Andreas er geolog i Oljedirektoratet

- Oljeindustrien står sterkt i Stavanger, og for meg var det naturlig å velge en utdanning som ga meg en jobb i denne bransjen, forteller Andreas Bjørnestad (26).

Etter å ha studert på bachelorprogrammet Geofag: Geologi, geofysikk og geografi, gikk Andreas over til masterstudier innen Petroleum geology and petroleum geophysics. Han jobber nå som geolog i Oljedirektoratet (OD), hvor han driver med arbeid i forbindelse med konsesjonsrunden og TFO ("Tildeling i forhåndsdefinerte områder"), tolking av seismikk og kartlegging på norsk sokkel. Han synes  arbeidsoppgavene er veldig interessante, og at det å jobbe i OD er unikt.

- Jeg har i stor grad mulighet for å selv velge hva jeg vil holde på med og hva jeg synes er interessant og hva slags retning jeg vil ta. Jeg kan spesialisere meg innen et felt, eller ha en bredere kompetanse innen flere felt. OD har tilgang på all seismikk, brønndata og annen informasjon som har blitt samlet inn på norsk sokkel etter over 40 år med petroleumsvirksomhet. Dette gir helt unike muligheter til å få ny kunnskap, og å bygge opp kompetanse.

Langsiktig studievalg

Andreas tenkte langsiktig i sitt studievalg, og opplever oljeindustrien som en næring som også kommer til å være aktuell i lang tid fremover, og vil ha behov for flere folk. Det ble derfor et naturlig valg å ta en utdanning som ga en jobb i en bransje som står sterkt i hjembyen Stavanger.

Han kan på det sterkeste anbefale å dra på utveksling i løpet av utdanningen. Selv var han på Svalbard våren 2009, og tok sommerkurs ved UNIS sommeren 2011.

- Svalbard er et helt spesielt sted. Foruten de interessante fagene UNIS har å by på er det utrolig natur der, og det er muligheter for fantastiske ekskursjoner.

Til sist har Andreas noen fornuftige tips å komme med for studenter som lurer på hvilken studieretning de skal velge i forhold til videre karriere:

- Tenk på hva som interesserer deg og hva du har lyst til å jobbe med, men vær også bevisst på hvordan studievalget vil slå ut når du står ferdig utdannet og skal søke jobb. Hvordan vil arbeidsmarkedet være? Vil det i framtida være behov for folk innen retningen du har valgt?

Emneord: olje, petroleumsgeologi, geologi, seismikk, karriere, karriereintervju
Publisert 4. juli 2017 16:39 - Sist endret 4. juli 2017 16:39