Medieanalytiker

Karen jobber i forsvarets mediesenter.

Hvordan fikk du din nåværende jobb? 

Jeg jobber som medieanalytiker ved Forsvarets mediesenter. Jeg fikk tilsendt stillingsutlysningen fra en medstudent fra mastergraden i kultur- og samfunnspsykologi. Jeg kom videre til intervju og fikk tilbud om et engasjement.

I første omgang fikk jeg jobb for et år, men engasjementet ble utvidet to ganger. Til slutt åpnet det seg en fast stilling, som jeg søkte på og fikk.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben? 

Jeg tror det aller viktigste var at jeg hadde skrevet en relevant masteroppgave. Uten det ville jeg aldri ha kommet til intervju. På intervjuet tror jeg nok det avgjørende var at jeg hadde satt meg godt inn i arbeidsplassen, og kunne kommunisere hva jeg med min kompetanse kunne bidra med.

I tillegg var jeg opptatt av å få frem at jeg var veldig motivert for jobben, noe som helt sikkert også slo positivt ut. Den viktigste faktoren for at jeg fikk den faste stillingen da den ble utlyst var at jeg hadde tilegnet meg kompetanse innenfor arbeidsoppgaver i hele avdelingen, og ikke bare de områdene som stod i min stillingsbeskrivelse.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

Jeg jobber hovedsaklig med medieovervåking og medieanalyser for Forsvaret. I tillegg bidrar jeg i andre undersøkelser og analyseprosjekter vi gjennomfører i analyseavdelingen.

Hva jobber du med akkurat nå? (Beskriv en typisk arbeidsdag nå for tiden.) 

Akkurat nå jobber jeg med å ferdigstille to analyseprosjekter.

Hvordan bruker du utdanningen fra kulkom i jobben din? 

Jeg har spesielt god bruk for all kunnskapen kulkom har gitt meg om språkbruk og kommunikasjon. I tillegg var kulkom med på å forme mine interessefelt, og hvordan jeg forstår og tenker rundt ulike sosiale og språklige fenomen, som har fulgt meg siden. Jeg føler også at kulkom ga meg et godt grunnlag for å gå videre til mastergraden i samfunnspsykologi.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet. 

Jeg tenker at det aller viktigste er å være engasjert! Skaff deg erfaring fra frivillig arbeid ved siden av studiene - det er både gøy og givende, og gir deg i tillegg bra kontakter, arbeidserfaring og en fyldigere CV.

Som nyutdannet tenker jeg at det er viktig å gjøre grundig research før du skriver en søknad eller går på intervju. Jeg har god erfaring med å ringe arbeidsplassen før du søker - Dette gir deg en sjanse til å skape god kontakt med arbeidsgiver allerede før du sender søknaden, og til å skaffe informasjon om hva de vil vektlegge i søknadene og hva som er viktig for jobben.

I tillegg tenker jeg at det er veldig viktig å vise at du har sterk motivasjon for jobbene du søker på.

Publisert 23. mai 2016 09:47 - Sist endret 14. des. 2018 11:42