Konsulentkarriere med matte og informatikk

Matematikk- og informatikkstudiene lærte Rebekka Mørken Valdmanis om problemløsning og nysgjerrighet. Som konsulent i Accenture bruker hun disse kvalitetene hver dag.

Bilde av Rebekka i et møterom

Rebekka Valdmanis (28) sikret seg jobben som konsulent i Accenture et halvt år før hun fullførte studiene sine. Jobben innebærer samarbeid med mange forskjellige aktører.


– I jobben min i Accenture oversetter jeg kundenes behov til et mer teknisk språk. I tett samarbeid med utviklere er jeg så med på å designe de tekniske løsningene som kundene ønsker seg, forteller hun.

Konsulentjobben var sikret allerede et halvt år før Rebekka var ferdig med mastergraden sin, og hun følte at den var midt i blinken for henne.

– Jeg ønsket meg en jobb med en variert arbeidshverdag og mulighet til å påvirke min egen karriere, og det får jeg i Accenture. Dessuten får jeg jobbe i et team med mange andre, noe jeg trives veldig godt med, forklarer hun.

Stillingen som konsulent innebærer arbeid for og med mange forskjellige aktører. For tiden jobber Rebekka på et prosjekt for NAV med å videreutvikle systemene deres.

– Nå er jeg med i designfasen hos NAV, men jeg har også jobbet med blant annet koordinering og testing av systemer, for å sikre at det som leveres oppfyller kundenes behov. Det at min innsats hjelper samfunnet til å gå rundt er veldig givende for meg.

Lærte nysgjerrighet av matematikk

Som realfagstudent på UiO hadde Rebekka mulighet til å velge fag også fra andre studieretninger enn den hun egentlig begynte på. Og det var nettopp et slikt valgfag som tente informatikkinteressen hennes.

– Rebekka har kjennskap til ulike programmeringsspråk, kan lese kode, tenker logisk og er flink med analyser. Det er akkurat slike profiler vi ser etter når vi ansetter.

– Jeg begynte først på en bachelor i matematikk og økonomi, men da jeg tok et introduksjonskurs i informatikk første semester syntes jeg det var så gøy at jeg tok flere informatikkfag senere.

Og studietiden på UiO forberedte henne godt på arbeidshverdagen i Accenture.

– Gjennom matematikk- og informatikkstudiene lærer man å være nysgjerrig, og å ikke gi seg før man er til bunns i et problem. Den analytiske og metodiske måten man går frem på når man jobber med matematikk bruker jeg ofte; jeg bryter ned utfordringer og løser dem systematisk.

Godt studiemiljø

For Rebekka var et godt sosialt miljø avgjørende for at hun trivdes så godt under utdanningen.

– Vi som begynte sammen ble en skikkelig sammensveiset gjeng. Studiene var egentlig litt som en berg- og dalbane, og i motbakkene var det godt å ha mange bra folk å jobbe sammen med.

– Jeg har fortsatt god kontakt med mange av dem jeg studerte med. Det er gøy å se alle de forskjellige stedene folk har endt opp med å jobbe. Noen tar doktorgrad, noen forsker, noen jobber med forsikring og finans og noen er konsulenter, som meg. 

Rebekka har klare anbefalinger til alle som lurer på hva de skal finne på i livet:

– Man må studere det man synes er gøy, og ikke la jobbfremtiden diktere retningen man tar. Dessuten er det viktig å sette spørsmålstegn ved ting. Vær alltid positivt kritisk og undrende, oppfordrer hun.

– Ta på deg frivillige verv og engasjer deg!

Helt fra hun startet i Accenture har Rebekka hatt en egen karriereveileder, Kaja Kværn, som hjelper henne med å sette seg mål for karrieren sin, på både kort og lang sikt.

– Kaja og jeg har regelmessige møter der vi snakker om hvordan det går på prosjektet jeg jobber med, og hva jeg skal gjøre for å oppnå målene jeg har satt meg. Det er veldig fint å bli tvunget til å stoppe opp og reflektere litt med jevne mellomrom, forklarer hun.

– Personer med realfagskompetanse er flinke til å sette seg inn i nye problemstillinger, samtidig som de har de faglige kvalitetene som trengs som konsulent i Accenture.

Karriereveileder Kværn har selv studert informatikk på Universitetet i Oslo, og kjenner derfor godt til Rebekkas studiebakgrunn.  

– Rebekka har kjennskap til ulike programmeringsspråk, kan lese kode, tenker logisk og er flink med analyser. Det er akkurat slike profiler vi ser etter når vi ansetter, forteller hun.

– Det er mange i Accenture som har studert ved Universitetet i Oslo. Vi vet at personer med realfagskompetanse er flinke til å sette seg inn i nye problemstillinger, samtidig som de har de faglige kvalitetene som trengs som konsulent i Accenture.

Både frivillige verv og relevant arbeidserfaring er lurt å ha i bagasjen når man søker jobb, ifølge Kværn.

– Karrieren min i Accenture startet med en sommerjobb under studiene, og endte med fast jobb året etterpå. Arbeidsgiver vil også legge merke til om man har tatt på seg ekstra verv og engasjert seg under studietiden. Å vise at man kan sjonglere flere baller i lufta samtidig er utelukkende positivt, avslutter Kværn.

Rebekka Mørken Valdmanis

Yrke:  Konsulent hos Accenture

Relevant bachelorprogram ved UiO: Matematikk med informatikk

Masterprogram ved UiO: Anvendt matematikk

Fullført grad: 2013

Fra: Tønsberg

Bor i: Oslo

Relevant jobb under studiene: Gruppelærer: 2010– 2011

Verv:

  • Medlem i fagutvalget for informatikk:2010–2011
  • Studentrepresentant i instituttstyret: 2010–2011
  • DJ i IFI-kjelleren: 2011

Les flere karriereintervjuer

Emneord: matematikk, matte, analyse, karriere, realfag, karriereintervju Av Inger Kristine Volden
Publisert 10. juli 2017 14:44 - Sist endret 4. nov. 2021 10:39