Hilde Haug

Regissør og produsent i Haugtussa Film

Utdanning

 

  • Cand. Sociol 1995

 

Bransje

  • Dokumentarfilmprodusksjon

Arbeidshverdag

Hilde driver et lite produksjonsselskap som heter Haugtussa Film som ble etablert i 2015, hvor hun er både regissør og produsent, samt økonomiansvarlig med mer. Hun holder til i Filmens Hus i Oslo, og har laget to dokumentarfilmer i løpet av de siste tre-fire årene. En om kvinnelig omskjæring med tittelen, 'I min mors navn' ('Mother's Faith, My Destiny'), og en om katolske nonner i Norge og Frankrike, 'Man kan ikke google inn Gud' ('God Cannot be Googled').

I følge Hilde finnes det ingen typisk arbeidsdag i denne bransjen, og det varierer uansett svært mye avhengig av hvilken fase man er i; om det er utvikling, produksjon, etterarbeid eller lansering/markedsføring.

I utviklingsfasen gjør hun research, skriver prosjektbeskrivelse og intensjonsmanus, skriver søknader om finansiell støtte, sonderer i forhold til potensielle medarbeidere og medvirkende/aktører, og planlegger opptak - og mye av dette kan hun være innom i løpet av en dag. I produksjonsfasen er hun i første del av fasen ute på opptak, og det innebærer å planlegge og gjennomgå ulike scener, henting av utstyr, regi på aktørene, selve filmingen, opplasting av og gjennomgang av materiale. Etter at opptakene er gjort, skal materialet logges før redigering og klipping. Nå må det også skrives utallige klippemanus og strukturbeskrivelser.

I etterarbeidsfasen er det arbeid med lyddesign, fargekorrigering, teksting, osv. Da hyrer Hilde inn folk som gjør det tekniske, men hun selv har det overordnete regiansvaret. Når filmen er ferdigstilt skal den lanseres, og den må meldes på festivaler, osv. Videre må det sørges for å få vist den i alle relevante fagmiljøer og evt også få den vist på tv. Deler av dette arbeidet må begynne allerede mens filmen redigeres og klippes.

 

Kontakt

 

Publisert 10. sep. 2015 13:04 - Sist endret 10. sep. 2015 15:03