Prosjektbeskrivelser

Årets tema og prosjektbeskrivelser

Årets tema er utforsking av muligheter som grasrotdesign gir for å legge til rette for overganger mot et mer bærekraftig samfunn. 

Publisert 6. mai 2021 11:01

Dette prosjektforslaget er åpent og utforskende og har som mål å se på bærekraft og DIY i lyset av muligheter som finnes på nivå av enkeltprodukter, samfunnsbaserte bevegelser og lokal kosmopolitisme for å skape et bedre fremtid.

Bildet kan inneholde: blomsterpotte, plast, husplante, gass, eske.
Publisert 12. jan. 2021 11:52

Hvordan kan makerspaces bidra til en bærekraftig fremtid? Makerspaces hylles for sitt potensial til å stimulere kreativitet og nytenking, og blir sett på som muliggjørende for grasrot-aktivisme. Studier viser derimot at bærekraftig utvikling er relativt sjelden i makerspaces.

Bildet kan inneholde: tekst, skrift, rom, grafikk.
Publisert 11. jan. 2021 13:49

Prosjektet er et samarbeid med Bodhisattva Chattopadhyay og Co-Futures og Science Fictionality finansierte forskningsprosjekter og baseres på spekulativ og kritisk tenkning om fremtiden.

Bildet kan inneholde: tekst, papirprodukt, linje, papir, lilla.
Publisert 8. jan. 2021 13:39

ME er en alvorlig, kronisk systemisk sykdom som kjennetegnes av utmattelse, smerter, søvnproblemer, kognitive problemer (korttidsminne, konsentrasjon, ordleting), influensafølelse, ortostatisk intoleranse mm.

Anstrengelsesutløst symptomforverring (post exertional malaise, PEM) er alltid til stede. Reaksjonen kan vært forsinket med en til to dager, og kan var lenge, avhengig av hvor mye man har gått ut over egen tålegrense.