Beskjeder

Publisert 9. juni 2020 13:47

Det ble dessverre ikke godkjent at BA-studenter kunne delta på dette - beklager at informasjon ble gitt før det var avklart!

Hei alle, videreformidler en viktig beskjed til dere som tar fatt på 5. semester etter sommeren.

Unik mulighet for studiepoenggivende arbeidspraksis hos Telenor, Schibsted, TietoEVRY eller DNV-GL høsten 2020 - Søknadsfrist 17. juni.

For høsten 2020 åpnes det opp for at tilsammen 7-10 5. semesters studenter på BSc Informat...

Publisert 14. mai 2020 19:48

Hei alle og gratulerer med vel gjennomført digital muntlig eksamen! Veldig gøy å se at nesten alle hadde plukket opp noen av rådene fra økten vi hadde om presentasjonsteknikk. Ingen gikk over tiden - veldig imponerende.

Enkelte av dere har spurt meg om hvilke råd jeg gav til Magic - og rådene (såvel som forskningsfunnene mine) som jeg skal presentere selskapet om to uker - hadde jeg allerede skrevet ut før dere fikk dette i eksamensoppgave, og jeg har skrevet de i stikkordsform til de av dere som vil lese de her.

Som dere vil se, er flere av mine råd sammenfallende med flere av deres råd - noe som jo gjør meg som faglærer veldig stolt av dere. Som dere ser er det flere punkter som listes opp som har et ben i et mer tradisjonelt strategiståsted og et i et mer moderne landskap.

Dette selskapet inngår i et større forskningsprosjekt jeg arbeider...

Publisert 8. mai 2020 14:42

Hei alle - nå er sensuren for prosjektoppgaven publisert og alle prosjektoppgavene har bestått med glans. Gratulerer! Veldig bra jobba folkens!! #Stoltfaglærer

Fakultetet kom i går ettermiddag med en veileder om muntlig eksamen som dere må ta en kikk på før du skal avlegge muntlig eksamen. Her står det blant annet:...

Publisert 8. mai 2020 10:12

Hei alle, det har kommet spørsmål om når sensur faller. Her er mer detaljert informasjon rundt dette:

- sensur på prosjektoppgaven (bestått/ikke-bestått) kommer i dag fredag 8. mai etter kl. 12:00 og før kl. 15:00.

- sensur på muntlig eksamen kommer onsdag 13. mai før kl. 12:00.

Som kjent teller de to eksamene 50/50, og de vil slås sammen til en enkelt karakter (i dette semesteret bestått eller ikke-bestått).

Det er som også kjent mulig å klage på karakterene for den enkelte eksamenen (skriftlig prosjektoppgave eller muntlig). Dersom noen skulle stryke på prosjektoppgaven skal kandidaten derfor likefullt avlegge muntlig eksamen, jmf også tidligere beskjed.

/Lene

Publisert 4. mai 2020 15:26

Hei igjen - Audun har skrevet en bloggpost med sine syv råd som han delte med oss i dag....

Publisert 4. mai 2020 14:48

Hei igjen, her er noen Q & As som har dukket opp den siste tiden.

Q: Hvordan vil Bestått/Ikke bestått vurderes av sensor?
A: Svaret jeg har fått på dette spørsmålet fra administrasjonen er: "This term the students are to get a pass if their grade would have been E or better".

Se forøvrig også fakultetets vurderingsbeskrivelse for bestått/ikke bestått i realfag: https://www.uio.no/studier/eksamen/karakterer/fagspesifikk-karakterbeskrivelse/mn-bestatt-ikke-bestatt.html

Q: Når får dere sensur på prosjektoppgaven?
A: Sensuren faller kort tid etter at muntlig eksamen er gjennomført. Jeg oppdaterer her straks jeg vet mer om eksakt hvilken dag det blir.

Q: Er det mulig å ta opptak av muntlig eksamen?
A: Svaret fra administrasjonen ved Ifi er at «Som utgangspunkt vil jeg tenke at det gjelde...

Publisert 4. mai 2020 14:17

Hei igjen, nå er problemstillingen for muntlig eksamen publisert, se:

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/INEC1831/v20/muntlig-eksamen/

Informasjon om når du er satt opp til å presentere muntlig legges ut på fredag 8. mai innen klokken 15:00.

Lykke til med forberedelsene!

/Lene

Publisert 24. apr. 2020 14:54

Ny dato og tid for forelesningen i presentasjonsteknikk som ble utsatt 15. april settes opp mandag 4. mai kl. 12:15-14.

Forberedelser til økten:

  1. Se denne TEDEd videoen om Aristoteles sine retoriske virkemidler: https://ed.ted.com/lessons/how-to-use-rhetoric-to-get-what-you-want-camille-a-langston#review
  2. Finn deg en makker...
Publisert 17. apr. 2020 10:55

Mari har bedt meg gi beskjed om at det er viktig at dere kun skriver kandidatnummere, og ikke navn/brukernavn på prosjektoppgaven. Det er viktig fordi eksamen rettes anonymt.

 

Husk at dere har mulighet til å ha en muntlig fremføring med en av oss gruppelærerne i dag. Vi er også uansett tilgjengelige på Zoom 12.15-14.00 så hvis dere har spørsmål knyttet til prosjektoppgave eller noe annet så møt oss gjerne der.

Dere kan skrive dere på for en muntlig presentasjon her

 

Julie

Publisert 14. apr. 2020 14:05

Hei alle, håper dere har hatt en fin påske. Jeg er nødt til å utsette forelesningen i morgen pga en akutt og alvorlig hendelse i nær familie. Jeg skriver utsette og ikke avlyse, fordi jeg vil forsøke å flytte opplegget frem et par, tre uker - før muntlig eksamen.

 

/Lene

Publisert 2. apr. 2020 16:19

I dag ble opplegget for neste forelesning etter påske om presentasjonsteknikk etter påske landet, og jeg må innrømme at jeg er ganske så fornøyd med at de tre jeg spurte om å gjeste min virtuelle sofa svarte ja på et blunk!

Forberedelser til økten som går av stabelen på Zoom (lenke til Zoomrommet deles med dere dagen før):

  1. Se denne TEDEd videoen om Aristoteles sine retoriske virkemidler:...
Publisert 30. mars 2020 12:05

Hei folkens, håper det går bra med dere alle.

På onsdagens forelesning på Zoom kommer jeg til å legge opp et lignende opplegg som Espen hadde sist, med en kombinasjon av forelesning, diskusjon og gruppearbeid. Det er derfor viktig at dere har forberedt dere til timen ved å lese litteraturen som er oppgitt til denne økten:

  1. Kap 10 og 12 i Roos mfl (2014).
  2. Eisenmann, mfl. (2006). Strategies for two sided markets. 
  3. Parker, mfl. (2016). Pipelines, Platforms, and the New Rules of Strategy.
  4. Bharadwaj, mfl (2013). Digital business strategy: toward a next generation of insights.

Noter dere på hver deres kant hva som er hovedpunktene i  de tre artiklene ( punkt 2, 3 og 4 ovenfor), og ta med disse notatene til timen. Nyttige spørsmål for notatene dere tar kan være:

Hva handler artikkelen om? Hva er hovedpoengene og argumentene i artikkelen?

Jeg komme...

Publisert 29. mars 2020 15:27

Q: Kan dere bruke annen strategilitteratur (enn pensumbøkene) til å svare på hva strategi er? 

A: En fin tommelfingerregel i alle fag og eksamener er at eksamen er en prøve i pensum og hvordan du klarer å bruke pensum i besvarelsen. Det er ikke noe i veien for å bruke annen litteratur også, men det blir altså i tillegg til pensum. Så svaret er ja, dere kan bruke annen litteratur enn pensum, dersom dere vitterlig bruker pensum som hovedkilde.

 

Q1: MN har sendt ut melding om at karakterskalaen for alle eksamener blir bestått/ikke bestått. Gjelder dette for prosjektoppgaven også? Hvordan det vil påvirke den helhetlige karaktersettingen i INEC1831?

A: UiO har i likhet med mange andre utdanningsinstitusjoner endret karaktersetting til bestått/ikke bestått. Dette gjelder også prosjektoppgaven, såvel som muntlig eksamen. Dersom både prosjektoppgaven og muntlig eksamen bestås, vil det stå bestått...

Publisert 27. mars 2020 14:57

Hei. Tilgang til enkelte mapper er satt til lukket, med mindre dere logger inn. Dette kan dere gjøre ved å scrolls dere til bunnen av siden. Logg inn skal være nede til høyre.
God helg!

Publisert 26. mars 2020 13:49

Hei, det har kommet inn spørsmål om prosjektoppgaven (husk at dere også kan stille slike spørsmål på gruppeundervisningen i morgen 27/3).

Q: Er det slik at "Magic" ikke er navnet på selskapet?

A: Ja, 'Magic' er et pseudonym (= et fiktivt navn) for et reelt selskap.

 

Q: Er det i så fall slik at vi ikke skal vite navnet og kun benytte oss av casebeskrivelsen for å besvare oppgaven uten å gjøre annet research?

A: Ja. Casebeskrivelsen skal gi dere den informasjonen dere trenger for å løse oppgavene. Oblig 2 gav dere dessuten en del innsikt som gjør dere i stand til å sammenligne Magic og Cognite (jmf spørsmål 2).

 

Lykke til!

Publisert 25. mars 2020 23:09

Hei dere, godt å se dere på forelesningen til Espen i dag!

Gruppetimene fremover vil bli avholdt på samme tidspunkt som før, men bare på zoom (link til zoom blir lagt til som info tilknyttet hver gruppetime i undervisningsplanen). Fremover blir de ikke obligatorisk men vi tror dere kan få god nytte av å møte opp.

Vi har laget en kort spørreundersøkelse vi håper dere kan svare på, uansett om dere har tenkt til å møte opp eller ikke: https://www.menti.com/dcbfki941y

 

Julie

Publisert 24. mars 2020 15:46

Hei alle,

På bakgrunn av situasjonen er det som kjent noen endringer i undervisningsformen, blant annet at undervisning ved UiO skal foregå digitalt inntil videre.

På bakgrunn av nøye vurderinger, gjør jeg et par endringer i undervisningsplanen og undervisningsopplegget for både forelesningene og gruppeundervisningen for å bedre læringsutbyttet for dere, nå som vi står i en annen situasjon enn da undervisningsopplegget ble utarbeidet.

1) Det er endringer i forelesningsplanen. Forelesningene vil fortsette å være obligatoriske selv om de gjennomføres på Zoom. Gjesteforelesningen om startupbransjen og entreprenørskap (neste uke/uke 14) utgår, og er erstattet av en forelesning av meg om plattformer, økosystemer, tosidige markeder mm. Denne forelesningen skulle egentlig kjøres etter påske (uke 16), men jeg flytter den frem til før påske (uke 14).

Jeg lager en økt med presentasjonsteknikk (uke 16) og gjesteforelesningen med innebygget person...

Publisert 23. mars 2020 15:17

Hei alle. Her er en beskjed fra Espen til dere om onsdagens forelesning, som vil gjennomføres på Zoom:

"Først: Fint om studentene i tillegg til å stille litt tidlig også går inn på sin Zoom-bruker og legger inn et bilde (gjør det mye lettere for meg å forholde meg til en gruppe deltakere jeg ikke kjenner i utgangspunktet.)

Prosess:

- studentene stiller forberedt (har lest litteraturen til denne forelesningsøkten:

  • Kap 12, i Roos mfl (2014).
  • Birkeland Lome & Andersen (2019). Finn.no: En metode for disiplinert strategisk eksperimen...
Publisert 23. mars 2020 08:54

Hei, håper alle er i god form. Prosjektoppgave skal nå være publisert under mappen med samme navn. Lykke til!

Publisert 17. mars 2020 15:03

Hei igjen, fordi flere av dere antakeligvis ikke vil bestå oblig 2, og derfor må levere denne på ny, har jeg besluttet at prosjektoppgaven ikke utleveres i morgen som planlagt, men fem dager senere, dvs mandag 23.mars. Innleveringsfristen forskyves med ditto fem dager, dvs mandag 27. 20. april. Beklager denne endringen på så kort tid, men denne beslutningen er tatt på bakgrunn av at det er uheldig å måtte jobbe med oblig 2 parallelt med prosjektoppgaven da det var en del som fikk utsatt frist på oblig 2, og flere her som må gå en runde til før den er bestått. Som kjent må de obligatoriske innleveringene være bestått for å kunne avlegge eksamen.

/Lene

Publisert 16. mars 2020 13:47

I samråd med administrasjonen ved Ifi har vi besluttet at prosjektoppgaven vil deles ut som planlagt onsdag 18. mars fordi den ikke forutsetter at dere må treffes fysisk for å samarbeide eller for å løse besvarelsen. Diskusjoner dere imellom kan gjøres på telefon, epost, chat, Zoom eller andre plattformer dere har god erfaring med. Prosjektoppgaven skal som kjent skrives av 2-3 personer sammen, eventuelt alene for de av dere som har gitt signaler om at dette ønskes.

Publisert 16. mars 2020 11:45

Hei alle - håper det går bra med dere.

All undervisning ved Ifi er avlyst denne uken. Ukas forelesning med Espen utsettes til neste uke, og jeg forsøker å forskyve også Fredrik Winter sin gjesteforelesning med en uke - hvilket passer bra da besøk til CoopX jo som kjent ble dessverre avlyst. Holder dere oppdatert når jeg vet mer om det er mulig også for Winter å utsette sin forelesning med en uke.

Espen og vi andre vil kjøre undervisningen fremover når vi er tilbake gjennom plattformen Zoom. UiO har en informasjonside om verktøyet og jeg anbefaler dere å gjøre dere kjent med verktøyet denne uken.

Kom i gang med Zoom: https://www.uio.no/tjenester/it/telefoni-sanntid/videokonf/zoom/hjelp/kom-i-gang/

Informasjonsside om Zoom: https://ww...

Publisert 13. mars 2020 11:10

Hei!

Dere har sikkert fått mail fra UiO om at undervisning fra og med i dag, skal avlyses. Det påvirker dessverre også opplegget med oppgaver som vi hadde planlagt for i dag. Jeg håper likevel dere har fått lest Foodora-caset og gjort dere opp noen tanker som jeg satser på at vi får diskutert senere.

Noen av dere har fått utsatt frist på obligen som skulle inn på onsdag. Denne oppgaven skal fortsatt leveres som planlagt. Ellers er det bare å følge med på emnesiden, vi oppdaterer her dersom det blir endringer fra planene.

Håper dere holder dere trygge! 

Hilsen Julie.

Publisert 12. mars 2020 13:07

Hei igjen. På grunn av situasjonen er det noen endringer i forelesningsopplegget, i første omgang frem til påske:

- Gruppeundervisningen på fredager vil som sagt foregå hjemme.

- Neste ukes forelesning (18/3) med Espen Andersen vil foregå på plattformen Zoom - https://zoom.us/. Dere vil i forkant motta (enten fra meg eller Espen) et nisifret nummer som er møterommet for forelesningen som dere skal logge dere inn på.

- Jeg avventer svar på hvordan forelesningen med Fredrik Winter 25/3 vil kjøres. Beskjed gis når det er avklart.

- Bedriftsbesøket til CoopX er dessverre avlyst. Det blir erstattet av podcaster og video. Jeg legger ut lenker til dette materialet i forelesningsplanen ila kort tid.

Hvordan de tre forelesningene som er satt opp etter påske vil kjøres ses an inntil videre. Jeg holder dere oppdatert her på emnesiden.
 

Publisert 12. mars 2020 12:32

Hei igjen. UiO har i dag kommet med ytterligere nye føringer som vedrører vår undervisning i strategi (og alle andre fag). Fra og med i morgen vil all undervisning foregå digitalt.

Jeg kommer tilbake ila kort tid om hvordan (dvs gjennom hvilken plattform) neste ukes gjesteforelesning med Espen Andersen vil foregå.