Vel blåst - og takk for semesteret!

Hei alle og gratulerer med vel gjennomført digital muntlig eksamen! Veldig gøy å se at nesten alle hadde plukket opp noen av rådene fra økten vi hadde om presentasjonsteknikk. Ingen gikk over tiden - veldig imponerende.

Enkelte av dere har spurt meg om hvilke råd jeg gav til Magic - og rådene (såvel som forskningsfunnene mine) som jeg skal presentere selskapet om to uker - hadde jeg allerede skrevet ut før dere fikk dette i eksamensoppgave, og jeg har skrevet de i stikkordsform til de av dere som vil lese de her.

Som dere vil se, er flere av mine råd sammenfallende med flere av deres råd - noe som jo gjør meg som faglærer veldig stolt av dere. Som dere ser er det flere punkter som listes opp som har et ben i et mer tradisjonelt strategiståsted og et i et mer moderne landskap.

Dette selskapet inngår i et større forskningsprosjekt jeg arbeider med for tiden, som handler om data som verdiskaper i forretningsmodeller. For å samle inn data hos dette selskapet var avtalen at jeg også skal gi dem strategiske råd for å best lykkes - det er altså to litt ulike aktiviteter jeg gjør med dette selskapet.

Det som casebeskrivelsen ikke inkluderte er innsikt fra den andre delen av prosjeket, mer spesifikt ulike aspekter på kundesiden som kan være til hinder eller en mulighet for data som verdi i forretningsmodeler. Noen av disse har jeg skrevet om i artikkelen Pettersen, L. (2020). CONTROL FREAKS AND RISK TAKERS: ORGANIZATIONAL BARRIERS AND OPPORTUNITIES FOR DIGITAL DATA AS ENABLERS OF DIGITAL TRANSFORMATION. Twenty-Eigth European Conference on Information Systems (ECIS2020), Marrakesh, Morocco. Denne kan interesserte lese her; https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/INEC1831/v20/filer-som-krever-innlogging/control-freaks-and-risk-takers_pettersen_ecis2020.pdf

 

Da gjenstår det bare å si takk for semesteret og god sommer når den kommer. Vi sees rundt forbi på Ifi :)

/Lene

Publisert 14. mai 2020 19:48 - Sist endret 27. mai 2020 08:58