Jobb og videre studier

Utdanningen gir deg både bredde og dybde til å jobbe eller forske i selskaper som bruker avanserte materialer. Eksempler er helseteknologi, datateknologi, eller energiteknologi.

Solceller og batterier er teknologi som hele tiden trenger nye løsninger. Hos oss lærer du det du trenger for å jobbe innen ledende bedrifter i bransjen. Våre kandidater arbeider for eksempel med utvikling av solceller, i Kripos, som rådgiver i Olje- og energidepartementet, innen legemiddelindustrien eller som materialforsker ved SINTEF eller Institutt for energiteknikk.

Intervjuer med tidligere studenter i jobb

  • Portrettbilde av Oskar som står foran et Jotun-skilt Oskar utvikler farger for Jotun

    Oskar Iveland likte realfag og ville ha en utdanning som ga ham mange muligheter til spennende jobber. På materialvitenskap fikk han gå videre med både fysikk og kjemi, og jobben hos Jotun var i boks allerede før utdanningen var avsluttet.

  • Med kjemi og fysikk ble Haug politiker. Her står han med armene i kors, smilende foran Viken fylkeskommunes lokaler Redd verden: studer realfag – bli politiker

    Kristoffer Robin Haug hadde et brennende ønske om å bidra til å løse verdens klima- og miljøproblemer. Derfor begynte han å studere realfag, men han innså at mange av løsningene allerede fantes, de var bare ikke tatt i bruk.

Les flere karriereintervjuer

Samarbeid med industrien 

Lærerne som underviser på programmet har sterke bånd til industrien og samarbeider med bedrifter og forskningsinstitusjoner. Flere av lærerne er også vært involvert i store nasjonale forskningssatsninger. Forskningsmiljøene som er involvert har også gitt grobunn for flere mindre og litt større bedrifter. Arbeidsmulighetene er derfor varierte og gode. Du stiller dog klart sterkest i konkurransen om de interessante jobbene dersom du bygger på bachelorgraden med en mastergrad.

Videre studier

Vi anbefaler deg å ta en mastergrad for å konkurrere om de jobbene som er faglig mest utfordrende.

Etter mastergrad er du ettertraktet hos for eksempel SINTEF, Institutt for energiteknikk, Statoil, Aker Solutions, Jotun og Statkraft, DNV GL (Det Norske Veritas), Kripos, i Olje- og energidepartementet, Miljøverndepartementet eller som lærer.

Med en doktorgrad har du en fremtid som forsker ved universiteter og forskningsinstitutter eller i bedrifter. Flere tidligere studenter har også startet egen relevant gründervirksomhet.

Mastergrader

Det er også mulig å kombinere dette studiet på masternivå med Gründerskolen. En mastergrad kan videre kvalifisere deg til forskning gjennom ph.d.-studiet.

Forsker på kjemi analyserer data på PC

Du kan jobbe «overalt»

Les mer om dine jobbmuligheter med utdanning fra Kjemisk institutt i utdanningsleder Steven sin blogg.


Fra studier til jobb

Karrieresenteret bistår deg underveis i studietiden med:

  • Kompetansekartlegging og karriereveiledning
  • CV, søknad og jobbintervjuet

Din karriere – fra studier til jobb

Publisert 27. mars 2020 12:59 - Sist endret 20. apr. 2022 10:34