Jobb og videre studier

Musikkvitere får jobb i musikkorganisasjoner og andre steder i kulturlivet, eller jobber som lærere, med administrativt arbeid, som medarbeidere i radio/ TV, eller som utøvende musikere, produsenter eller lydteknikere. I løpet av bachelorstudiet får du anledning til å ta spennende emner relatert til arbeidslivet og et praksisemne i siste semester.

Hva gjør tidligere studenter?

  • koksvik-ingvild-200x223 Sanger og komponist

    Masteren i musikkvitenskap har hatt stor betydning for hvordan jeg jobber med produksjon og innspilling av egen musikk, sier Ingvild Koksvik. Hun følger «drømmen» og er frilansmusiker på fulltid.

  • veire-ragnhild-200x269 Musikkanmelder og kommentator

    Musikkvitenskapelig utdannelse gir også god trening i sentrale journalistiske verktøy, som å finne fokus og systematikk i en tekst eller et fenomen, sier Ragnhild Veire, som er musikkanmelder og kommentator i NRK.

De viktigste bransjene

Bachelorkandidater fra Musikkvitenskap jobber i disse bransjene:

Graf: kunst- og kulturarbeid 40 prosent; salg, hotell og restaurant 20 prosent; håndverk, bygg, anlegg og mekanikk 10 prosent; olje og energi 10 prosent; og utdanning og skoleverk 10 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.

Smarte valg underveis i studiene

På bachelorprogrammet i musikkvitenskap får du arbeidslivsrelevant erfaring underveis. Du  får du anledning til å ta spennende emner relatert til arbeidslivet, for eksempel emnet «Musikklivet og musikkbransjen» og et praksisemne med arbeidspraksis i en organisasjon eller institusjon innenfor musikkfeltet i siste semester av graden.

Studere videre

Med en bachelorgrad i musikkvitenskap kan du søke opptak til master i:

Vil du bli lærer?

Vi gjør oppmerksom på at Kunnskapsdepartementet har vedtatt ny nasjonal rammeplan for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) (regjeringen.no). Den viktigste endringen er at det blir krav om mastergrad. Innføringen av kravet trer i kraft fra studiestart vår 2019 for PPU deltid og studiestart høst 2019 for PPU heltid. Frem til dette gjelder de gamle reglene.