Beskjeder

Publisert 20. mai 2016 16:32

Jeg har laget et lite notat om den muntlige presentasjonen. Noen lurte litt på innholdet i den og jeg har skrevet litt som kan gi dere noen hint. Dette handler også om om en situasjon preget av en viss frihet og rom for gruppenes kreativitet. Ikke vær redd for at det finnes en bestemt, veldig streng mal som jeg bedømmer presentasjonene opp mot. Lykke til. Gleder meg til å høre på dere. 

Notatet er i mappen for eksamen og obliger.

Publisert 3. mai 2016 13:11

Har lagt ut opplysninger om sted og plan for gjennomføring av muntlig presentasjon. Ut fra innkomne ønsker er det foretatt noen rokkeringer i rekkefølgen på gruppenes presentasjon. Håper alle gruppenes ønsker nå er ivaretatt. Hvis ikke ber jeg om at dere raskt gir beskjed til meg via e-post. Vi begynner altså halv ni og er ikke ferdig før nærmere seks. Det blir en litt hard dag, særlig for sensor og undertegnede som skal være tilstede hele dagen. Men det pleier å være god stemning og faglig spennende innhold på denne dagen. Håper dere ser fram til det med forventning mer enn gruing.

Jeg ønsker lykke til med innspurten på prosjektet. Innleveringsfrist er som alle vet fredag om halvannen uke. 

Publisert 26. apr. 2016 21:51

I morgen er siste forelesning dette semesteret. Vi skal samle noen tråder, ha muntlig kursvurdering og spise kaker i pausen. 

I kveld har jeg lagt ut et notat med kommentarer til appen Thync. Det inneholder også momenter til mer generelle vurderinger av teknologiutvikling og -bruk. 

Publisert 20. apr. 2016 16:37

I dag har jeg lagt ut to dokumenter. Det ene kommenterer spørsmålet om hva en ser etter i vurderingen av prosjektrapporter ("Den gode prosjektrapporten"). Det andre dreier seg om mer formelle/praktiske ting knytta til rapporten og avvikling av muntlig presentasjon ("Avvikling av eksamen"). Dere finner notatene i mappa som heter obliger og eksamen.

Publisert 20. apr. 2016 10:01

Husk forelesning med Audun Jøsang i dag klokka 12.15, Caml. Jøsang foreleser om datasikkerhet. Viktig tema, nyttig kunnskap.

Publisert 14. apr. 2016 13:07

Minner om at onsdag førstkommende, vanlig tid og sted, er det gjesteforelesning med Audun Jøsang om Internett og datasikkerhet. Det er en svært interessant og tematisk viktig forelesning som jeg oppfordrer alle til å komme å høre på.

I dag har jeg lagt ut et notat som heter "Hulemannen" som jeg skrev for et drøyt år siden. Det handler om noen av de temaene jeg har berørt gjennom IT og samfunn-forelesningene. Fint om dere kikker på det før oppsummeringsforelesningen om to uker. På denne skal vi sjølsagt også ha kaker. Det inngår i det å sette et verdig punktum. 

Håper det går bra med prosjektarbeidet deres. Si i fra (send e-post) hvis dere har trøbbel som dere tenker at jeg kan hjelpe dere ut av.

Publisert 31. mars 2016 11:59

På forelesningen i går kom jeg i skade for å si at forelesningen neste uke er om det nye arbeidslivet. Dette stemmer ikke. Neste gang skal vi ta fopr oss utopier og dystopier om teknosamfunnet. Deretter er det en forelesning om det nye arbeidslivet og nostalgi på nett, altså to ulike temaer. Deretter er det gjesteforelesning med Audun Jøsang. Forelesningsplanen er oppdatert, jfr. denne.

Publisert 29. feb. 2016 19:11

Jeg har nå lagt ut teksten som dere skal støtte dere i arbeidet med oblig 2. Den heter "Prosjektbeskrivelsen 2016" og gir kommenterte retningslinjer for hva oblig 2 skal inneholde.

Denne obligen skal dere jobbe med i de prosjektgruppene som er etablert og den skal leveres av gruppa og ikke enkeltstudenter. Husk å skrive navn på alle gruppemedlemmene på forsida av oppgaven. 

Publisert 23. feb. 2016 23:50

Håper alt har greit med innlevering av oblig 1.

Har nettopp lagt ut notatene til morgendagens forelesning. I tillegg har jeg lagt ut en tekst som behandler "Nudging" og drøfter noe av den kritikken som er reist mot denne formen for adferdsstyring. Den heter "Gjøre det lett å velge rett" og ligger i mappen for forelesningsnotater. 

Publisert 13. feb. 2016 19:59

Muntlig presentasjon av semesteroppgavene blir torsdag 26.mai. Vi holder på hele dagen, men de tretten gruppene blir delt inn i to puljer. Det betyr at de seks første gruppene må være tilstede hele tida fram til lunch og de sju siste hele tida fra lunch og utover ettermiddagen. Detaljert timeplan for dagen er ikke laget. Jeg kommer tilbake til det når det er klart, men sett av dagen allerede nå.

Minner om at frist for innlevering av semesteroppgaven er 13.mai før midnatt.

Publisert 3. feb. 2016 10:03

Jeg har lagt ut et lite notat basert på innspill fra dere på forrige forelesning om hva en 'like' eventuelt måler. Jeg håper noen orker å lese det. Kom gjerne med tilbakemeldinger.

Publisert 27. jan. 2016 16:35

Jeg har nå lagt ut oppgaveteksten til obligatorisk innlevering 1 under "Obliger og eksamen".

Publisert 27. jan. 2016 11:38

Det er lagt ut to versjoner av dagens forelesning. Den som nå ligger med lenke til forelesningsplanen er den korte versjonen og det er den som vil bli brukt. En nesten dobbelt så lang versjon kan dere finne i mappa for forelesningsnotater.

Forelesningen holdes i Shell som sist.

Publisert 19. jan. 2016 23:38

Jeg har nettopp lagt ut to notater. Dere finner disse i mappe med navn forelesningsnotater. Det dreier seg om et tekstdokument som introduserer noen perspektiver på samfunnsinformatikken, det andre er PPdokumentet som ligger til grunn for morgendagens forelesning.

Velkommen i Smalltalk klokka 12.15!

NB! Det er frammøteregistrering de sju første gangene.

Publisert 17. jan. 2016 13:25

Det er begrenset antall plasser i INF3700. Kun studenter med studierett på bachelorprogrammet Informatikk: design, bruk, interaksjon får plass på emnet.

Publisert 11. jan. 2016 15:56

Det pensumet som gjelder for vår 2016 er nå tilgjengelig. Det eneste som må skaffes eksternt (kjøpes) er boka til Reed (ref. pensumlista).

Det er fint om dere har kikket på de tre bidragene som står oppført i forelesningsplanen under første gang, før 20. januar. 

Publisert 6. jan. 2016 16:05

20. januar starter undervisningen på dette emnet. Temamessig følges samme opplegg som tidligere. Den største endringen er at Haugseths bok er erstattet med T.V. Reed (2014): Digitized lives. Studentene oppfordres til å kjøpe denne boken. 

Velkommen til et nytt semester der vi fordyper oss i spørsmål knyttet til informasjonsteknologi og samfunn!