Beskjeder

Publisert 29. nov. 2021 08:27

Det har kommet noen endringer i eksamenstidspunktet for noen av dere. Dagen er det samme, men tidspunktet på dagen kan være endret.

Merk at etter fristen for siste commit i eksamensrepoene (to dager før eksamen) vil det ikke bli gjort endringer på disse tidspunktene uten av dere får beskjed på e-post.

Publisert 24. nov. 2021 21:43

Det blir spørretime tirsdag 30.11 klokken 12.15 på zoom. Linken er den samme som vanlig, altså https://uio.zoom.us/j/66135196505?pwd=V2N3ZW5Tak4yV3Nzc1NrcFk4cnJPUT09

Vi starter 12.15 og avslutter når det ikke er flere spørsmål. Dersom du ønsker å sende inn spørsmål på forhånd kan du sende dette på mail til henriknf@simula.no

Merk at det vil ikke bli gjort opptak av denne timen.

Publisert 11. nov. 2021 09:39

På grunn av symptomer blir dagens forelesning (Torsdag 11. november) holdt kun digitalt via Zoom. Forelesningen vil foregå på den vanlige lenken til vanlig tid.

Hilsen Jonas

 

Publisert 1. nov. 2021 09:25

Vi har så lagt ut info om muntlig eksamen her (link også lenger nede på siden). Der finner dere blant annet info om når og hvor dere skal ha eksamen.

Publisert 1. nov. 2021 09:24

Da er prosjekt laget ut og dere finner det her

Publisert 26. okt. 2021 14:51

Grunnet mennesklig svikt er det desverre ikke opptak av dagens forelesning. Hvis du ikke fikk fulgt forelesningen live i person eller på Zoom bør du istedet lese forelesningsnotatene her:

Eventuelt finnes det også slides her

Edit: Glemte i farta at vi har opptak fra fjoråret man eventuelt kan se på om man ønsker å se forelesningen i videoform, se her.

Beklager ulempene dette medfører!

 

Publisert 18. okt. 2021 22:55

Vi er dessverre nødt til å avlyse forelesningen tirsdag 19.10 på grunn av sykdom. Som et alternativ har jeg tatt ett opptak av forelesningen som jeg hadde tenkt til å holde, og den finner dere her.

Publisert 18. okt. 2021 09:03

Prosjekt 2 er lagt ut og dere finner det her

Publisert 13. okt. 2021 10:38

Link til nettskjemaene som må fylles ut dersom du ønsker å gjøre prosjektene alene eller sammen med en spesifikk person ligger på GitHub pages. Merk at du må fylle ut et nytt nettskjema for hvert prosjekt og fristen for å gjøre dette på prosjekt 2 er på fredag (15.10) klokken 12.00. Hvis du ønsker å jobbe sammen med en annen, holder det at en av dere sender inn nettskjema.

Publisert 9. okt. 2021 15:41

Mange av dere har midtveiseksamener i uke 41 (11 - 15 oktober). Derfor blir det ingen forelensinger denne uken. Det blir heller ingen gruppetimer. Hvis du trenger hjelp med noen denne uken kan du kontakte oss på Mattermost.

Merk at det er ingen midtveiseksamen i IN1910.

Publisert 5. okt. 2021 07:59

Muntlig eksamen i IN1910 vil foregå 2. desember, 7. desember og 13. desember. Fyll ut følgende nettskjema innen 22.oktober og huk av alle datoene som passer: https://nettskjema.no/a/221647

Merk at det er viktig at du huker av alle datoer som passer og ikke kun den du har mest lyst på

Publisert 1. okt. 2021 21:34

Fra og med uke 40 dropper vi zoom i gruppetimene, slik at du dermed er nødt til å møte fysisk i gruppetimene for å få hjelp. Årsaken til dette er først og fremst fordi korona-restriksjonene nå er opphevet, med også for gruppelærerne har rapportert at de ikke har hatt kapasitet til å både hjelpe de som møter fysisk i gruppetimene og de som er på zoom. 

Dersom du fortsatt ikke ønsker å dukke opp fysisk i timene kan du alltid bruke mattermost hvor både gruppelærere og faglærere vil hjelpe deg så fort vi kan.

Publisert 28. sep. 2021 16:26

På grunn av at Norge nå åpner opp igjen vil de fysiske forelesningene fra og med uke 40 foregå i Store Aud (KN). Det vil si at første forelesning i Store Aud (KN) vil være tirsdag 5.10 og at forelesningen nå på torsdag (30.09) vil gå som vanlig i Simula (OJD). 

Vi fortsetter i tillegg med zoom forelesninger og opptak, slik at de av dere some foretrekker å følge forelesningen digitalt vil fortsatt få  mulighet til det. 

Vi vurderer å droppe digitale gruppetimer, med kommer i så fall tilbake med mer informasjon om dette dersom det skjer.

Publisert 20. sep. 2021 11:08

Forelesningen på torsdag denne uken blir avlyst (23. september). Isteden flytter vi temaet for forelesningen inn i tirsdagsforelesningen (21. september) som nå vil bestå av først en oppsummering av objekt-orientert programmering i Python, og deretter en gjennomgang av noen tema fra Prosjekt 1 som kan være vriene.

Tiden fra torsdagsforelesningen kan dere bruke på å bli ferdige med Prosjekt 1. Om dere allerede er ferdige kan dere begynne med å forberede dere på C++ forelesningene som begynner neste uke (Forelesningsnotater er lagt inn i timeplanen), eller dere kan se på en eller fler av videoene vi foreslår under her for litt faglig påfyll (disse går utover det vi dekker i vanlig pensum, men er fine om dere vil bli flinkere i Python).

Forslag til tilleggsvideor om tema vi har vært innom i Python

Publisert 12. sep. 2021 22:11

Dersom du har havnet i en gruppe som ikke passer med din timeplan er det nå mulig å bytte permanent til en annen gruppetime.

Dette kan du gjøre ved å sende en mail til andebraa@mail.uio.no

Du må så avvente til du har fått en bekreftelse om at bytte er i orden, da vi først må sørge for at det er plass på gruppen du ønsker å bytte til.

Publisert 12. sep. 2021 22:03

Prosjekt 1 er nå lagt ut her.

Alle skal også ha fått et repo for prosjekt 1 som dere finner når dere går inn på https://github.uio.no/IN1910

Les innledning på prosjekt 1 nøye for å finne ut hvordan du skal få kontakt med partneren din og hva du skal gjøre dersom du ikke får kontakt.

Publisert 7. sep. 2021 12:03

Hei,

Frist for prosjekt 0 er førstkommende fredag. Husk å levere på Devilry innen tidsfristen.

Allerede neste uke legges Prosjekt 1 ut. På dette prosjektet er det lov å jobbe individuelt, men også i par om man ønsker det.

Om du ønsker å jobbe alene, eller med en bestemt partner, ber vi deg fylle inn dette nettskjemaet: https://nettskjema.no/a/215485 innen fredag 10. september kl 12.

 

Vi antar at de som ikke fyller inn nettskjemaet ønsker å jobbe i par, og vi vil sette sammen disse tilfeldig innenfor hver gruppe i emnet. Du får da altså tildelt en tilfeldig partner på prosjektet.

 

 

Publisert 1. sep. 2021 11:22

Det er noe krøll i systemet som gjør at jeg ikke får lastet opp forelesningsvideoen fra forelesningen i går 31.08.

Jeg har lagt ut en link til videoen i mattermost (i kanalen som heter Town Square), så får dere som venter på denne videoen se den der inntil vi får fikset problemet. Beklager dette.

 

Publisert 30. aug. 2021 08:27

Det første prosjektet er nå lagt ut, og dere finner det her. Alle som har logget seg inn på GitHub bør nå ha fått et repo hvor dere skal gjøre prosjektet. Har du ikke logget deg inn på GitHub ennå så er det på tide å gjøre det. Fristen for å levere inn prosjektet er neste fredag. Forøvrig anbefaler vi at du leser oppgaveteksten nøye slik at du ikke går glipp av viktig informasjon. Lykke til! 

Publisert 27. aug. 2021 15:23

Fra og med neste uke (uke 35) blir Gruppe 5 fysisk og flyttet til klokken 14.15-16.00 på fredager i Limbo.

Alle gruppelærerne vil fra og med uke 35 ha på zoom i bakgrunnen under gruppetimen, så dersom du ikke ønsker å møte fysisk i gruppetimen kan du delta digitalt. Merk også at du kan delta digitalt i alle gruppetimene (ikke kun i den gruppen du er tildelt).

Link til zoom for gruppetimene finner dere i timeplanen.

Ha en fin helg, og husk at det første prosjektet blir levert ut på mandag 30.08. 

Publisert 26. aug. 2021 20:01

Vi har registrert at det er flere som har havnet i en gruppe hvor den oppsatte timen ikke passer med timeplanen, og at den eneste gruppen som passer er full. Vi arbeider med å få fikset dette og håper på en snar løsning. Eventuelle endringer vil bli annonsert her på emnesiden.

Publisert 25. aug. 2021 12:20

Med unntak av en ubeleilig brannalarm gikk første forelesning greit av stabelen. Jeg har nå lastet opp forelesningsopptak til Timeplanen - desverre ble andre halvdel av opptaket korrupt av ukjent årsak. Det er derfor kun video av første halvdel. De som ikke fikk fulgt forelesningen live bør derfor lese de tilhørende forelesningsnotatene om Python

Til info er det også omtrent halvparten av studentene som fortsatt ikke har tilgang på Mattermost. Vi jobber med å få dette fikset.

Publisert 23. aug. 2021 12:11

Alle studenter som er oppmeldt til undervisning i emnet skal nå ha blitt tildelt en gruppe, dette finner dere i Studentweb.

Gruppe 1-4 har fysiske gruppetimer, mens gruppe 5 er digital (link er i Timeplanen). Alle har lov til å delta i den digitale gruppetimen, men man skal kun gå i den fysiske gruppen man tilhører. De som tilhører gruppe 5 kan gå i den fysiske gruppetimen til gruppe 4 om de ønsker.

Dersom du ønsker å delta på fysiske gruppetimer, men tidspunktet for din gruppe ikke passer kan du ta kontakt, så skal vi prøve å få byttet grupper.

 

 

 

Publisert 18. aug. 2021 12:41

Neste uke begynner undervisningen i IN1910. Det er nå bekreftet at det blir gjennomført fysiske forelesninger i kurset og dere er derfor hjertelig velkommen til OJD Simula for første forelesning tirsdag 24. august 12:15-14:00. For de som foretrekker å følge forelesninger digitalt skal vi også gjøre det mulig å følge forelesningene via Zoom (link deles i timeplanen på emnesidene). Vi planlegger også å gjøre opptak av Zoom og legge ut dette på emnesidene.

Første forelesning vil gi del praktisk informasjon rundt kurset og gi en kort gjennomgang og repetisjon av Python-programmering. Det er ikke obligatorisk oppmøte, men vi anbefaler alle å enten møte i forelesningen, følge den digitalt eller å lese de tilhørende kurs-notatene.


Gruppetimer begynner også neste uke. Planen er at Gruppe 1-4 skal være fysiske, mens Gruppe 5 skal være digital. Alle kan møte i den digitale gruppetimen og spørre om hjelp, men det er kun lov å delta i den fysiske gruppen du ...

Publisert 20. mai 2021 14:33

Første forelesning blir tirsdag 24. august og vil etter planen bli gjennomført fysisk i OJD Simula. Følg med her på semestersiden for oppdateringer rundt digitale forelesninger. Timeplanen er forøvrig lagt ut og inneholder en detaljert oversikt over de ulike temaene som skal foreleses. 

Vi planlegger å ha en kombinert digital og fysisk forelesning slik at du enten kan møte opp fysisk eller se forelesningen digitalt på zoom, men her kan det bli endringer underveis i semesteret så følg med. Vi kommer også til å gjøre opptak av forelesningene og legge de ut på semestersiden.

Vi kommer til å bruke denne siden for å gi ut beskjeder, mens undervisningsmaterialet (forelesningsnotater, ukesoppgaver og prosjekter) vil bli gjort tilgjengelig på GitHub. Undervisningsmaterialet vil også blir tilgjengelig på GitHub pages og Jupyter Hub. Mer info o...