset. Her tar vi for oss temaer som grunnleggende regneferdigheter, bevisføring, gjennomgang av definisjoner og regning av enkle oppgaver.
  • Grublegruppene vil ta for seg temaer som går utover pensum. Vi er ikke helt sikre på innholdet, men det vil alltid være relatert til kurset, og vi tror at det kan bli gøy og interessant for alle som føler at de har pensum under kontroll. Vi tenker programmering, forskning , nøtter, visualisering, bevis og andre dypdykk knyttet til listen over temaer i kurset. Dette er altså kun et frivillig ekstratilbud og kun anbefalt dersom du har kontroll på pensum. (For ellers bør du bruke tiden på pensum.)

Begge gruppene vil bli holdt av gruppelærerne, retterne og fagansvarlig i kurset, og hvem som holder hva vil variere. Tid og sted ligger på timeplanen. Snublegruppene være på fredager kl. 12.15 i Logo (med ett unntak), og grublegruppene onsdager kl. 16.15 i Caml.

Vi begynner allerede denne uken med følgende tilbud:

  • Snublegruppe: Repetisjon av mengdelære. Fredag 12.15 i Logo. Få en oppfriskning av kapittel 1, mengdelære.
  • Grublegruppe: Mini-LaTeX-verksted. Onsdag 16.15 i Caml. Lær om hvordan LaTeX fungerer og hvordan du blant annet kan skrive vakre innleveringsoppgaver.

Opptak fra fellestimene

Nå ligger opptakene fra fellestimen 12. februar og fellestimen 14. februarYouTube, redigert og kuttet ned, med en detaljert innholdsfortegnelse i beskrivelsene. Tips: Det lønner seg å øke hastigheten på avspillingen! (Dette kan gjøres via snarveiene ‘<’ og ‘>’ – eller ‘shift-,’ og ‘shift-.’ – på tastaturet.)

Publisert 18. feb. 2020 15:43 - Sist endret 21. feb. 2020 00:50