Ofte stilte spørsmål

Hvordan får jeg faddergruppe?

For å få faddergruppe må du svare på nettskjema og bekrefte at du ønsker å delta på en faddergruppe. Dette nettskjemaet har blitt sendt til deg per epost. 

Hvordan får jeg brukernavn og passord?

Du får brukernavn på SMS rundt starten av desember. Passord må du lage selv. . Det er svært viktig at du har fått laget passord senest mandag 10. januar, slik at du kan delta på de digitale arrangementene ved studiestart. Du kan for øvrig også logge inn på Studentweb med miniID/BankID.

Hvor foregår studiene og studiestart?

Velkomstmøtet for nye studenter foregår i Gamle Festsal i Domus Academica (Urbygningen) i Karl Johans gate 47. Noe av undervisningen vil bli holdt i de tre gamle byggene som omkranser Universitetsplassen, Domus Academica (DA), Domus Media (DM) og Domus Bibliotheca (DB). 

Det meste av undervisningen og de aller fleste lesesaler og kollokvierom befinner seg dog i det nye studentbygget Domus Juridica. Domus Juridica (DJ) ligger i Kristian Augusts gate 17, rett ved trikkestoppet "Tullinløkka". 

Hvordan melder jeg meg til emner?

Du må semesterregistrere deg og melde deg til emner i studentweb. Frist for å melde seg til emner er torsdag 13. januar. Du vil få hjelp til å melde deg til emner i studentweb via Zoom tirsdag 11. januar. Man kan melde seg til emner fra og med tirsdag 4. januar. 

OBS: Alle nye studenter på master i rettsvitenskap vil automatisk bli meldt opp til seminargrupper for jusstudenter på EXPHIL03. Man trenger altså ikke å melde seg opp til EXPHIL03 selv. 

All registrering og betaling av semesteravgift må være gjort innen 1. februar.

Hvordan betaler jeg semesteravgift?

Du oppretter faktura og finner betalingsopplysninger for å betale semesteravgiften i studentweb

Hvordan får jeg studentkort?

Når du har semesterregistrert deg i studentweb og betalt semesteravgift kan du få studentkort. Dette henter du fra SIO-kundesenter.

Hvordan låner jeg bøker?

Når du har fått studentkort kan du bruke det som lånekort. En del pensum kan lånes som elektroniske bøker eller artikler.

Bøkene kan lånes fra våre bibliotek. Biblioteket ved Det juridiske fakultet ligger i 2. etasje, Domus Juridica. 

Hvor kan jeg kjøpe pensum?

Du kan kjøpe pensum i Akademika, andre bokhandler både fysisk og på nett eller brukt fra andre studenter. Flere bøker kan også kjøpes som ebok.

Hvor finner jeg timeplanen min?

Du finner timeplanen til emnet du skal ta på det enkelte emnets semesterside. Der finner du blant annet også oversikt over pensum og tidspunkt for eksamen. Semesterside JUS1111 vår 2022

Når du har meldt deg til emner vil du få en elektronisk timeplan  på «Mine studier». Du kan abonnere på timeplanen til din egen kalender på mobil.

Hvor finner jeg informasjon om emner jeg skal ta?

All viktig informasjon om et emne finner man på emnesiden. Det er derfor svært viktig at du leser emnesiden veldig nøye før du skal ta et emne. Her finner du for eksempel informasjon om hva slags undervisning og eksamen man har på emnet, hva som eventuelt er obligatorisk på emnet og om emnet har forkunnskapskrav. 
Emneside JUS1111

Jeg har studert tidligere og ønsker godkjenning av emner

Les om hvilken utdanning som forhåndsgodkjennes på master i rettsvitenskap. Du må uansett sende inn søknad om godkjenning. 

Skjema finner man på siden for godkjenning av norsk utdanning

Kontakt JF-Infosenter hvis du har spørsmål. 

Jeg har andre spørsmål rundt studiet

For alle studierelaterte spørsmål kan du kontakte JF-Infosenter på info@jus.uio.no

Har du spørsmål om EXPHIL03 må du kontakte IFIKK: henvendelser@ifikk.uio.no

Publisert 29. nov. 2021 18:54 - Sist endret 29. nov. 2021 18:54