Prosjektleder

Emilie jobber hos Knowit Experience.

foto:privat

Hvorfor valgte du å studere Organisasjon, ledelse og arbeid?

Masteren så ut som en spennende, tverrfaglig mastergrad. Fra bacheloren min hadde jeg allerede grunnleggende forståelse for organisasjonsteori og endringsledelse, dette var fagområder jeg synes var veldig spennende og hadde lyst til å lære mer om. At masteren gjennom Prosjektforum er arbeidslivsrettet, så jeg også som et stort pluss. 

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg kom hjem fra seiltur (@fjernefarvann) i juni i fjor, og tok kontakt med nettverket mitt for å si fra om at jeg var på jobbjakt. Flere venner av meg jobbet allerede i Knowit, og jeg synes det virket som et trivelig miljø i en spennende bransje. Hun som ble min leder inviterte til en prat over en kopp kaffe. Vi fant tonen umiddelbart, og hun fikk troen på at jeg kunne løse arbeidsoppgavene på en god måte – på tross av at jeg aldri tidligere hadde jobbet med IT.  

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg har en variert bakgrunn, der jeg i forskjellige roller og bransjer har vist at jeg evner å raskt sette meg inn i nye situasjoner. Jeg ser sammenhenger og er flink til å legge til rette for at andre kan gjøre godt arbeid. Dette er viktige egenskaper som prosjektleder i et konsulentselskap. 

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Som prosjektleder har jeg ansvar for team av designere, utviklere og markedsførere, for å levere digitale løsninger som tilfredsstiller behovene til våre kunders kunder. Blant andre ting gjør vi innsikts- og designarbeid, gjennomfører brukertester, utvikler løsninger, setter opp analyse og jobber med innhold, SEO og organisk trafikk. Jeg har ansvaret for å følge opp både teamet og kunden, helt konkret setter jeg opp fremdriftsplaner og sørger for at vi holder oss til disse. Underveis koordinerer jeg prioriteringer, klarerer risikomomenter, holder styr på timeforbruk mot budsjett og ca hundre andre ting. 

Hva jobber du med akkurat nå?

Knowit Experience er et digitalbyrå, som hjelper virksomheter til å nå sine forretningskritiske mål. Vi jobber veldig brukerorientert med digitale løsninger. Det er viktig å forstå forretningssiden av virksomheten man utvikler teknologi for, som betyr at jeg blir godt kjent med hverdag og forutsetninger i stadig nye bransjer. For tiden har jeg ansvar for utvikling og forvaltning av fire nettsider og en app – innenfor forsikring, byggevare, strøm og folkeopplysning.  

Hvordan bruker du mastergraden i jobben din?

Mastergraden har gitt meg en grunnmur som bidrar til at jeg raskt forstår nye organisasjoner, formelle og uformelle maktstrukturer, kompleksitet og organisatoriske endringer. I tillegg bidro mastergraden til å gjøre meg mer strukturert og analytisk. Dette gjør meg i stand til å raskt sette meg inn i den verdenen virksomheten vi skal utvikle teknologi for opererer i. 

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Gjør mer av det du synes er gøy. Arbeidsgivere ansetter hele personer som skal passe inn i et miljø og en organisasjonskultur. Erfaringer som ikke er direkte relevante for stillingen kan gjerne være det som skiller deg fra røkla. 

Publisert 12. juni 2018 12:37 - Sist endret 27. feb. 2019 10:49