Om obligatoriske oppgaver og innlevering

Programmering er et fag som krever trening, og i IN1900 er det obligatoriske innleveringer hver uke. Man trenger ikke levere inn alle oppgavene, men man må oppnå et tilstrekkelig antall poeng for å kunne gå opp til eksamen. Oppgavene for hver uke er spesifisert i undervisningsplanen.

Alle må sette seg inn i Institutt for informatikks retningslinjer for obligatoriske oppgaver

Innlevering og godkjentkrav

Oppgavene leveres inn via innleveringssystemet Devilry hver uke innen fristen (søndag kveld kl 23.59). For hver godkjente oppgave får man et antall poeng, normalt ett poeng, men noen større oppgaver teller to poeng. For alle kursene må ca 2/3 av de tilgjengelige oppgavene være godkjent for å kunne gå opp til eksamen. For de enkelte kursene betyr dette følgende:

  • IN1900; kravet er 45 poeng av 70 mulige innen 1. desember.
  • MAT-IN1105; minimum 18 poeng (av 28) før midtveiseksamen. Følger et annet opplegg med oppgaver etter det.
  • IN-KJM1900; 22 (av 34) mulige poeng, fram til uken etter midtveis. Egen prosjektoppgave etter det.

Merk at det er den siste innleveringen som blir rettet, så sørg for at alle filene dine er med i denne. Husk også at løsningen alltid skal inneholde et kjøreeksempel! Løsninger uten kjøreeksempel vil som hovedregel ikke bli rettet.

Dersom en oppgave vurderes til ikke godkjent, kan studenten påklage avgjørelsen til foreleser Joakim Sundnes sundnes@ifi.uio.no. I klagen må oppgaven limes inn sammen med argumenter for hvorfor vurderingen menes å være feil. Gruppe- og faglærere vil da vurdere oppgaven og ta en endelig avgjørelse.

Du kan sende mail til sjefsgruppelærer Jon Kristian Dahl jonkd@student.matnat.uio.no hvis du mener du har en gyldig grunn til å levere oppgavene senere enn fristen. Merk at en slik forespørsel om utsatt frist må skje før innleveringsfristen. Hvis fristen allerede har gått ut, eller du har behov for lengre utsettelse (\( > \) 3 dager) så må du kontakte studieadministrasjonen.

Innlevering av oppgaver med Devilry

For å levere inn og rette oppgaver bruker vi Devilry, et system utviklet av studenter ved Institutt for Informatikk. Dere logger dere inn på Devilry ved å følge linken på kursets forside. Bruk ditt vanlige UiO-brukernavn og -passord for å logge inn.

For hver uke dere skal levere inn oppgaver vil du finne én oppgave ("assignment") i Devilry. Her må du ukentlig levere inn oppgaver før søndag kveld kl 23:59. For hver uke kan du laste opp så mange av ukas oppgaver dere vil, og du kan levere så mange ganger du ønsker. Det er alltid den siste innleveringen som vil bli rettet.

Av Joakim Sundnes
Publisert 22. aug. 2019 14:08 - Sist endret 24. aug. 2019 14:06