Beskjeder

Publisert 6. nov. 2019 11:16

Nå er det duket for høstens postertorg og informasjonsmøter for bachelorstudenter.

Lurer du på hvilke fordypningsemner du skal velge, eller er du usikker på hva du skal gjøre i utviklingssemesteret?

Da må du komme på informsajonsmøtet!

MENA: Kl. 13.15, Auditorium 3, Kjemibygningen

Kjemi og biokjemi: Kl. 13.15, Auditorium 4, Kjemibygningen

Fra kl. 14.00 har forskergruppene posterpresentasjoner i Kjemikantinen.Her får du anledning til å møte mange forskningsmiljøer på Fysisk -og Kjemisk institutt. De vil presentere sin forskning, og det blir anledning til å diskutere mulige masteroppgaver innen feltet. Det blir også servert pizza!

Publisert 16. okt. 2018 08:04

Fredag 26. oktober kl. 13.15 er det informasjonsmøte om valg av fordypningsemner for bachelorstudenter på MENA -og Kjemi programmene, deretter posterpresentasjon og pizza-servering i Kjemikantinen kl.14.

Publisert 16. mars 2018 13:40

Planlegger du å søke master?

Det blir et informasjonsmøte om valg av masteroppgave for studenter på MENA-programmet i Seminarrom Dalton i Kjemibygningen fredag 6. april kl. 13.15.
Der blir en kort gjennomgang av bla. opptakskravene til masterprogrammet på MENA. Etter det kommer flere korte presentasjoner fra relevante forskergrupper på SMN, Fysisk -og Kjemisk institutt.
Fra kl. 14.00 har forskergruppene posterpresentasjoner i Kjemikantinen.Her får du anledning til å møte mange forskningsmiljøer på Fysisk -og Kjemisk institutt. De vil presentere sin forskning, og det blir anledning til å diskutere mulige masteroppgaver innen feltet. Det blir også servert pizza!

Publisert 9. feb. 2018 15:40

Vil du være med på å lage en spennende fadderuke med sosiale aktiviteter og faglig innhold?

Kjemisk institutt søker programfaddersjefer for fadderuka 2018. Vi ser hovedsakelig etter studenter fra 3. til 5. semester, gjerne med erfaring som fadder.

Publisert 5. des. 2017 10:14

Forlenget søknadsfrist på stilling som fadderkoordinator høsten 2018.

Vi gjentar suksessen fra i fjor og ansetter en fadderkoordinator på instituttet. Koordinatoren skal koordinere arbeidet med semesterstartsuken. I tillegg skal det være frivillige faddersjefer på Kjemi- og MENA-programmet.

 

Publisert 9. nov. 2017 09:52

Informasjonsmøte og postertorg fredag 17. november kl. 13.15.

Lurer du på hvilke fordypningsemner du skal velge? Er du usikker på hvilke konsekvenser valgene du gjør nå får for videre studier og karriere? Eller er du bare nysgjerrig på utvekslingsmulighetene på ditt program?

Vi begynner med et informasjonsmøte for hvert program.

MENA: kl. 13.15 i auditorium 3

Kjemi: kl. 13.15 i auditorium 4

Etter informasjonmøtet er det postertorg i Kjemikantinen. Der vil du møte forskningsgrupper fra Kjemisk og Fysisk institutt.

Og sist, men ikke minst, det vil bli servert pizza.

Publisert 12. sep. 2017 15:44

Dette er et veldig bra kurs vi vet du vil ha nytte av!

Tema for kurset:

- Hvordan skaffe deg relevante erfaringer som arbeidsgivere ser etter.

- Hvilke jobbmuligheter har du etter studier i kjemi.

- Hvordan presentere deg selv til arbeidsgivere.

 

Tid: torsdag 21. september, kl. 12:15 til 14:00.

Sted: Georg Sverdrups hus, undervisningsrom 1.

Påmelding innen 18. september via nettskjema

 

Publisert 9. mars 2017 16:02

Lurer du på hvilke masterprosjekter du kan få ved å bli student på masterprogrammene Fysikk, Elektronikk og datateknologi eller Materialer, energi og nanoteknologi?

Det er mange gode grunner til å studere fysikk ved UiO. Tirsdag 14.mars kl.16.15 kan du få vite mer om forskningsmiljøene og potensielle masteroppgaver ved Fysisk institutt og samarbeidspartnere som Kjemisk institutt, Institutt for informatikk og eksterne bedrifter. Først blir det en presentasjon av forskningen i Store fysiske auditorium, etterpå blir det stands og pizza i læringssenteret Origo (Fysikkbygningen).

 

 

Publisert 30. sep. 2016 07:37

Er du en engasjert student som verdsetter et godt studiemiljø? Vi søker deg som vil bidra til at de nye studentene får den beste mulige starten på studiene, og som er stolt av studiemiljøet på MN.

Les mer om dette

Publisert 30. mars 2016 14:54

Lurer du på hvilke masterprosjekter du kan få ved å bli student på masterprogrammene Fysikk, Elektronikk og datateknologi eller Materialer, energi og nanoteknologi?

Det er mange gode grunner til å studere fysikk ved UiO. Torsdag 7.april kl. 16.15 kan du få vite mer om forskningsmiljøene og potensielle masteroppgaver ved Fysisk institutt og samarbeidspartnere som Kjemisk institutt, Institutt for informatikk og eksterne bedrifter. Først blir det en presentasjon av forskningen i Store fysiske auditorium, etterpå blir det stands og pizza i det nye læringssenteret Origo (Fysikkbygningen).

 

 

Publisert 9. nov. 2015 17:24

MN fakultetet inviterer nye (og gamle) studenter til eksamensboost torsdag 9.november kl. 16.15 i Sophus Lies auditorium! Vi går igjennom konkrete tips til leseperioden og stressmestring, og dere får en gjennomgang av regler for eksamen så vi rydder alle uklarheter av veien.
Vi forsøker å finne svar på de fleste (ikke-faglige) spørsmål, og med så mange bra studenter på ett sted håper vi at man kan hjelpe hverandre med gode ideer for en vellykket eksamensperiode.

Linda T. Sørensen fra ForVei og Ingrid Sand... fra MN Studieinfo innleder om eksamenslesing og motivasjon, mens Sissel Knatterød fra MN Fakultetet stiller opp med alt du trenger å vite om det praktiske.

Og selvfølgelig - pizza serveres som vanlig! Ta en pause og få påfyll inn i mot eksamensperioden!

Publisert 6. nov. 2015 09:25

Er du en engasjert student som verdsetter et godt studiemiljø? Vi søker deg som vil bidra til at de nye studentene får den beste mulige starten på studiene, og som er stolt av studiemiljøet på MN. MN-fakultetet søker faddersjef for den norske fadderordningen og internasjonal faddersjef.

Publisert 4. mars 2015 09:07

Lurer du på hvilke masterprosjekter du kan få ved å bli masterstudent på FYSIKK, ELDAT og MENA?

Torsdag 12.mars kl. 15.30 arrangerer vi den årlige presentasjonen av forskningsmiljøene og potensielles masteroppgaver ved Fysisk institutt i Store fysiske auditorium, med stands og pizza i Kjemikantina etterpå.

 

 

Publisert 3. feb. 2015 17:43

MN fakultetet arrangerer en nettverksdag for teknologi- og realfag ved UiO 12.februar.  Bli kjent med arbeidsgivere og fremtidige karrieremuligheter på stand og bedriftspresentasjoner, og delta på speed-intervjuer. På kvelden blir det mingling med matservering, underholdning og salg av drikke!

Publisert 27. sep. 2014 12:13

Venter du med obligen til siste sekund, eller har du den klart lenge før tiden? Hva slags læringsstiler kan ulike personlighetstyper like? MN-fakultetet arrangerer tenketorsdag på en mandag der du kan lære mer om dette.

Les mer og meld deg på her!

Publisert 25. aug. 2014 09:49

Informasjonsmøte om utvekslings for MN studenter. Torsdag 28. august, kl 1615 - 1730 Vilhelm Bjerknes' hus, Auditorium 2

Publisert 28. apr. 2014 10:25

Tenketorsdag på tirsdag - Hvorfor velger noen å bruke tid og krefter på å stå foran vilt fremmede mennesker og fortelle om faget sitt? Er formidling noe for deg?

Førstelektor Roger Antonsen, Institutt for informatikk, og stipendiat Sunniva Rose, Fysisk institutt kommer og formidler sine fag, på sin egen måte.

Du opplever to personer som har funnet sin egen måte å formidle forskning og kunnskap på.

Etterpå blir det refleksjon over hvordan man ender opp som formidlere, hvordan det kan oppleves å formidle, hvorfor Roger og Sunniva driver med formidling og mye mye mer.

Arrangør: MN-fakultetet og Realfagsbiblioteket

Publisert 17. mars 2014 07:51
Publisert 4. mars 2014 16:09

Senter for fornybar energi arrangerer 16. - 18. juni 2014 konferansen RERC 2014 der teknologer, økonomer og samfunnsvitere skal møtes for å diskutere fremtidens løsninger for et lavkarbonsamfunn.

Har du lyst til å hjelpe med gjennomføringen av konferansen? Organisasjonskomiteen trenger bl.a. hjelp til registrering, teknisk suport, help desk, rigging og bæring.

I tillegg til å bidra til noe viktig får du også disse fordelene:

- Gratis konferanse (ordinær student-deltakeravgift 2500,-)

- Mat og drikke under hele arrangementet

- Deltagelse på konferansemiddagen 16. juni

- Unik faglig påfyll på høyst relevante problemstillinger

Dersom du er interessert så ta kontakt med  til Tine Uberg Nærland (t.u.narland@energi.uio.no)

Publisert 27. jan. 2014 10:05

Torsdag 30.januar kl. 16.15 arrangerer MN-fakultetet Tenketorsdag i Vilhelm Bjerknes' hus, aud. 5. Temaet denne gangen er "Reflections on culture". Som student er du i en læringsprosess og det å bli kjent med deg selv og forstå andre kan også være en del av dette. Dette blir stadig viktigere i en internasjonal setting. Det blir foredrag ved Pellegrino Riccardi, pizza/brus og quiz.

 

 

 

Publisert 23. jan. 2014 22:39

Hver sommer møtes hundrevis av studenter ved CERN for å delta i noen av verdens største eksperimenter. Nå har du sjansen til å søke om å få bli med! CERNs sommerprogram gir en unik mulighet til å bli med i forskningsgruppenes arbeid, i tillegg til å høre foredrag med fysikere og ingeniører fra hele verden. Søknadsfristen er 31.januar, og du kan lese mer om programmet og finne søknadsskjema på siden til CERN.

 

Publisert 13. jan. 2014 10:26

Har du lyst til å designe en tenkt romsonde?

Sommerskolen i Alpbach arrangeres av FFG Aeronautics and Space Agency i samarbeid med bla. ESA og Norsk Romsenter. I år varer sommerskolen fra  15. – 24.juli, og årets tema er «The geophysics of the terrestrial planets”.  I løpet ti dager skal deltakerne planlegge en romferd gjennom å definere forskningsprosjekter på en steinplanet  og utarbeide forslag til design for en tenkt romsonde som skal sendes til planeten.

De 60 studentene blir delt inn i grupper som konkurrerer om å levere det beste prosjektet.

Norsk Romsenter gir årlig et stipend til 1 – 2 norske deltakere, og du kan søke via deres nettside innen 31.mars 2014.

Publisert 25. nov. 2013 10:30

MN-fakultetet arrangerer ny Tenketorsdag - denne gang med eksamensforberedelser som tema. Torsdag 28.november kl. 16.15 kan du få tips og råd om eksamen - og middag!

Publisert 24. okt. 2013 10:00

Har du lyst til å bli litt bedre kjent med deg selv?  Vi fortsetter fjorårets suksess med Tenketorsdag mandag 28.oktober kl. 16 - 18.. På MN-fakultetet vil vi hjelpe hverandre til å bli mer bevisste på hvordan vi selv og menneskene rundt oss tenker. Håpet er at vi med slik forståelse kan lære bedre og ha det mer morsomt mens vi lærer, og at vi bedre kan utnytte hverandres sterke sider når vi samarbeider.

 

Publisert 30. aug. 2013 08:51

Vil du fortelle om faget ditt og mulighetene med realfag? Ta jobb som
realfagsformidler ved MN!

 Se nettsidene til MN-fakultetet for mer informasjon.