Prosjektleder

Kristin Austrheim jobber med faglige møteplasser, fra idé til gjennomføring i Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening.

foto: privat

På OLA fikk Kristin brynt seg på reelle problemstillinger for arbeidslivet som del av studiet.

Hvorfor valgte du å studere Organisasjon, ledelse og arbeid?

Jeg hadde bakgrunn fra litteraturvitenskap og språk, men ønsket å ta en mer allsidig master som kunne åpne litt flere dører med tanke på arbeidsliv. Jeg var interessert i prosjekt- og organisasjonsarbeid, og OLA virket som en spennende og relevant master. Ikke minst virket Faget Prosjektforum spennende, fordi vi der fikk mulighet til å jobbe med reelle problemstillinger i arbeidslivet. I tillegg likte jeg at masteren hadde et såpass tverrfaglig fokus.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg fikk jobben via et rekrutteringsbyrå, så egentlig var det ganske tilfeldig. I utgangspunktet var det kun snakk om et kort engasjement som ble forlenget, før jeg fikk tilbud om fast jobb. 

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Siden jeg kom inn i Tekna som vikar via et rekrutteringsbyrå, gikk jeg ikke gjennom en klassisk rekrutteringsprosess. Men det var i utgangspunktet ingen planer om å rekruttere til nye stillinger, så grunnen til at jeg fikk tilbud om fast jobb var nok en kombinasjon av at jeg tidlig viste selvstendighet, initiativ og fremgang, kombinert med litt flaks.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Primært jobber jeg med innovasjon og nyutvikling av faglige møteplasser, og jeg har utviklet og gjennomført flere konferanser og kurs fra scratch innen en rekke ulike fagområder. Jeg har en egen portefølje der jeg har ansvar for alle ledd i prosessen: research, relasjonsbygging og etablering av nettverk med ressurspersoner og samarbeidspartnere, budsjettering, utvikling av program, tekstarbeid til web, brosjyre og andre medier, gjennomføring og evaluering.

Hva jobber du med akkurat nå?

Akkurat nå er jeg i gang med program for 2017 – mye av fjorårets aktiviteter skal videreføres, i tillegg til at jeg har en del nye prosjekter på gang, blant annet innen smarte byer.

Hvordan bruker du mastergraden i jobben din?

Som prosjektleder får jeg bruk for mye av det jeg har lært om prosjektledelse og prosjektstyring, og ikke minst kritisk tenkning, research og analyse. Jeg jobber med veldig mange ulike fagfelt, alt fra klima og bærekraft, til ledelse, materialteknologi og realfagsrekruttering, så evnen til å raskt kunne sette seg inn i ulikt materiale og trekke ut det viktigste er viktig. Ettersom jeg jobber i en fagforening er det jeg har lært om organisering av arbeidslivet også nyttig å ha med seg.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Jeg vil oppfordre dem til å engasjere seg også utenom studiene – verv i studentorganisasjoner/-foreninger ol. er en glimrende mulighet til å få relevant kompetanse innenfor de områdene du er interessert i, samt bygge nettverk. I tillegg er det ikke så dumt å kontakte rekrutteringsbyråene når du begynner å se etter jobber. Som nyutdannet kan det være tøft å komme inn i arbeidsmarkedet, og et engasjement kan være en snarvei inn og åpne opp for mange muligheter du kanskje ellers ikke hadde fått med det første.

Publisert 18. jan. 2017 10:44 - Sist endret 22. des. 2017 12:29