Prosjektkoordinator og masterstudent

Murtaaz Butt fullførte Bachelor i pedagogikk, fordypning i kompetanseutvikling, arbeidsliv og teknologi, våren 2020. I dag er han masterstudent og prosjektkoordinator hos Briga AS.

Bildet kan inneholde: himmel, sky, smil, erme, highland.

Foto: privat

Fra instruktør til prosjektkoordinator på kort tid

Etter syv måneder som KompetansePluss Instruktør hos Briga AS, er Murtaaz nå blitt prosjektkoordinator i samme bedriften. Briga AS leverer kurs i grunnleggende ferdigheter i samarbeid med Kompetanse Norge og tilbyr i tillegg arbeidsrettede tiltak for NAV, tjenester innenfor karriereveiledning, norskopplæring, omstilling ved nedbemanning, samt ledelses- og servicekurs.

Murtaaz forteller at i jobben hans er det viktig å ha gode relasjoner med menneskene han møter på de ulike arbeidsplassene.

- Som instruktør holdt jeg kurs i grunnleggende ferdigheter for arbeidere med innvandrerbakgrunn som skulle lære seg norsk og digitale ferdigheter relatert til sitt arbeid. Her var det å tilpasse innhold til hver arbeidsplass svært viktig.

- I min nye stilling må jeg være organisert, vise trygghet overfor bedriftsledere og bygge tillit mellom dem og oss. 

Som prosjektkoordinator i Briga AS jobber Murtaaz med mennesker fra ulike steder i Norge, men også fra ulike deler av verden, noe han syns er veldig givende. 

- Menneskene jeg møter er det beste med jobben min, sier Murtaaz.

Studerer ved siden av jobben

Selv om han ikke hadde en spesifikk drøm om hva han ville bli, visste han at det å jobbe med voksne mennesker var noe han definitivt ville gjøre. I tillegg likte han det at pedagogikk fokuserer på arbeidslivslæring. Murtaaz forteller videre at muligheten til å ende opp med en lederrolle på grunn av bredden i utdanningen var også noe som bidro til at han søkte seg til bachelor i pedagogikk. 

Selv om Murtaaz nå jobber fulltid etter å ha fullført bachelorgraden betyr det ikke at han er ferdig med å være student.

- Jobben og arbeidstidene har vært fleksible, noe som har gjort det mulig for meg å fortsette med studiene, forteller han.

Murtaaz studerer Master i pedagogikk, studieretning Kunnskapsutvikling og læring i arbeidslivet. Han forteller at hovedgrunnen til at han begynte på master var muligheten for å komme seg inn i høyere stillinger. 

- Som masterstudent har jeg også innsett at forypningen jeg tok på bachelor ikke var nok for meg. Jeg jobber bedre takket være masterstudiene og føler meg tryggere på min egen kunnskap. 

Skryt av deg selv og hva du har fått til

Murtaaz fremhever viktigheten av det å være strukturert når det kommer til tips om hva studenter kan gjøre for å bli ekstra attraktive på arbeidsmarkedet.

- Jeg tror at det som til slutt gjorde at jeg ble ansatt som instruktør og spesielt prosjektkoordinator var at jeg var strukturert, selv med små ting som e-poster, og var alltid punktlig og tydelig på alle områder.

- I tillegg til det, ikke vær redd for å skryte av deg selv! Du har fullført en bachelor og har all grunn til å være stolt - det bør komme fram i søknadsbrevene.

Tips til deg som er usikker på hva du skal studere

- Ikke jakt penger eller andre sine drømmer.

Murtaaz er født i 1996 og de fleste på hans alder fullførte sine bachelorgrader i 2018. Selv startet han på bachelor i pedagogikk i 2017 og følte lenge at han lå langt bak vennene sine fordi han brukte tid på å komme i gang med studier.

- I dag ser jeg at det å vente var det beste jeg kunne gjøre, det førte til at jeg ikke begynte på studier før jeg fant noe som ga mening for meg. Det er greit å prøve seg på arbeidsmarkedet først, kanskje er det akkurat det som gjør at du finner ut hva du vil studere, avslutter Murtaaz. 

Publisert 7. mai 2021 10:47 - Sist endret 27. sep. 2021 10:54