Dette programmet er erstattet av Matematikk med informatikk (bachelor).

Hvorfor velge dette programmet?

Dette studieprogrammet er fra studieåret 2017/2018 erstattet av bachelorprogrammet Matematikk med informatikk. Siste frist for å oppnå en bachelorgrad med det gamle programmet er høsten 2024. Etter dette må du søke deg inn på det nye MAMI-programmet for å oppnå en grad .

Er du glad i matematikk og ønsker å jobbe med det til daglig, gjerne i kombinasjon med informatikk eller teknologi? Da er dette studiet midt i blinken for deg. Jobbmulighetene innen teknologi, finans, undervisning og medisin er mange. Programmet kvalifiserer deg til en rekke interessante masterprogrammer blant annet innen matematikk, statistikk og mekanikk.

Kort om studieprogrammet

Mange tror at datamaskiner kan erstatte folk med matematisk kompetanse. Det er det motsatte som er tilfellet. Det trengs en stadig større og bredere matematikkompetanse for å utnytte de mulighetene datamaskinene gir, og det er økende etterspørsel etter folk med kunnskaper i matematiske fag og informatikk. Etter en felles innledningsdel kan du i dette programmet velge mellom studieretningene Anvendt matematikk, Biomatematikk, Dataanalyse, Finans, forsikring og risiko, Matematikk eller Mekanikk og teknologi.

Hvorfor velge Matematikk, informatikk og teknologi

Du blir en dyktig problemløser med omfattende kunnskaper innen matematikk, informatikk, mekanikk og/eller statistikk. Slik kompetanse trengs på stadig nye områder innenfor naturvitenskap og teknologi, finans og forsikring, bioteknologi og medisin.

Databeregninger - unikt ved UiO

UiO er det første universitet i verden der du som student får ta i bruk databeregninger helt fra begynnelsen av studiet. Det gjør at du allerede tidlig i studieløpet kan jobbe kreativt og forske på realistiske problemstillinger. Se hvordan databeregninger revolusjonerer studiehverdagen for to av studentene våre:

 

Studiemiljø

Fra dag én tilrettelegger vi for at du skal trives og derfor lykkes lettere faglig. Gjennom fadderordningen får alle nye studenter et nettverk på UiO.
Undervisningsgruppene er satt sammen slik at du enkelt finner samarbeidspartnere fra samme program. I semesterstart drar alle våre nye studenter på seminar for å bli bedre kjent. Underveis i studiet får du tilbud fra ForVei-teamet om personlige veiledningssamtaler. Ellers finner du lett likesinnede i en av de over 200 studentforeningene på UiO. Finn ut hvorfor den tradisjonsrike Realistforeningen, som er den viktigste studieforeningen ved Matematisk-naturvitenskapelige fakultet, åpner fredagspuben presist kl.18.04! Her kan du lese mer om studiemiljø.

Studier i utlandet

I dette studieprogrammet har du gode muligheter for å dra på utveksling. Studenter som har dratt ut melder om nyttige erfaringer, spennende opplevelser og gode kontakter innenfor fagområdet sitt. Programmet tilbyr utenlandsopphold ved gode samarbeidsuniversiteter i blant annet USA, Singapore, Australia og Canada. Det er også mulig å dra på utveksling til andre universiteter i Norden og Europa.  Les mer om studier i utlandet.

Videre studier og jobb

Avhengig av hvilke valg du gjør underveis i bachelor, kan du gå videre med mastergrad i Anvendt matematikk og mekanikk, Informatikk, Matematikk, Modellering og dataanalyse, Fysikk eller Innovasjon og entreprenørskap. Det er svært gode jobbmuligheter innenfor både offentlig og privat sektor. Les mer om videre studier og jobb.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 25. juni 2020 07:59