Dette programmet er erstattet av Biovitenskap (master - to år).

Redder økosystemer hos DNV

- Jeg ville jobbe med miljøvern - derfor begynte jeg å studere biologi, sier Helene Østbøll. Hun er marinbiolog og arbeider som konsulent i Det Norske Veritas (DNV).

- Jeg fikk jobb før jeg var ferdig utdannet. Etter å ha jobbet en sommer hos DNV fikk jeg tilbud om å fortsette. Jeg trivdes så godt at jeg bare måtte ta sjansen når den bød seg. Derfor hoppet jeg av studiene, men for å bli fast ansatt var jeg nødt å fullføre mastergraden.

Derfor skrev hun masteroppgaven ferdig høsten 2005. Nå er hun fast ansatt i Consulting-avdelingen, og jobber med å analysere faren for miljøskader ved olje- og gassutbygginger.

Bedre enn drømmen

- Grunnen til at jeg ville studere biologi var fordi jeg ønsket å bli marinbiolog. Jeg hadde et litt romantisert inntrykk av det, og planen var å redde delfiner, sier Helene med et smil.

Men hun har ikke helt forlatt sin opprinnelige plan. I dag jobber hun med miljøvern, men ikke bare med delfiner. Hun lærte fort at ikke alt var som hun hadde drømt om. Det var faktisk mer interessant enn hun hadde forestilt seg. Nå kan hun bidra til å redde ikke bare én art, men hele økosystemer.

- En vanlig oppgave er å gjøre beredskapsanalyser i forkant av for eksempel prøveboringer. Først samler vi inn informasjon om blant annet vind- og strømforhold, så setter vi dem inn i modeller. Ved hjelp av de kan vi komme fram til resultatene, som vi til slutt må analysere.

Uviktige viktigst

- Det jeg bruker mest fra studiene i dag er kunnskapen om å få mer kunnskap. Også modellene, programmene og regningen vi lærte. Det er morsomt å se at det jeg trodde jeg ikke fikk bruk for er det viktigste jeg lærte.

Mulighetene for utlandstjeneste er gode i DNV, siden de har kontorer i over 300 land, og hun innrømmer at hun har en drøm om å stasjoneres ut.

- Utlandstjeneste virker veldig spennende! Siden jeg jobber mest med olje håper jeg å få dra til Midtøsten eller Venezuela, og der er det jo varmt og godt, sier Helene til slutt og ser ut på snøføyken.

Emneord: konsulent, DNV, biologi, konsulentbransjen, miljø, Veritas, biolog, marinbiologi
Publisert 7. juni 2012 11:00 - Sist endret 22. juli 2014 09:31