Ofte stilte spørsmål om masterprogrammet i pedagogikk

Kan du ikke møte til undervisningen høsten 2021? Sjekk hva du må gjøre! 

Hovedregelen for høsten 2021 at undervisningen skal være fysisk så langt det er mulig. Kan du likevel ikke møte til undervisning? Sjekk hva du må gjøre her.

Kan jeg reise på utveksling som en del av mastergraden?

Vi vil gjerne støtte studenter som vil på utveksling som en del av sin grad ved IPED! Les mer om studieopphold i utlandet.

Kan jeg få mer informasjon om praksis ved IPED?

Ta en kikk her!

Er det mange søkere?

Det er stort sett alltid flere kvalifiserte søkere enn plasser. Les mer på opptakssiden til studieprogrammet for mer informasjon om rangering.

Vet dere hva som er de viktigste forskjellene for jobbmuligheter med master i PPR og master i spesialpedagogikk? Det virker som at mange pedagogiske stillingsutlysninger har spesialpedagogikk som krav for å søke på stillingen

Studieretningen i PPR og master i spesialpedagogikk gir mange av de samme jobbmulighetene. For eksempel jobber det både PPR-mastere og spes.ped. master i PP-tjenesten, likedan i StatPed. Det er også mulig å jobbe i de fleste stillinger som utlyses for spesialpedagoger med PPR-master, men PPR er mer generell enn spes.ped. master. Spes.ped. master har ofte fordypning i spesialpedagogiske områder, PPR lærer litt om de fleste vansker, men ikke så mye om hver vanske. I tillegg lærer man også noe om normalutvikling i PPR-master.

Hvilke jobbmuligheter har jeg etter endt master?

Les karriereintervjuer med tidligere studenter og se hva de har brukt sin utdanning til!  
Vi tilbyr også et internasjonalt masterprogram "Master in Education", les karriereintervju med studenter fra den ene studieretningen Higher education studies

Se poenggrenser for masteropptak.

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du har flere spørsmål

Publisert 22. mars 2021 11:19 - Sist endret 30. mai 2022 08:45