Næringspolitisk rådgiver

Anders jobber i Norsk olje og gass.

Hva går jobben din ut på?

Jobben handler om å fronte interessene til olje- og gassnæringen i møte med media, politikere og andre deler av norsk samfunnsliv.

Norsk olje og gass er arbeids- giverorganisasjonen til petroleumsnæringen. Vi opptrer derfor på vegne av olje- og gasselskapene. 

Hva er det mest spennende med jobben din?

At fagfeltet jeg jobber innefor er alltid aktuelt og relevant i samfunnsdebatten.

Petroleumsnæringen sysselsetter 170.000 mennesker og bidrar med mer enn 1 av 5 kroner til statsbudsjettet.

Det gjør at næringen betyr mye for Norge og at mange har en mening om det jeg jobber med.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

Studier ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet gir en god forståelse for hvordan ulike deler av samfunnet henger sammen.

Å forstå trepartssamarbeidet og samspill mellom departement og direktorat er eksempler på noe som er nyttig i en jobb som handler om politikk og kommunikasjon.

Det samme gjelder kunnskap om metode og statistikk når vi bruker meningsmålinger i befolkningen. Det er viktig å vite hvordan man kan tolke og formidle statistikken på en riktig og redelig måte.

Hvordan er en typisk dag på jobben?

Dagen starter alltid med en gjennomgang av nyhetsbildet sammen med pressevakten hvor vi vurdere hvilke saker vi må følge opp.

Deretter jobber jeg med planleggingen av Norsk olje og gass sin årskonferanse eller vår deltakelse på Arendalsuka, to av prosjektene jeg er prosjektleder for.

Jeg er i tett dialog med politikere, våre medlemsselskaper og media som vi ønsker skal bidra. Senere på dagen skriver jeg gjerne på et innlegg eller en tale for sjefen.

Hvordan fikk du jobben?

Jeg ble kontaktet av et hodejegerselskap som ledet ansettelsesprosessen. På det tidspunktet jobbet jeg som konsulent med politikk og kommunikasjon i et PR-byrå.

Konsulentjobben, engasjement i ungdomspolitikk og tidligere erfaring fra sommerjobb i et oljeselskap gjorde at noen tipset hodejegerselskapet om at jeg kunne være relevant for jobben.

Hva er ditt beste tips til andre studenter som ønsker din type jobb?

Engasjer deg utenom studiene i noe du synes er gøy og få deg arbeidserfaring, uavhengig av om jobben er "relevant" for studiene dine eller ikke.

Jeg er ikke blant dem som mener det skal være et mål at studenter skal være heltidsstudenter – heller tvert imot. Mitt inntrykk er at de fleste arbeidsgivere er mer opptatt av personlighet og erfaring enn hvor mange timer du har sittet på lesesalen.

Publisert 12. feb. 2019 10:11 - Sist endret 12. feb. 2019 16:18