Studieopphold i utlandet

Som masterstudent på OLA har du mulighet til å ta ett semester i utlandet. Utenlandsoppholdet lar deg utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne.

Bildet kan inneholde: bygning, symmetri, kolonne, arcade, arch.
Foto: Colourbox

Når kan jeg dra?

Dersom du ønsker å reise på utveksling må du velge fordypning i enten kommunikasjon og innflytelse eller teknologi og kunnskapsledelse, der det er tilrettelagt for utveksling i 3. semester.

Hvor kan jeg dra?

Valget er ditt, men programmet vil særlig trekke fram avtalene under. Se også studentenes utvekslingsrapporter.

Australia

University of Melbourne i Australia. Studér ved et av de eldste og beste universitetene i Australia, og opplev utrolige Melbourne.

The University of Western Australia (UWA) ble grunnlagt i 1911 og ligger ved Perth, hovedstaden i delstaten Western Australia. UWA er med i Group of Eight, en sammenslutning av de 8 eldste universitetene i Australia som regnes for å være de mest forskningsorienterte og prestisjefylte universitetene i Australia.

Frankrike

American University of Paris. Med et historisk sus over seg, er American University of Paris en populær avtale blant våre studenter. Universitetet har et godt faglig tilbud for deg som student.

Nederland

Radboud Universiteit er situert i sjarmerende Nijmegen, som ligger 1,5 timer med tog sørøst for Amsterdam. OLA studenter er prioritert på denne avtalen og kan avlegge emner fra Nijmegen School of Management.

Storbritannia

University of Westminster er et moderne universitet som ligger i hjertet av London. Her tilbys et bredt spekter av emner som kan passe for OLA studenter.

Tsjekkia

Charles University ble grunnlagt i 1348 og ligger i Tsjekkias største by og hovedstad, Praha. Her kan man avlegge emner som tilbys av "Faculty of Social Sciences". OLA studenter har fortrinn på avtalen og det er fire plasser hvert semester.

Tyskland

Universität Konstanz ligger sentralt i Europa, ved vakre Bodensjøen. Universitetet tilbyr en rekke emner på engelsk. OLA-relevante emner tilbys, for eksempel, av masterprogrammet i sosiologi og masterprogrammet i "Politics and Public Administration". OLA studenter har fortrinnsrett på denne avtalen.

Universität Potsdams universitetsområder er situert i Potsdams vakre kulturlandskap, kun steinkast unna prøyssiske palasser og velstelte hager. Undervisningsspråket er primært tysk, så avtalen egner seg for studenter som har tyskkunnskaper. OLA studenter har fortrinnsrett på plasser på denne avtalen.

USA

The New School. Her kan du avlegge spennende relevante emner på campus i Greenwich Village. Les intervju med tidligere OLA studenter som har reist dit.

Lyst å reise et annet sted?

Se også den komplette listen over alle avtalene til Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi. Du kan undersøke alle avtalene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og tilhørende institutter eller alle avtalene ved UiO generelt. 

Innpassing av delstudier fra utlandet

Dersom du ønsker å få innpasset et semester i mastergraden din, gjelder følgende kriterier for emnevalg i utvekslingssemesteret:

  • Emnene skal være på masternivå.
  • Emnene må ikke overlappe med andre emner du har tatt eller skal ta som en del av graden.
  • Emnene skal gi deg nødvendig kompetanse og gi deg en fordypning som er relevant for din masteroppgave.

Når du har funnet emner du ønsker å avlegge i utlandet ta kontakt med studiekonsulent for forhåndsgodkjenning.

Vær også oppmerksom på at noen universiteter har en annen semesterinndeling enn vi har i Norge. På tyske universiteter begynner for eksempel semesteret så sent som i oktober og slutter i februar/mars. Dette kan medføre at du blir forsinket i studiet.

Når du er tilbake fra utveksling

Du må sende inn søknad om endelig godkjenning slik at studiepoeng skal kunne innpasses i graden din ved UiO.


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Utvekslingsrapporter

Les hvordan andre studenter fra programmet har hatt det på utveksling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Ansvarlig for utveksling ved instituttet

Facebook: UiO: Utveksling

Internasjonalisering ved SV-fakultetet

 

Publisert 27. juni 2012 08:26 - Sist endret 15. sep. 2022 15:32