Hilsen fra Ghana!

Vi (Lone, Sunniva og Alexandra) har fått våre fem første av trettifem dager i Ghana! Les om ankomsten vår!

Lone, Sunniva og Alexandra

Lone, Sunniva og Alexandra i Ghana. Foto: privat

Nå er vi (Lone, Sunniva og Alexandra) godt inne i femte dagen her i Accra, Ghana. Etter lang reise (Oslo-Stockholm-Addis Ababa-Accra) kom vi fram søndag 14. feb, og bagasjen kom tirsdag 16. feb (reiseforsikring, folkens!). Det kan ikke understrekes nok hvor mye viktigere det er å pakke ting man er avhengig av (typ, malariapillene, andre viktige piller, truser... Du vet, ting som er kjipt å leve uten) i håndbagasjen enn alle andre ting. Ingen av oss syntes det var gøy å tilbringe tre dager i varme joggebukser. Ingen. Så lær av oss.

Alexandra foran huset. Foto: privat

Den første uka

Denne første uken har bestått av å komme seg på plass, få tak i rene truser, bli kjent med byen, prute på taxier og spise mat. Vi bor hos et finsk-ghanesisk par i Accras "Bærum" - altså 30-45 min utenfor sentrum - noe som passer oss veldig fint. Det er et økovennlig hus, som hun og mannen (som er arkitekt) har bygget sammen. De er veldig behjelpsomme med alt og vi betaler garantert halvparten for taxiturer, enn det vi ville gjort dersom vi bodde helt for oss selv, bare fordi vi bor med folk som kjenner kulturen og området.

Vi har ikke hatt intervjuer ennå. Det kommer neste uke.

Første møte med ambassaden

Når det er sagt, så har vi hatt vårt første møte med ambassaden her i Ghana i dag! Det var veldig veldig nyttig, og de var ekstremt imøtekommende. Sunniva hadde mailet i forkant og forklart litt hva vi ønsket å gjøre under feltarbeidet, og ordnet oss et møte.

På møtet med Ambassaden fikk vi en oppsummering av "statusen i landet" samt litt forklaringer om kulturen og politikken. Vi presenterte hva vi skal skrive om, og fikk tips til kontakter (veldig nyttige kontakter også! - Mer om det i senere innlegg). Vi dro fra ambassaden med friskt pågangsmot og motivasjon for å gjøre et godt feltarbeid. Hvis man ikke vet helt hvor man skal begynne, kan definitivt en ambassade være stedet.

Jeg (Lone) har gruppens første avtalte intervju på Tirsdag kl 0700(!)... Jeg som hadde regnet med African Time. My god. 

Det er så utrolig mye mer vi kunne skrevet, om maten (god), kulturen (veldig anderlsedes) og så mange andre ting - men det får bli senere. Da kan vi også skrive mer utfyllende om hva vi alle skal skrive om. For nå får det holde med dette:

Mat på Labadi Beach
Mat på Labadi Beach. Foto: privat

Hva vi skriver om

Jeg skal skrive om Informasjonsteknologi for Utvikling , nærmere bestemt DHIMS-2 - Helseinformasjonssystemene som brukes her i Ghana. De er designet av UiO og formålet er å gi regjeringer i utviklingsland oppdaterte og reliable data for å planlegge helsetiltak.

Alexandra skal skrive om matsikkerhet og skolemat-programmene. Det er et veldig spennende tema her i Ghana, og dere må glede dere til å høre mer!

Sunniva skal skrive om e-waste. Det er en stor søppeldynge her i Accra som tiltrekker seg enormt med arbeidskraft fra landsbygda i nord. Den drives under uformell økonomi, og er et veldig spesielt case å se på når man tar i betraktning alle menneskene som er involvert og hvilke roller de har. 

Alle tre jobber med å finne rett vinkling inn til temaet, men vi har fått gode kontakter allerede! Nå gleder vi oss til å få våre første intervjuer, og komme i gang med felt-delen. 

Snakkes!

 

Emneord: UTV3091, Ankomst, Ghana, Feltarbeid, utvikling, utviklingsstudier Av Lone
Publisert 18. feb. 2016 22:05 - Sist endret 7. mars 2016 14:03

For en flott start, jenter - dette ser lovende ut! Lykke til videre!

Jemima Garcia-Godos - 19. feb. 2016 09:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere