Hvorfor velge dette programmet?

Dette studieprogrammet er fra studieåret 2017/2018 erstattet av bachelorprogrammet Informatikk: robotikk og intelligente systemer.

Raskere, mindre, kraftigere. Teknologi vi allerede har i dag er også en teknologi for fremtiden. Vil du være med på å utvikle elektronikk og roboter som vil prege vår fremtidige hverdag?

Kort om studieprogrammet

Små og store intelligente dingser, roboter og systemer vil i økende grad bli en del av hverdagen vår. De vil kommunisere med oss og med hverandre og utfordre små og store oppgaver både i og utenfor kroppen vår.

Hos oss lærer du både hvordan innmaten i datamaskiner og roboter virker, og hvordan du bygger dem. Nanoelektronikk handler om utvikling av integrerte kretser og nanoteknologi. Robotikk og intelligente systemer gir deg en allsidig bakgrunn innen både programvare og maskinvare for å jobbe med fremtidens roboter. Signalbehandling handler om å beskrive signaler og systemer slik at de kan behandles ved hjelp av datamaskiner. I dette studieprogrammet er det flere emner som forutsetter kunnskap tilsvarende Matematikk R2 og Fysikk 1.

Hvorfor velge Informatikk: nanoelektronikk og robotikk

Du bør velge dette programmet hvis du interesserer deg for:

  • Hvordan du kan konstruere innmaten i datamaskiner og elektroniske systemer som er overalt - fra skrivebordsmaskiner via biler til smarttelefoner og sensorer i kroppen
  • Hvordan du kan få maskiner og roboter til å oppføre seg intelligent og forstå mer av verden rundt seg
  • Hvordan du kan bruke matematikk og programmering til å tolke signaler fra ultralydmaskiner, radar og annet avbildningsutstyr

Studiemiljø

Vi vet at studenter som trives er studenter som lettere lykkes faglig. I begynnelsen av studiet inviterer vi deg derfor med på et faglig og sosialt seminar hvor du blir bedre kjent med faglærerne og de andre studentene på studieprogrammet ditt. Underveis i studiet får du også tilbud om personlig veiledningssamtale hvis du ønsker å ta opp faglige eller sosiale utfordringer.

Alle nye studenter får tilbud om å bli med i en faddergruppe og å reise på et seminar med overnatting i september. I 2011 flyttet Institutt for informatikk inn i Nordens nyeste og best utstyrte IT-bygg, Ole-Johan Dahls hus. Åpen Sone er et møtested for engasjerte og nysgjerrige studenter, der du kan teste ut og realisere dine egne idéer. Studielaben er et tiltak som skal gjøre det lettere for deg som ny student å komme under huden på informatikkfaget. Våre svært aktive studentorganisasjoner arrangerer både faglige og sosiale arrangementer i løpet av året. Noen av disse foregår i Escape, studentenes egen festkjeller og kafé.

Studier i utlandet

I det siste semesteret er det lagt spesielt til rette for at du kan studere i utlandet. UiO har utvekslingsavtaler med en rekke prestisjetunge universiteter blant annet i USA, Canada og Australia. Mange av studentene våre velger å ta ett eller flere semestre i utlandet, og det har studentene og fremtidige arbeidsgivere stor nytte av. Les mer om studier i utlandet.

Videre studier og jobb

Det er naturlig å studere videre på masterprogrammet Informatikk: Nanoelektronikk and robotikk, som igjen kan kvalifisere deg til forskning gjennom ph.d.-studiet. Studiet gir deg en bred kompetanse innenfor informatikk og kvalifiserer deg til ulike jobber innen f.eks. kommunikasjonsteknologi, miljøovervåking, automatisering, nanoelektronikk, medisin og forskning.

Datasystemdrift og programutvikling innen industri og offentlig forvaltning er også en karrieremulighet, og mange jobber med salg, markedsføring og tilpassing av teknologi. Du kan også jobbe med undervisning og forskning. Les mer om videre studier og jobb.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 25. okt. 2019 12:13