Program for Karriereuka 2022

Møt arbeidsgivere. Delta på arrangementer. For alle studenter.

Mandag 19. september

12.15–14.00 UiO-studenter i jobb: Et blikk på konsulentbransjen

Sted: Eilert Sunds hus, auditorium 2.

Kan du se for deg å bruke utdannelsen din til å hjelpe andre? Møt de tidligere UiO-studentene Karoline, Alf Erik og Vetle, og hør dem fortelle om sin vei fra lesesalen på UiO til jobben som konsulent.

  • Hva er et konsulentselskap og hva vil det si å være konsulent?
  • Hvordan er kunnskapene og ferdighetene du tilegner deg på studiet overførbar til konsulentbransjen?
  • Hvorfor velge denne karriereveien?

Bli kjent med historiene til Karoline fra Deloitte, Alf Erik fra Accenture og Vetle fra Rambøll, og bli litt klokere på konsulentbransjen.

Karoline Marie Aakenes har en bachelor i sosiologi, og en master i organisasjon, ledelse og arbeid. Hun jobber nå med å vurdere hvordan offentlig sektor løser sine oppgaver på en god og hensiktsmessig måte som Public Risk konsulent i Deloitte. Hør Karoline fortelle mer om veien gjennom studier, foreningsengasjement og diverse jobber under og etter studiene, som førte henne til Deloitte. 

Alf Erik Ballangrud har en master i samfunnsøkonomi og jobber i Accenture sin avdeling for offentlig sektor. Han har over 15 års erfaring innen digitale transformasjoner, og brenner for å bygge en smart og effektiv offentlig sektor som møter innbyggernes behov. Er du nysgjerrig på koblingen mellom samfunnsøkonomi, digitale kunnskaper og et innbyggerperspektiv, kan du høre om dette fra Alf Erik.

Vetle Høivang har en master i organisasjonspsykologi og startet rett i Rambøll da han var ferdig. Hvordan gå rett fra studier til en jobb i konsulentbransjen? Få med deg gode tipse fra Vetle. Nå har han vært med på flere store prosjekter om arbeidsmiljø og ledelse i norske organisasjoner og han ser frem til å fortelle hvordan fagkunnskaper og ferdigheter fra studiene gjør at han har mye å bidra med.

Det vil bli servert mat og drikke fra klokken 12.

Jeg vil delta

14.15–15.00 LinkedIn: Rock your profile (English)

Sted: Zoom.

Would you like to learn how to create a great LinkedIn profile, build connections and make yourself visible for future employers?

As part of the Career Fair at UiO we have invited Mr. Garnet Berry from LinkedIn who will share how you can use LinkedIn to network. You will learn what is important to know about LinkedIn and how to get the best use of LinkedIn. Don`t miss this chance to rock your profile!  

If you don`t have a LinkedIn profile yet, don`t worry. This webinar is for everyone that are curious about LinkedIn. 

The webinar is free of charge and is open for all students who are interested in learning about LinkedIn. PS: The webinar will be in English. 

Sign up for the event

15.30–16.15 Studentforening? Et smart karrieretrekk

Sted: Niels Treschows hus, Niels Kaffebar.

Foreningslivet er ofte en stor del av studenthverdagen. Det er sosialt og utrolig moro, i tillegg til at det faktisk er verdifullt for karrieren din og bidrar til å skape muligheter videre.  

Vurderer du å bli med i en forening? Eller lurer du på hva ditt  foreningsengasjement kan føre til? Bli med på Karriereuka sitt arrangement med SiO Foreninger, og bli mer bevisst på verdien av studentengasjement!  

Målgruppe: For alle studenter som en nysgjerrige på studentforeninger, eller som allerede engasjerer seg og ønsker å bli mer bevisst på hvilke muligheter dette kan føre til.  

Om SiO Foreninger: SiO Foreninger har lang erfaring og høy kompetanse innen frivillig arbeid og foreningsdrift, og et brennende engasjement for studentforeninger. SiO Foreninger jobber tett med de over 400 ulike studentforeningene i Oslo! Les mer om SiO Foreninger.  

Vi serverer mat og drikke.

Jeg vil delta

17.00 Prøv deg som konsulent – løs et case med Accenture

Sted: Accenture, Lille Grensen 7, 0159 Oslo. Ringeklokke 401 (Eventure).

Du er herved invitert hjem til Accenture! Her får du muligheten til å teste ut konsulentlivet ved å løse et virkelighetsnært case. Caseløsning er en vanlig arbeidsmetode, i tillegg gir arbeidsgivere ofte ut caser ved faglig intervjuer under jobbsøkerprosessen.

Hos Accenture vil du lære hvordan løse et case på en god måte, du får prøve deg som konsulent, du vil få tips til hvordan være god i et faglig intervju, samtidig som du blir bedre kjent med Accenture. Det er ingen krav til forkunnskaper og alle er velkomne, uavhengig av studieretning og nivå. 

Det vil bli servert sushi og drikke med muligheter for å mingle med ansatte fra Accenture i etterkant. Vennligst oppgi eventuell matallergener i påmeldingen. 

Påmeldingsfristen er torsdag 15. september. 

Målgruppe: Alle studenter ved UiO med interesse for konsulentbransjen, teknologi og digitalisering.  

Jeg vil delta

Tirsdag 20. september

13.15–14.00 Slik finner du motet til å gå for det du ønsker deg

Sted: Georg Sverdrups hus, Stort møterom (rom 2531).

Bør du gå for det du ønsker deg, eller er det bedre å «safe» og gå for det trygge? Har du begynt å tenke på hva du kan bruke utdannelsen din til? Eller kanskje du lurer på hva du kan gjøre underveis i studiene for å finne ut av hva du har lyst til.  

Enten du vet hva du ønsker deg eller er usikker. Gå ikke glipp av denne karrierehappeningen, hvor du vil få inspirasjon og finne motet til å gå for det du ønsker deg.  

Jeg vil delta

14.15–15.00 Digital Jobbsøking: Om Webcruiter, med Webcruiter

Sted: Zoom.

Bli med på dette webinaret der Baard, seniorrådgiver i Webcruiter, selv gir deg tipsene til hvordan få mest mulig ut av plattformen. De fleste stillinger søkes på via Webcruiter og her vil du få verdifull inside information fra Webcruiter selv!  

Det vil garantert være arbeidsgivere på Karriereuka som bruker Webcruiter, og utover dette vil du møte plattformen ved jobbsøking i de fleste bransjer. Det å opprette en profil allerede nå vil både effektivisere og forenkle den digitale jobbsøkerprosessen du skal inn i.  

Dette arrangementet handler om: 

  • Opprette en Webcruiterprofil 
  • Maskinell tolkning av CV 
  • Bruk av rekrutteringsløsninger 
  • Hvordan ser baksiden av løsningen ut for rekrutterere. 

Målgruppe: Dette webinaret er for alle studenter.  

Webcruiter er en av mange løsninger i selskapet Talentech. Webcruiter er den ledende rekrutteringsløsningen i Helse Norge og i offentlig sektor generelt. Talentech hjelper våre kunder med profesjonelle rekrutteringer og en god kandidatopplevelse for søkerne 

Jeg vli delta

Onsdag 21. september

10.00 Capture the Flag med Kripos

Velkomment til årets Capture the flag-konkurranse i regi av Kripos, OP Holmgang. Vi inviterer til en spennende og innfløkt konkurranse hvor du må hente fram etterforskeren i deg for å løse årets kriminalgåte.

Hvert lag kan stille med inntil fem medlemmer. Her får man testet ulike fagdisipliner fra Kripos sin etterforsker-hverdag. Konkurransen starter onsdag 21.september kl. 10.00 og lagene har 24 timer på seg til å løse alle oppgavene. Lykke til! 

Jeg vil delta

Presentasjon av løsning og vinnere vil presenteres torsdag 22. september klokken 13.00. Møt opp i auditorium 1, Georg Sverdrups hus eller følg med digitalt.  

10.15–11.00 Hjelp, jeg skal møte arbeidsgivere!

Sted: Zoom

Det er helt uungåelig at du en eller annen gang i livet skal snakke med arbeidsgivere enten du er ny student eller snart ferdig med studiene.

Ønsker du at det skal være mindre ubehagelig? Arbeidsgiverne som deltar på Karriereuka har lyst til å møte deg, og i dette webinaret vil du få tips, triks og litt trening i hvordan du kan prate om deg selv og stille gode spørsmål.

Er det for langt utenfor komfortsonen å snakke med arbeidsgivere? Bli med på webinaret for hemmelighetene bak å lære mye, uten å spørre. Kom i gang allerede nå, og føl deg mer klar til å møte arbeidsgivere.

Jeg vil delta

12.15–13.00 Dyrt å være student? Finn din deltidsjobb  

Sted: Eilert Sunds hus, A-blokka: Auditorium 5

Gira på en deltidsjobb? Vel, hvis du møter opp her du et skritt nærmere.

En deltidsjobb er bra for lommeboka, men har du tenkt på at den også kan være katalysatoren som bringer deg dit du vil? Du vil få verdifulle referanser, andre resultater å vise til enn kun karakterer og muligheten til å utvikle nyttige ferdigheter som du ikke nødvendigvis vil få gjennom studiet. En deltidsjobb kan gi erfaring med ledelse, økonomi, konflikthåndtering, samarbeid, kommunikasjon, logistikk, og mye mer.

Hvor vil du jobbe? Hør McDonalds, Manpower og SiO fortelle om sine stillinger, og hvorfor det er bra for deg og jobbe der.  

Jeg vil delta

Torsdag 22. september

11.00–15.00 Møt over 70 arbeidsgivere på stand

Sted: Georg Sverdrups hus, Blindern

Ikke gå glipp av Karriereukas store avslutning: Standdagen i «storstua» til UiO, Georg Sverdrups hus! 

Mer enn 70 arbeidsgivere tropper opp for å møte UiO-studentene, og fra 11.00 kan du mingle, titte, lytte og snakke med hvem du vil! Det er helt lov å alliere seg med en venn eller to. Arrangementet er nyttig for alle studenter, uavhengig av studieløp og studienivå. Dette kan du blant annet undersøke: 

  • Hva kan du bruke utdanningen din til?
  • Hva gjør de ulike bedriftene, egentlig? 
  • Hvilke muligheter finnes for studenter og nyutdannede? 

Maks utbytte: For å få mest mulig ut av standdagen anbefaler vi at du gjør litt research på forhånd. 

Se hvilke bedrifter som kommer på standdagen og se tips til hvordan du kan forberede deg.

13.00-14.00: Capture the Flag med Kripos - presentasjon av løsning

Sted: Georg Sverdrups hus, auditorium 1 og online

Hvem vant Capture the Flag i år? Hva var løsningen?

Konkurransen startet onsdag 21.september kl. 10.00 og lagene har hatt 24 timer på seg til å løse alle oppgavene i den digitale rebusen. Under dette arrangementet presenteres løsningene på oppgavene.