Studieopphold i utlandet

Et utenlandsopphold er din mulighet til å investere i unik kompetanse for ditt fagfelt. Vi har utvekslingsavtaler med en rekke universiteter i Europa og Nord-Amerika som vi har valgt ut på grunn av deres kvalitet og relevans for vårt eget filosofiprogram. Her kan du finne kurs som utfyller de som tilbys her hjemme! Gjennom et semester i utlandet kan du også tilegne deg språkkunnskaper, et kontaktnettverk og internasjonal erfaring.

Når kan du dra?

Vi anbefaler at du tar andre semester i utlandet. Du må da ta 20 studiepoeng ved det universitetet du studerer ved, i tillegg til å arbeide med masteroppgaven. Er du usikker på når og hvor du skal reise, snakk med programkonsulent Tor Ivar Østmoe.

Hvor kan du reise?

Mulighetene er mange, men her er noen forslag med gode filosofimiljøer:  

Se alle instituttets avtaler her. I tillegg til våre avtaler har både HF og UiO avtaler som kan være interessante for deg. Alle avtalene ved UiO finner du på de sentrale sidene for utveksling, se lenke i siste avsnitt på denne siden.

Stipendordninger

I tillegg til stipendordningen som Lånekassen har, finnes det flere ekstra stipender.

Reiser du på en Erasmus-avtale eller Nordplus-avtale vil du motta et ekstra stipend i måneden. Erasmus+ gir ca 350 EUR i måneden (pre 2017) og Nordplus ca 200 EUR i måneden i tilligg til et eget reisestipend. 

Om en utvekslingsavtale er Erasmus + eller Nordplus står på nettsiden for utvekslingsavtalen.

Lånekassen har også et eget språkstipend om du ønsker å ta språkkurs i forkant av studiet.

 


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 5. mai 2015 13:22 - Sist endret 4. sep. 2019 14:22