Kurdiske Eyşana Beravî til Norge!

Fredag 25. mars gjester den kurdiske forfatteren Eyşana Beravî Litteraturhuset som en del av samarbeidsprosjektet «Literature Beyond Borders», et samarbeid mellom oss på Litteraturhuset i Oslo og litteraturhusene i Berlin (LCB), Istanbul (Kıraathane) og Diyarbakir (Wêjegeh Amed), Kurdistans tyrkiske hovedstad.

Frem til 1991 var det forbudt å snakke kurdisk i Tyrkia, og bruken av de kurdiske bokstavene W, Q og X kunne frem til 2010 føre til bøter og fengselsstraff. I dag er kurdisk tolerert, men kurdisk kultur blir stadig neglisjert av statlige makter. Noen forfattere har likevel klart å etablere seg, tross kurdisk skriftspråk og opphav, og en av disse er vår gjest Eyşana Beravî. Beravî møter den svensk-kurdiske forfatteren og journalisten Mustafa Can til samtale om sitt forfatterskap, om den politiske situasjonen i Kurdistan, og om vilkårene for å kunne skrive på hennes morsmål.

Arrangementet foregår kl. 18 fredag 25. mars, og har gratis inngang. Mer info om arrangementet og gratisbilletter finner dere her.

 

Publisert 22. mars 2022 10:06 - Sist endret 22. mars 2022 10:07