Kollokviegruppe- oppgaver mandag 16 august

Velkommen til Institutt for pedagogikk! 

I løpet av denne introduksjonsuka vil dere få oppgaver dere skal gjøre i kollokviegrupper. Faddergruppen er en introduksjon til det sosiale livet ved Universitetet i Oslo, mens kollokviegruppen du er tildelt er de du skal jobbe sammen med gjennom hele dette semesteret. I dag kommer dere til å få noen oppgaver dere kan gjøre med faddergruppen, mens oppgavene resten skal gjøres med kollokviegruppen. Hensikten med kollokviegruppen er å ha en kjerne av medstudenter dere kan jobbe sammen med.  

Introduksjonsdag 1 #LoggPåUiO 

Hva gjør vi i dag? (mandag 16 august)

For å løse oppgaven i dag trenger dere nettilgang. For å registrere deg som student kan du bruke bank-id. Når du har registrert deg som student for du en FEIDE bruker, gjennom denne for dere tilgang til alle tjenestene UiO tilbyr studenter.   

Registrer deg som student.

Etter å ha sett videoen skal du logge inn på Studentweb og semesterregistrere deg. Spør gjerne en av fadderne, eller en medstudent om hjelp.

Når du har registrert deg får du se medstudentene i din kollokviegruppe .Her finner du oversikt over alle kollokviegruppene og hvilken gruppe du tilhører. 

NB: Er det første gangen du registrerer deg som student må du logge inn via ID-porten 

Når du har funnet ut hvilken gruppe du tilhører skal du kontakte de andre i kollokviegruppa di og avtale tidspunkt for når og hvor dere skal møtes i morgen. 

Finner du ikke gruppa di? Andre spørsmål? Kom innom kollokviesentralen fysisk  eller på zoom!

Ta gjerne en tur innom kollokviesentralen  før du forlater campus i dag. 

Etter dere har skaffet dere FEIDE innlogging får dere tilgang til Office 365 pakken, som inkludere OneDrive, Word, Outlook og Teams. Dette er samskrivings- og planleggingsverktøyene UiO tilbyr til studentene, som det forventes at dere bruker i løpet av semesteret.  

Orienter dere på UiO: 

 • Ta en runde på Helga Engs hus. Få oversikt over hvor du finner:  

 • UV-studieinfo  

 • Kollokviesentralen  

 • Lesesalen 

 • Kjellern 

 • Administrasjonen 

 • Ta en runde på campus. Hvor finner dere:

 • Universitetsbiblioteket? 

 • SiO? 

 • Akademika? 

 • Athletica? 

 • Finn en kantine på campus og spis lunsj sammen med de andre i gruppa 

 • Hvordan komme seg til Helga Eng? Finn ut hvilken reisemåte som er mest effektiv og miljøvennlig for å komme seg til Helga Eng fra der dere bor.  

Se velkomstseremonien med faddergruppa på nett klokken 15! 

Oppgaver:  

 1. Når er fristen for å melde seg til undervisning og eksamen? 

 1. Hva skjer om du ikke registrerer deg til undervisning og eksamen? 

 1. Har alle registrert seg som studenter i Studentweb og meldt seg opp til emnene som skal gjennomføres dette semesteret? 

 1. Hva slags informasjon finnes på nettsiden minestudier.no? 

 1. Hvor finner dere kollokviegruppa deres? 

 1. Hva heter kollokviegruppen din? 

 1. For å få kontakt med kollokviegruppen deres, logg inn på Teams og avtal når og hvor dere skal møtes i morgen. 

Til i morgen:

Før dagen er over er det viktig at du har registrert deg som student i Studentweb og har fått kontakt med kollokviegruppen din. Kollokviesentralen er åpen fra klokken 09 og deres første forelesning ser dere i morgen klokken 10. Kanskje kan det være hyggelig å spise frokost sammen med kollokviegruppen før dere går i gang med morgendagens forelesning og kollokviearbeid?  

I morgen skal dere jobbe med oppgaver knyttet til å samarbeid og gruppedynamikk, og litt om hvordan det er å være student. Noe som er viktig for å skape god gruppedynamikk er blant annet at de i gruppa har noenlunde samme forventninger til hva man skal gjøre og hvordan, slik at gruppa som enhet har noen felles forventninger. Tenk derfor gjennom til i morgen hvilke forventinger du har til deg selv, til de andre i gruppa og gruppa som enhet. Ellers trenger du/dere: Mobil/nettbrett/pc og nettilgang, penn og papir. 

NB: Det kan være at enkelte medlemmer i kollokviegruppa ikke har anledning til å møte fysisk grunnet for eksempel koronasituasjonen. Dette er det viktig at dere tar hensyn til, og vi vil derfor at dere passer på å inkludere dem som ikke har mulighet til å møtes fysisk ved å bruke Zoom eller Teams når dere har kollokvie. Kom innom kollokviesentralen dersom dere trenger hjelp for å organisere dette. 

 Ønsker dere tilbakemeldinger på arbeidet dere har gjort, har faglige spørsmål, eller ønsker veiledning til kollokviegruppen, send e-post til 1aar-ped@iped.uio.no 

Publisert 15. aug. 2021 14:33 - Sist endret 15. aug. 2021 16:20