Trainee

Marius Johansen er trainee i Telenor.

Foto: Privat.

Marius Johansen er en av få sosiologer som jobber i Telenor.

Ville jobbe som forsker

- Halvveis i masterstudiene fikk jeg jobb som analytiker for Universitetssykehuset Aker. Der fikk jeg brukt den kvantitative metodekunnskapen min.

Jeg hadde tenkt til å fortsette med forskning, men endte opp som kredittanalytiker hos Dun og Bradstreet.

 

Sosiolog og kredittanalytiker

- I utlysningsteksten søkte de etter folk som var gode i SPSS og som hadde gode metodekunnskaper. De skrev også at de ville ha økonomer. Jeg ble så provosert at jeg ringte dem. Jeg sa at de ikke ville finne en økonom som var bedre enn en sosiolog eller statsviter i SPSS, og at de heller burde vurdere meg. Da slapp jeg å sende søknad, og ble tatt rett inn på intervju.

Selv om jeg ikke kunne noe om kreditt, hadde jeg etter hvert en del erfaring med anvendt statistikk. Fra studiene er det metoden jeg har hatt mest nytte av i arbeidslivet.

Marius jobbet i Dun og Badstreet i ett år, før han søkte på Telenors traineeprogram.

 

Trainee i Telenor

- Jeg passer godt i traineprogrammer fordi jeg liker å lære nye ting. Jeg ble plassert i ulike avdelinger og knyttet kontakter på tvers av konsernet.

Først ble jeg plassert i teknisk avdeling, hvor det jobber nesten 2000 mennesker. Omtrent 90 prosent av dem er ingeniører. Lederen for avdelingen ønsket en sosiolog for å bryte med oppfatningene om at man måtte være ingeniør for å jobbe der.

Hvis man ikke jobber med helt spesifikke fagfelt, jus for eksempel, tror jeg at man som sosiolog med mastergrad kan få jobb nærmest hvor som helst. Problemet er nok at det finnes en del misoppfatninger på arbeidsgiversiden, samtidig som at mange studenter tenker at slike yrkeskarrierer ikke er mulig.

Publisert 13. juli 2012 15:10 - Sist endret 12. feb. 2016 10:51