Rekruttering

Marthe Berntzen jobber i Netlight Consulting

1.Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg fikk jobben min gjennom nettverk. Jeg jobber med rekruttering i et IT-konsulentselskap, og samboeren min er IT-konsulent.

Han var på et jobbintervju i bedriften jeg jobber i, og selv om det ikke var aktuelt for ham å gå videre i prosessen da, tipset han om meg, min bakgrunn og at jeg var ute etter å bytte jobb innen HR og rekrutteringsfeltet.

Noen dager senere ble jeg oppringt, og deretter startet ballen å rulle.

 

2.Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg tror delvis jeg fikk jobben fordi jeg hadde en kombinasjon av relevant arbeidserfaring, en passende studiebakgrunn, og kunne vise til gode resultater fra studietiden. Men det handlet nok like mye om at jeg som person passet inn i det eksisterende teamet, og i selskapet.

Når man ansetter, ser man etter kandidater som kan gjøre jobben, vil gjøre jobben, og passer inn. Alle tre er viktige for å finne rett match, og jeg scoret nok høyt på alle tre.

 

3.Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Mine hovedoppgaver er å identifisere aktuelle kandidater og invitere dem til å gå inn i en rekrutteringsprosess, holde jobbintervjuer, administrere rekrutteringsprosessen og holde alle involverte oppdatert om status i prosessen.

I tillegg jobber jeg med employer branding, særlig mot studenter.

 

4.Hva jobber du med akkurat nå? (Beskriv en typisk arbeidsdag nå for tiden.)

Nå for tiden jobber jeg med rekruttering av personer med arbeidserfaring. Det er en krevende gruppe å jobbe ut mot, for her i Norge er folk svært lojale mot arbeidsgiveren sin og er ofte redd for å ta en samtale med andre selskaper, selv om det bare er for å høre hvilke alternativer som finnes.

Ellers har vi nettopp hatt flere studentarrangementer, så mye av tiden har gått med til planlegging og gjennomføring av disse. Det er veldig gøy å få snakke med studentene og høre hva som engasjerer dem.

 

5.Hvordan bruker du utdanningen fra kulkom i jobben din?

Når man jobber med rekruttering møter man veldig mange ulike mennesker med ulike perspektiver. Noe av det mest verdifulle jeg tok med meg fra kulkom er nettopp verktøyene for å sette seg inn i ulike perspektiver, og å kunne se hvor andre kommer fra på en mer nøytral måte.

Det er ingenting som er svart-hvitt når man jobber med mennesker, og kulkom var med på å gi meg bedre forståelse av dette. Jeg tror kulkom hjelper meg å kommunisere bedre med alle jeg møter, noe som er en stor fordel når jobben min for det aller meste går ut på å snakke med mennesker.

 

6.Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet

Bruk sosiale medier, og særlig LinkedIn, for alt det er verdt. Jeg tror mange har skjønt at man blir googlet av potensielle arbeidsgivere, og derfor er forsiktig med hva man deler. Men mange har mye å hente på å bruke sosiale medier mer aktivt for å bygge sin egen merkevare.

En god LinkedIn-profil kan være et kraftig verktøy for å vekke positiv interesse hos potensielle arbeidsgivere, og et forholdsvis enkelt sted å begynne. 

Publisert 14. apr. 2016 14:49 - Sist endret 28. aug. 2019 12:17