Ambisjoner om mer ansvar

– Jeg har fått en annen rolle og mer ansvar etter påbegynt studie, ikke nødvendigvis som en direkte følge, men kompetansen har gjort meg tryggere og gitt meg selvtillit til å bidra mer, sier Leif Heggø.

Bildet kan inneholde: briller, briller, visjon omsorg, dress skjorte, halsbånd.

Leif Heggø er Program Manager, Digitalisation at Gassco AS. Foto: Haakon Nordvik.

Foto: Harald Nordvik

Heggø hadde en teknisk rolle i organisasjonen og ambisjoner om å få mer ansvar. Han var på utkikk etter kurs innen ledelse som et supplement til den tekniske utdanningen sin.

– Jeg var sulten på kompetanse innen ledelse av prosjekter, strategi, endringsledelse, arkitektur og metoder.

Fristet ikke å begynne på skolen igjen

Da Heggø googlet relevante kurs, kom han over IT og ledelse ved UiO. Ved første øyekast, tenkte at at det ville bli for krevende å sette seg på skolebenken igjen. Men det at studiet kunne kombineres med full jobb, og med en støttende arbeidsgiver i ryggen, bidro til å snu tankegangen.

– Få dager med obligatorisk oppmøte og praktiske semesteroppgaver, gjorde at jeg innså at jeg faktisk kunne gjennomføre dette, sier Leif.

Muligheten til å ta en mastergrad ble en bonus, men det var hele tiden økt kompetanse som var hovedmotivasjonen hans.

Effektiv læring via eksempler

– Det største utbyttet er faktisk læringen i seg selv.

Den teoretiske tilnærmingen var uvant, men de praktiske semesteroppgavene gjorde det enklere å ta til seg teorien. Heggø trekker også frem at det var inspirerende med gjesteforelesere som brukte reelle eksempler og egne erfaringer som knagger til de ulike temaene.

– Jeg vil påstå at jeg ikke hadde fått det samme utbyttet med bare lesing og en avsluttende eksamen, understreker Heggø.

Økt ansvar

Heggø opplevde at kompetansen innen utfordrende fag som strategi og ledelse, har gitt en fornyet selvtillit. Det å være oppdatert på forskning og teori innen vanskelige emner, har ledet Heggø i en mer ambisiøs retning.

– Jeg har også brukt det jeg har lært gjennom studiet til å bidra med egne forslag og strategier, sier han.

Gikk overraskende bra

– Det å ta en grad ved siden av jobb er krevende uansett, men IT og ledelse er så godt tilrettelagt at de fleste kan få det til.

Særlig rundt innleveringsfristene var det krevende å kombinere jobb og studier. Men oppsummert gikk det overraskende bra, og Heggø er fornøyd med både læringsutbyttet og karakterene.

– Jeg er veldig fornøyd med det erfaringsbaserte programmet, og synes det er nesten optimalt lagt opp for personer i full jobb, avslutter Heggø.

Publisert 28. jan. 2021 08:41 - Sist endret 10. mars 2021 20:41