Hilsen fra Sri Lanka

Te og turisme Sri Lankan style

Ble spurt om å være med på en lokal tuk-tuk reklame #famousinsrilanka . Foto: privat

Hei alle sammen! 

Her kommer en oppdatering fra meg (Edit) og Vibeke fra Sri Lanka

Jeg skriver om land degradering i te-industrien, med fokus på småbønder og hvordan deres økonomiske posisjon påvirker deres bevissthet og handlingsmuligheter i møte med dette. 

Vibeke skal skrive om turisme i te-plantasjer, og skal se på hvordan det oppfattes av og påvirker lokalsamfunnet

Vi er godt i gang med å forelske oss i Sri Lanka. Dette er et fantastisk land! Maten er super, folk er veldig hyggelige og naturen er helt utrolig. Vi kom den 17. Februar, og var den første uken et sted som heter Mount Lavinia litt utenfor hovedstaden Colombo. Der brukte vi litt tid på å lande etter flyturen, forlenget visumet vårt og hadde møte med den Norske Ambassaden. Det var veldig hyggelig og vi fikk noen tips til videre kontakter. Noe nyttig, en del vi visste om fra før. Ellers sendte vi en del mail for å finne hvor i landet det var mest hensiktsmessig å dra videre og fikk en god kontakt i te-distriktet Kandy.

Det at oppgavene våre er innenfor samme sektor gjør at våre kontakter overlapper en del og vi kan dra på en del møter sammen hvor det finnes relevanse for begge. Noe som er veldig praktisk spesielt med tanke på kontakten jeg fikk på Universitetet i Peradeniya i Kandy-distriket. Vi var på møte der forrige fredag og det var helt supert. Vi hadde bare kontaktet en person der, men hun dro med en god gjeng med relevante folk på møtet. De lo litt av at vi var her i Sri Lanka uten noen formelle samarbeidspartnere og hadde litt vanskeligheter for å forstå hva slags oppgave det egentlig var vi holdt på med, men de gav oss mange kontakter, avtale noen møter for oss og er VELDIG gira på å hjelpe oss videre.

Nå har vi vært i Kandy i ca. en uke. Vibeke måtte slenge seg litt rundt da hun plutselig fikk flere intervjuer i Colombo og et annet universitet. Jeg har hatt noen møter her i mens, med blant annet noen som skal lage avtale for meg med en eller to grupper småbønder i løpet av de neste to ukene, så nå venter jeg spent på å få videre informasjon om når og hvor det blir.

For tiden bor vi på et backpacker hostel. Det er veldig hyggelig, men det gjør det litt bittersøtt å være produktiv når der er en stor gjennomstrømning av mennesker som alle forteller oss om de fantastiske stedene de har vært og skal videre til. Etterhvert er det er også mulig vi får bo på studentboligene til universitetet her, da de vi hadde møte med hadde et stort ønske om at vi skulle komme i kontakt med deres studenter - som de også nevnte kanskje kan få datainnsamling for oss som en del av deres praktiske læring når semesteret deres starter den 14. Mars (noe som hadde vært temmelig kult).

Alt i alt er vi fornøyd med våre første uker på felt, og mistrives litt med tanken på tiden går så fort. 

 

Gleder oss til å lese mer om andre sine opplevelser.

Av Edit
Publisert 3. mars 2016 08:56 - Sist endret 7. mars 2016 13:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere