HR-konsulent

Andreas Myrvang Holmedahl jobber med turnus, lederstøtte, rekruttering og utvikling hos Signo Vivo.

Foto: Norwegian Gospel Voices.

Andreas Holmedahl fikk jobb i HR-bransjen gjennom et vikarbyrå.

Andreas Myrvang Holmedahl tok en bachelorgrad i psykologi med fordypning i organisasjonspsykologi. I tillegg har han tatt noen emner i pedagogikk. Senere tok han en mastergrad i organisasjonspsykologi og ledelse ved BI i Oslo.

Andreas jobber nå som HR-konsulent i Signo Vivo i Andebu. HR, eller personalarbeid, er veldig variert og handler blant annet om rekruttering og turnusarbeid, men også alt fra arbeidsrett til å ringe etter vikarer. Jeg har også opplevd at det er forskjellig fra arbeidsplass til arbeidsplass hva man tenker at en HR-medarbeider skal gjøre.

Hva er det morsomste du gjør i jobben?

Noe av det jeg synes er mest gøy å være med på er intervju og ansettelsesprosessen.

Bruker du noe av utdannelsen din i jobben?

Jeg bruker mye av utdannelsen min. Psykologi handler om å lære om mennesker og menneskers adferd og det er alltid aktuelt så lenge man jobber med mennesker.

Ellers bruker jeg mye det jeg har lært om kommunikasjon, testmetoder og statistikk. Det siste er kanskje ikke det man forventer mest å benytte.

Jeg følte meg i stor grad faglig rustet da jeg kom til jobben, men man må hele tiden holde seg oppdatert, særlig på arbeidsrett siden lovene stadig vekk oppdateres.

Hvordan fikk du jobben?

Jeg fikk mine første HR-jobber gjennom vikarbyrå, men den jobben jeg har i dag fant jeg utlyst på Finn.no.  

Hva tror du vektlegges når man søker jobb?

Når vi leser søknader og CVer er det viktig at de er godt skrevet, og at de svarer på det vi har spurt etter i utlysningen. Hvis du først blir innkalt til intervju er personlige egenskaper, holdninger og motivasjon veldig viktig.

De fleste stillinger er ikke tilpasset til én spesiell utdanning, og da er det viktig at man har tenkt litt bredt i utdannelsen. Hvilket støtteemne man tar er viktig.

Hvis du er ferdig med en bachelorgrad i psykologi vil jeg anbefale at man tenker gjennom hva man vil bruke det til. Holder det med bachelorgrad eller vil du ha typer av jobber hvor det kreves master. Les litt stillingsannonser på finn.no og i avisene for å se hvilke muligheter som finnes og snakk med Karrieresenteret for tips.

Når man skal ut i arbeidslivet er det viktig å huske at det kan ta tid før man får jobb. Søk bredt og gå på alle intervjuer du får tilbud om selv om du egentlig ikke er interessert i jobben.

Publisert 31. okt. 2012 17:06 - Sist endret 24. mars 2017 10:42