Materialvitenskap for energi- og nanoteknologi (bachelor)

Et tverrfaglig studieprogram som gir deg kunnskap om fremtidens energikilder og ny teknologi på nanonivå. Studiet har fokus på teknologi og materialer i fornybare metoder for å lage og lagre energi, som i ulike typer solkraft, batterier og det kommende hydrogensamfunnet.

Hva kan du jobbe med?

  • Portrettbilde av Oskar som står foran et Jotun-skilt Oskar utvikler farger for Jotun

    Oskar Iveland likte realfag og ville ha en utdanning som ga ham mange muligheter til spennende jobber. På materialvitenskap fikk han gå videre med både fysikk og kjemi, og jobben hos Jotun var i boks allerede før utdanningen var avsluttet.

  • Med kjemi og fysikk ble Haug politiker. Her står han med armene i kors, smilende foran Viken fylkeskommunes lokaler Redd verden: studer realfag – bli politiker

    Kristoffer Robin Haug hadde et brennende ønske om å bidra til å løse verdens klima- og miljøproblemer. Derfor begynte han å studere realfag, men han innså at mange av løsningene allerede fantes, de var bare ikke tatt i bruk.

  • Halvard på laben med verneutstyr. holder opp en solcelle. Halvard utvikler morgendagens solceller

    Solcelleforsker Halvard Haug jobber med teknologiutvikling og grunnforskning, og bidrar til at fornybar energi snart blir billigere og mer effektiv.

Les flere intervjuer

Blogg om studier på Kjemisk institutt

Les flere blogginnlegg

Fakta om programmet
Studiepoeng: 180
Studiet varer: 3 år

Kontakt oss

Har du spørsmål om programmet?