Statistikkpakken Minitab

Vi skal bruke statistikkpakken Minitab i undervisningen. Programmet finnes på PC-er på terminalstuene, men kan også brukes på privat PC med nettilgang, samt lastes ned til hver enkelt student.

På terminalstuene må du finne en maskin med Windows og klikke på Minitabikonet, (se f.eks. hjemmesiden til Minitab ). Minitab skal være installert på alle fakultetets datasaler der det er Windows tilgjengelig. I tillegg er en datasal i nærheten av orakelrommet reservert til dere i orakeltidene.

For å laste ned Minitab til din private maskin, må du være meldt opp til STK1000. Vi sender deretter beskjed til USIT om hvem som er meldt opp 21., 24. og 31. august, og endelig 3. september.

Kjøring av Minitab på egen maskin

Man kan koble seg til UiO fra egen PC

•Start -> tilbehør -> tilkobling til eksternt skrivebord -> windows.ifi.uio.no
•uio\brukernavn og personlig passord

og kjøre Minitab der. Det er også mulig å laste Minitab ned til egen PC (slik at man kan kjøre Minitab også uten nettilgang) - se oppskrift .

Minitab er dessverre bare for windows
(http://www.minitab.com/en-US/products/minitab/system-requirements.aspx)
men det er mulig å bruke wmware på mac.

Ta ellers kontakt med Houston hvis du har problemer.

Introduksjon til Minitab

Når du starter Minitab for første gang kan det være nyttig å gå gjennom "innføringsnotatet", se link på kursets hovedside. Se også termvaktas innføring

Det finnes også gratis 'tutorials' hos Minitab, men den beste måten å komme inn i det på er selvfølgelig å prøve å løse oppgaver selv!

Publisert 14. aug. 2012 18:33 - Sist endret 17. aug. 2012 16:48