Lones første intervju i Ghana

I dag hadde jeg mitt første intervju - som ledet til flere intervjuer. 

Accra vest, Ghana. Foto: jbdodane, licensed under CC BY 2.0

Hallo fra Ghana!

I dag hadde jeg mitt første intervju på feltarbeidet! Det var med en kontakt jeg hadde fått tak i før avreise via mail.

I mailen jeg fikk fra informanten forrige uke sto det: "Yes I think I can see you, Lets meet tuesday 7am at my office". Flott. Jeg trodde African time betydde chille-time. Det var feil, da. Vi bor hos en dame vi fant på AirBnB i det som er Accras "Bærum". Det innebærer stort sett at ting er litt roligere og at folk pendler. Det vil si at det kan ta 20 min til sentrum utenfor rush-tid og at det kan ta 120 minutter i rushtiden... Så da kan du jo se for deg hvor godt jeg trivdes med å stå opp kl 05:00 for å ta en taxi 0545, slik at jeg skulle rekke møtet. Jeg var redd for å være trøtt og ukonsentrert på møtet, men det gikk overraskende bra.

Første lekse jeg har lært: bekreft møtet dagen før. Informanten hadde glemt meg, men var heldigvis på kontoret og kunne gi meg "20 to 30 minutes of my time". Det ble en litt klønete start på en ellers fin erfaring. Intervjuet gikk bra - informanten var veldig villig til å dele tanker og erfaringer; ordnet meg et nytt intervju, på stående fot, med en annen relevant person (som jeg måtte hive meg i en taxi for å rekke); og vil gjerne høre fra meg igjen. Hyggelig.

Det andre møtet var også fint men dødskort. Vi ble egentlig bare enige om å sees neste uke, da jeg skal få være med på en litt spennende event der jeg får møte veldig mange (mer) aktuelle informanter og sannsynligvis får muligheten til å gjøre ganske gode observasjoner. Må bare skaffe meg hotellrom og bussbilletter. Ordner seg.

JAJA, det var det. :)

-Lone

Publisert 23. feb. 2016 23:00 - Sist endret 7. mars 2016 13:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere