Namaste fra India!

I år er vi fem studenter på feltarbeid til Hyderabad, India. Her kan du lese om vår første uke av oppholdet! 

Fra venstre: Teresia, Camilla, Michelle, Anne Lene og Ananda i Hyderabad. Foto: privat

Selv om to av oss har vært på utveksling til Hyderabad forrige semester (se link til bloggen til Anne Lene under ”studiemiljø” på UTVs forside), er det mye å sette seg inn i de første dagene. Som hos Ghana-gjengen var det en av oss som ikke fikk bagasjen sin når vi ankom India (igjen, reiseforsikring, dere!). Heldigvis var et stort kjøpesenter med alt vi trengte bare en über-tur unna, og bagasjen ankom på døren tre dager senere. I tillegg har vi funnet en superfin leilighet med en veldig søt og hyggelig utleier som gir tips og hjelp til det vi trenger. Vi har to soverom med dobbeltseng og et enkeltrom med privat bad for den som er dårlig i magen (regner med det blir godt brukt), samt stort kjøkken og fellesareal. Helt supert!  

Trafik. Foto:privat

Den første uken

Første uken har gått fort, og bestått stort sett av å bli vandt med varmen, maten (nam!), folket, og ikke minst trafikken. For jeg som synes at biltrafikken i Oslo er litt slitsom opplever jeg helt nye nivåer av nervøsitet, frustrasjon og mangel på kontroll i trafikken i Hyderabad. Som Ananda sier, ”tut og kjør” må stamme fra India.

Hyderabad er ikke den mest turistvandte byen, noe som har både positive og negative sider. Det kan være slitsomt å få så mye blikk og oppmerksomhet, spesielt når vi egentlig har lyst til å leke lokale indere. Samtidig får vi se og oppleve en side av India som ikke er like tilgjengelig i store turistområder.

Feltarbeid vs. ferie

Som forventet har ikke første uken vært den store feltarbeidsuken, og det tok litt tid før vi husket på at vi ikke egentlig bare var på ferie. I tillegg har ikke formen vært på topp hos flere av oss denne uken, og vi har som regel endt opp med å miste en etter en på vei ut døren grunnet sykdom. Det har derimot gått oppover, og vi satser på å at alle er friske og klar for intervjuer neste uke!

Når det er sagt har faktisk Anne Lene gjennomført sitt første intervju denne uken, med Teresia som sekretær og assistent. Samtidig har Camilla opplevd at det kan være nødvendig å måtte endre vinklingen sin underveis, da virkeligheten raskt kan endre seg uten det blir nevnt i avisene, og litteratur som bare er noen måneder gammel blir irrelevant. Kanskje frustrerende, men også spennende og lærerikt! 

Presentasjon av gjengen og hva vi skriver om

Jeg (Teresia) skal skrive om den fremvoksende middelklassens økende forbruk og hvordan dette utfordrer Indias muligheter til bærekraftig utvikling. 

Ananda skal skrive om menns syn på likestilling i middelklassen i samfunnet og familien i parforhold hvor begge er i arbeid.

Anne Lene skal skrive om utfordringer knyttet til vannforsyning blant fattige i Hyderabad.

Camilla skal skrive om privatskoler for fattige og hvorfor mange familier som lever i fattigdom foretrekker disse fremfor offentlige skoler.

Michelle skal skrive om hvordan fattigdom påvirker fullførelse av skolegang og hvilke tiltak som blir gjort i forbindelse med dette.

Instagram

For spesielt interesserte har vi laget en egen hashtag på Instagram (#hyderabadsquad) hvor dere kan se flere bilder fra opplevelsene våre her i Hyderabad! 

Snakkes snart,

Namaste. 

 

 

Av Teresia Sætre Aarskog
Publisert 21. feb. 2016 15:41 - Sist endret 7. mars 2016 13:55

Da er dere godt i gang, jenter, stå på! :)

Jemima Garcia-Godos - 23. feb. 2016 09:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere