Lov med pauser

Inn i mellom alt av feltarbeid og intervjuer, har vi tatt oss tid til å oppleve landet Ghana. 

Alexandra Skenteri

Jamestown

 

Feltarbeid er gøy, men det er også viktig å kose seg. Det har vi klart. 

Ghana har mye å by på, og kanskje det aller viktigste er de utrolig hyggelige og imøtekommende menneskene som vi møter overalt. Gjett om vi føler oss velkomne! Familien vi bor hos får oss til å føle oss hjemme, og vi ble blant annet invitert til deres galleriåpning i gamlebyen, Jamestown. Et utrolig spennende sted, som myldrer av liv og er proppfull av historie. Av andre ting vi har fått med oss er Cape Cost et høydepunkt. Kystbyen ligger en tretimers busstur vest for Accra. Vi bodde to netter på hostel ved stranden. Første dagen dro vi til nabolandsbyen Elmina og slikket sol. Dag to var vi på sightseeing. Vi lærte mye om Ghanas før-koloniale, koloniale og post-koloniale historie (Ghana var det første landet på kontinentet som ble frigjort fra koloniherrene, i 1957). Vi fikk også oppleve god Ghanesisk kost; de liker det spicy, det gjør vi også. 

Som nevnt fikk vi være med på galleriåpning, der ble vi kjent med Nana. Noen dager senere ringte han og inviterte oss på tur. Vi tenkte, "JA TAKK", og ble med. Vi trodde forøvrig at det var en organisert utflukt gjennom et selskap, men det viste seg å være en vennegjeng på tur. Veldig hyggelig å bli invitert - og antakeligvis mye morsommere enn et spikra turistopplegg. Vi besøkte aper i sitt naturlige habitat, besteg Ghanas høyeste fjell (det er ikke så høyt, men høyt nok i varmen). Vi badet i fossefall og drakk vodka til kvelds. Alt i alt en knall opplevelse. Til helgen skal vi møte dem igjen. 

Tiden flyr, det er masse mer vi har lyst til å gjøre, og vi har sett oss nødt til å lage en liten plan for de siste dagene. Den begynte med African Dance i dag. På forhånd var vi redd vi ikke skulle klare å henge med på deres funky moves, men vi er overraskende fornøyd med egen insatts. Sunniva og Lone har aldri svettet så mye før. 

Grugleder oss til den siste uken, da påskeferien går til Cape Town. Det blir kult. Men først, siste innspurt i Accra.

:-)

 

 

 

Av Sunniva og Alexandra
Publisert 11. mars 2016 10:18 - Sist endret 11. mars 2016 10:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere