Programmet tar ikke opp nye studenter

Prosjektleder i Brüssel

Espen Berg-Larsen jobber for Young European Federalists og koordinerer nå en valgkampanje. Han anbefaler alle å være aktive i organisasjonslivet i studietiden.

Foto: Privat

Espen Berg-Larsen driver kampanjearbeid frem mot Europaparlamentsvalget.


Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg ble kontaktet av arbeidsgiveren min etter å ha samarbeidet med dem over en lengre periode. Young European Federalists er paraplyorganisasjonen til Europeisk Ungdom i Europa.

Når jeg er ferdig her skal jeg ta videre utdanning med sikte på å jobbe videre med internasjonal politikk.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg fikk jobben jeg har nå fordi jeg har vært aktiv i organisasjonslivet ved siden av, og etter at jeg ble ferdig med studiene.

Jeg var i løpet av studiene aktiv i Europeisk Ungdom, og har jobbet for organisasjonen etter at jeg ble ferdig. Å være aktiv i løpet av studietiden hjalp meg å holde meg fokusert, samtidig som at det gav meg muligheten til å anvende det jeg lærte på universitetet.

Europastudier er kjent for å ha mange studenter som er aktive i både studentpolitikken og i organisasjonslivet.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

I JEF Europe jobber jeg for tiden med å koordinere vår kampanje frem mot Europaparlamentsvalget i mai 2014. Vi arrangerer en rekke aktiviteter rundt om i hele Europa.

Aktivitetene jeg har ansvaret for er å arrangere en busstur gjennom ti Europeiske land, fire paneuropeiske aksjoner, folkemøter med kandidater til Europaparlamentsvalget og en rekke informasjonsmøter.

Det er et spennende logistikkarbeid hvor jeg også får jobbe tett med de europeiske ungdomspartiene, andre organisasjoner og folkevalgte i Europaparlamentet.

Hva jobber du med akkurat nå?

Ingen dag er lik i en jobb der man skal koordinere frivillige så man får gjennomført et stort prosjekt.

Mye av arbeidsoppgavene går ut på oppfølging via telefon og e-post. Jeg har også ansvaret for tre praktikanter som hjelper til med oppdatering av nettsider, booking av møtelokaler og forberedelser til turen.

Hvordan bruker du utdanningen fra SV i jobben din?

Jeg bruker det jeg lærte i utdanningen min hver eneste dag i jobben. Jeg forholder meg hele tiden til EU-regelverk, og kjennskapen til dette er viktig. Samtidig jobber jeg med ulike aktører i EU systemet hver dag.

Kunnskapen om den politiske, historiske og kulturelle utviklingen i Europa er viktig, og det jeg lærte på Europastudier har vært avgjørende for å få denne jobben.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Jeg vil anbefale alle å bruke tid på å finne en deltidsjobb som er relevant for det du vil jobbe med senere.

Som tidligere aktiv i både organisasjonslivet og i studentpolitikken må jeg jo si at det er viktig for senere arbeidsgivere at du kan vise til noe mer enn å bare ha vært en student.  Hvis du velger å bli aktiv i organisasjonslivet vil jeg anbefale deg å lære å si nei. Det ser ikke nødvendigvis bra ut å ha hatt femten forskjellige verv på CV’en om du ikke kan vise til gode referanser. Velg deg ut noe du interesserer deg for og gjør en god jobb, slik at du blir husket.

Viktigst av alt er det å ikke miste fokus på faget, karakterene dine teller når du søker videre studier eller arbeid.
 

Publisert 9. apr. 2014 12:38