Postmaster på USIT

Som postmaster ved USIT har Tobias Langhoff et stort ansvar for eposten til brukerne ved universitetet, og han driver med alt fra drift til programmering.

Bildet kan inneholde: panne, kinn, skjorte, øyenbryn, øye.

Fortell om dine oppgaver og ansvar på jobben.

Jeg jobber som postmaster i gruppen for meldingstjenester, hvor jeg har ansvar for epost-tjenesten til Universitetet i Oslo. Jeg drifter epostkontoer for ca. 300.000 brukere, samt epostliste-systemer, og sørger for at det ikke kommer så mye spam og phishing.

Hva er det beste med jobben din?

Det beste er at det er en blanding av drift, brukerstøtte og programmering. Drift er moro, det er problemløsning fra dag til dag. Det finnes alltids et problem man kan sette seg ned for å prøve å takle.

Hvorfor valgte du studieretningen du tok, og hvorfor UiO?

Jeg valgte UiO fordi jeg ville flytte til Oslo, Norges eneste storby. Jeg hadde flere venner som sa det var et godt studiemiljø her, og så ville jeg bort fra bygda, men ikke så langt. Interessen min lå innenfor både IT og språk, og jeg drev mye med IT på hobbybasis. Jeg hadde ikke fordypning i matematikk på videregående skole, og dette studieprogrammet krevde ikke det.

Det som var fint med studieprogrammet jeg tok, er at man kan drive med mye fremtidsrettet når man er ferdig med studiene. Språkteknologi er veldig i vinden, med Siri og Google Now og lignende, samt søketeknologier. Ungdommen bryr seg om fremtiden, ikke sant?

Følte du at det gikk en naturlig linje fra da du begynte å studere til det du jobber med nå?

Ja. Man får en generell oversikt over IT når man studerer informatikk ved UiO, selv om jobben ikke er 100 % relevant i forhold til studieretningen min.

Har du noen tips til nye studenter for at de skal få en bra studietid og en morsom jobb?

Oslo er en veldig fin studieby, og jeg angrer ikke på at jeg dro hit. Det er viktig å engasjere seg ved siden av studiene. Det kan jo virke litt stort og fremmed i motsetning til i andre byer, hvor studenttettheten er større. For å føle at man er inkludert ved UiO er det derfor viktig å engasjere seg i studentforeninger. Cybernetisk Selskap har sin egen bar, et naturlig treffsted når studielånet er kommet. Ellers var jeg med i Fagutvalget ved informatikk, og det var veldig gøy å være med på å forme instituttet og undervisningen der. Der var jeg også med på å organisere tilbakemeldinger på forelesninger, jeg satt i intervjukomiteer for kandidater til vitenskapelige stillinger. Studenter har mye bestemmelsesrett såfremt man har vilje til å engasjere seg. Man kan også gå inn i studentpolitikk hvis man vil det.
 

Tobias Langhoff

Yrke: Overingeniør/postmaster ved Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT)

Bachelorprogram ved UiO: Informatikk, språk og kommunikasjon

Denne linja tar ikke lenger opp studenter, men du finner et tilsvarende tilbud innunder bachelorprogrammet Informatikk: språkteknologi.

Masterprogram ved UiO: Informatikk, språk og kommunikasjon

Opprinnelig fra: Nesodden

Tidligere jobber: Har jobbet deltid med IT på UiO ved siden av studiene. Termvakt (PC-stuevakt), timevakt ved driftsavdelingen på Institutt for informatikk. Vitenskapelig assistent på et studierelevant forskningsprosjekt.

Les flere karriereintervjuer

Emneord: karriere, karriereintervju, ingeniør, IT
Publisert 5. juli 2017 09:44 - Sist endret 19. juli 2021 15:42