Webredaktør

Håvard Aagesen jobber i Kirkens Nødhjelp.

foto: privat

I sitt arbeid for Kirkens Nødhjelp får Håvard Aagesen brukt sine GIS-kunnskaper, og han mener at utdannelsen har gitt han god kunnskap om ulike problemstillinger og kontekster organisasjonen jobber i.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Under studiene var jeg aktiv i Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon, Changemaker, og fikk gjennom det noen småoppdrag om alt fra å oversette tekster og skrive for nettsiden og magasinet. Etter hvert ble det til en deltidsjobb jeg hadde mens jeg studerte.

Da jeg skrev bacheloroppgaven min, og var usikker på om jeg ville begynne rett på master, åpnet stillingen som webredaktør seg, som jeg var så heldig at jeg fikk og kunne begynne etter jeg var ferdig med bachelorgraden.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg hadde veldig konkret arbeidserfaring fra det som praktisk talt er samme stillingen jeg har nå, samtidig som utdannelsen ga et veldig godt utgangspunkt for å forstå de problemstillingene og kontekstene som organisasjonen jobber i til daglig.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Jeg har ansvaret for alt det innholdet som ligger på våre hjemmesider, i tillegg til å bidra til produksjoner i sosiale medier og noe kartproduksjon.

Hva jobber du med akkurat nå?

Arbeidsdagene er ganske varierte med alt fra å produsere, korrekturlese og redigere tekster som skal på nettsidene våre, til å klippe filmer og produsere diverse kart. Akkurat nå jobber vi med å kommunisere sultkatastrofen i Sør-Sudan, noe som ligger veldig tett opp mot fordypningen i bacheloren min. Da går arbeidet i å få på plass informasjon om situasjonen og vårt arbeid på nett, gjennom film i sosiale medier og kart. Så selv om dette kanskje ikke er en typisk arbeidsdag, kommer kunnskapen fra samfunnsgeografi til nytte titt og ofte.

Hvordan bruker du samfunnsgeografiutdanningen i jobben din?

Utdanningen min ga meg en god basisforståelse for tematikker Kirkens Nødhjelp arbeider med til daglig. Det gjør det lettere og raskt kunne sette seg inn i ulike deler av vårt arbeid. Samtidig er kunnskapene jeg tilegnet meg på studiet om geografiske informasjonssystem (GIS) de som jeg kanskje i størst grad bruker direkte i arbeidshverdagen, selv om det ikke nødvendigvis hører til stillingen min. Det fine med samfunnsgeografi, er at man får en ganske bred utdanning som kan brukes til mye, samtidig som spisskompetansen fra bachelor og for eksempel GIS kan være med å skille deg ut fra andre jobbsøkere.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Ikke ha det travelt. Jeg prioriterte å ha frivillige verv og jobb ved siden av studiene, som viste seg å være veldig relevante for å få jobb. Å bruke tiden på nyttige erfaringer som supplerer studiene dine tror jeg bare gjør deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet.

Publisert 22. feb. 2017 11:16 - Sist endret 13. des. 2018 14:57