Vannmangel, amigas og malaria

Hilsen fra tre klamme, svette jenter rundt kjøkkenbordet i Maputo

Foto: Hannah Werkland

Bom dia! 

Da var vi endelig i Maputo by. Hovedstaden i Mosambik er bråkete, kaotisk, fargerik, og en herlig kombinasjon av fine, flislagte portugisiske kolonivillaer og stalinistiske betongblokker. 

Selv med den utholdelige, pressende varmen har vi kommet godt i gang med feltarbeidet. Intervjuer har både blitt gjennomført og avtalt, undervisning i portugisisk bestilt og rapporter lest. 

Isabell, som den stjerna hu er, har klart å bli forkjøla i 35 grader pluss. Sånn går det visst når flyet er flere dager forsinket og man gå ut i vinter-Paris uten jakke. Gikk fra minus 20 til pluss 30 real quick. 

Det går noen liter i svette i løpet av en dag, og det er spesielt gøy når vannmangelen endelig når oss også. Lokale nyheter melder at vannet vil slås av og på annenhver dag fremover. Som hun hvite NRK intervjuet i Cape Town ville sagt - " det er godt for oss bortskjemte i øvre middelklasse å kjenne på hvordan det er. Viktig og ydmyk erfaring, som gir innblikk i hvordan våre naboer lever". Men helt ærlig, litt viktig er det å kjenne knapphet på ressurser på kroppen, spesielt når man skriver om klimaendringer. Skulle vi trenge litt ekstra cash kan vi alltids starte blogg. Hvite uten vann i Afrika er visstnok big business. 

Videre er Isabell overbevist om at malariaen er rett rundt hjørnet. "Jeg har blitt slakta av mygg. De har vært på hele meg jo." Men, hun overlever. "Tar malariapiller. Hvis ikke blir det noen dager på sykehuset." Som skal være veldig fint i følge Hannah, det har nemlig utsikt til havet. 

Ellers ble jeg selv ledd opp i ansiktet i dag av unge, (litt) velstående mosambikere da jeg fortalte om temaet for oppgaven min. Enda godt det er den gruppen jeg ønsker å intervjue. Dette lover godt gitt. 

Hade bloggen, we'll be back. 

 

Foto: Hannah Werkland

 

Emneord: #vileverendamamma Av Andrea Raugland (på vegne av Hannah Werkland og Isabell Guitierrez)
Publisert 15. feb. 2018 20:41 - Sist endret 15. feb. 2018 20:41

Så gøy å høre hvordan dere har det! Savner Maputo litt nå merker jeg:) Lykke til med sykdom, mygg og vannmangel - dette fikser dere!

Ulrikke Bryn Wethal - 20. feb. 2018 09:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere