Jobb og videre studier

Musikkvitere jobber i musikkorganisasjoner og andre steder i kulturlivet, eller  som lærere, med administrativt arbeid, som medarbeidere i radio/ TV, eller som utøvende musikere, produsenter og lydteknikere.

Hva gjør tidligere studenter?

  • koksvik-ingvild-200x223 Sanger og komponist

    Masteren i musikkvitenskap har hatt stor betydning for hvordan jeg jobber med produksjon og innspilling av egen musikk, sier Ingvild Koksvik. Hun følger «drømmen» og er frilansmusiker på fulltid.

  • veire-ragnhild-200x269 Musikkanmelder og kommentator

    Musikkvitenskapelig utdannelse gir også god trening i sentrale journalistiske verktøy, som å finne fokus og systematikk i en tekst eller et fenomen, sier Ragnhild Veire, som er musikkanmelder og kommentator i NRK.

De viktigste bransjene

Masterkandidater fra Musikkvitenskap jobber i disse bransjene:

Graf: kunst, kultur og kreative næringer 54 prosent; utdanning og skoleverk 29 prosent; forskning og utvikling 3 prosent; interesseorganisasjoner 3 prosent; arkiv, bibliotek og museum 3 prosent; offentlig forvaltning 3 prosent; kirke og religiøst arbeid 3 prosent; media, forlag og kommunikasjon 3 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.

Smarte valg underveis i studiene

På masterprogrammet i musikkvitenskap kan du forberede deg på arbeidslivet underveis i studiet ved å delta på karrierearrangementer, jobbsøker- og intervjukurs, veiledning  og andre tiltak som tilbys HF-studenter. Du kan også skrive masteroppgave i samarbeid med en ekstern virksomhet. Det kan gi innsikt i temaer og spørsmål virksomheten er opptatt av, og gi deg et verdifullt nettverk som kan være nyttig når du skal søke jobb senere.

Videre studier

Vil du bli lærer søker du opptak til:

Ønsker du en forskerkarriere kan du søke opptak til: