Informasjon om 5-timers videocaseeksamen i Inspera

5-timers videocaseeksamen skal gjennomføres i Inspera, en nettbasert eksamensløsning: https://uio.inspera.no. Du må i god tid før eksamen sjekke at datamaskinen din tilfredsstiller kravene for å gjennomføre videocaseeksamen i Inspera.

Før eksamen

Videocaseeksamen i Inspera utføres på egen datamaskin. Universitetet i Oslo støtter ikke digital eksamen på nettbrett eller hybrid-PC.

Du kan dermed bruke iPad, Surface, Lenovo Miix eller lignende maskiner ved en hjemmeeksamen eller innlevering, men UiO tilbyr ingen teknisk støtte for disse produktene.

Sjekk at datamaskinen din oppfyller de tekniske kravene:

Brukernavn og passord

Du logger inn i Inspera med Feide og ditt UiO-brukernavn og passord. Du må derfor ha en aktiv brukerkonto.

Teknisk hjelp

Hvis du har tekniske spørsmål, besøk Student-IT i 2. etasje i Helga Engs hus (kl. 08.00-16.00).

De hjelper deg å sjekke om datamaskinen din oppfyller kravene til digital eksamen og du får hjelp til eventuelle installeringer og tester.

Dersom du har problemer med internett/ikke tilgang til internett, kan du avlegge eksamen med egen datamaskin på campus.

Under eksamen

1. Åpne eksamen

Du finner din eksamen under "Mine prøver". Velg "Klikk her for å gjøre deg klar" og "Åpne prøven".

2. Besvare oppgaven

Videocase

Videocaseeksamen skal skrives direkte i tekstverktøyet i Inspera. Ta demoprøven for videoavspilling i Inspera for å sjekke at du får sett testvideoene og hørt lyden på egen datamaskin. Du får også sjekket kvaliteten på internettforbindelsen du skal bruke ved eksamen. Anbefalt hastighet er minimum 3 Mbps. Om du velger å avlegge eksamen på campus, må du selv sørge for headset og strømtilførsel til egen datamaskin.

Det er anbefalt å installere en mediaspiller på datamaskinen din i tilfelle det blir behov for back-up under eksamen. Eksempel: VLC mediaspiller.

3. Levere eksamen

Når du er ferdig med oppgaven og er klar til å levere, gå til innleveringssiden og trykk på "Lever nå".

Arkiv

Under "Arkiv" finner du en bekreftelse på at du har levert. Du vil se en kopi av besvarelsen din også etter innleveringsfristen har utløpt.

Publisert 4. des. 2017 13:49 - Sist endret 4. des. 2017 13:49