Kundeservice

Ingrid Skinlo jobber hos Nordisk Film Kino.

Foto: Karoline Marie Aakernes

Hvorfor valgte du å studere sosiologi?

- Da jeg skulle studere, fokuserte jeg på hva jeg kunne tenke meg å skrive mastergrad om. Jeg visste at jeg ville studere mennesker på en eller annen måte. Mennesker i ulike samfunn var relevant siden jeg var, (og er), interessert i organisasjoner, ledelse og arbeid. Sosiologi virket også spennende, fordi det ville gi meg innsikt og forståelse av mennesker, relasjoner og samfunn. Jeg endte med å sette sosiologi som førstevalget mitt.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

- På mitt sjette, og siste semester på bachelor i sosiologi, fant jeg ut at jeg ville ha litt arbeidserfaring før jeg fortsatte på master. Allerede i februar/mars begynte jeg å se på stillingsannonser både på finn.no og NAV. Jeg så et engasjement i Nordisk Film Kino gjennom Academic Work som virket spennende. Academic Work er et bemannings- og rekrutteringsbyrå som har stort fokus på å få nyutdannede ut i jobb. Jeg søkte på jobben, og fikk en fot innenfor bedriften. Etter fire måneder utlyste de fast stilling. Jeg søkte, så etter fem måneder i engasjement fikk jeg fast jobb i Nordisk Film Kino.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

- Jeg er kundeservice- og resepsjonsmedarbeider i Nordisk Film kino, og hovedoppgavene er kundekontakt per mail og telefon, samt betjene resepsjonen på hovedkontoret.

Hva har du tidligere jobbet som?

- Etter videregående hadde jeg tre år før jeg startet på sosiologi. Jeg studerte først et halvt år med sykepleie og jobbet deretter halvannet år i barnehage. Det siste året var jeg lærerassistent i Etiopia for norske barn som bodde der med familiene sine.

Hvordan bruker du sosiologiutdanningen i jobben din?

- Jobben jeg har krever struktur, noe som man opparbeider seg gjennom studiet på sosiologi. Hovedoppgavene mine omfatter kommunikasjon med mennesker, og det krever forståelse for hvordan mennesker handler og kommuniserer. I tillegg er det å være på en arbeidsplass, forstå hvordan den fungerer og er satt sammen av ulike mennesker, noe jeg har tatt med meg fra utdanningen min.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

- Gjør ditt beste, og viktigst av alt: engasjer deg. Gjerne i studentpolitikken eller en forening knyttet til studiet. På den måten får du mye relevant kunnskap og erfaring. Hvis du får et verv i en forening kan du også ta flere kurs hos SiO, som i mitt tilfelle har spilt en stor rolle for å opparbeide de kvalifikasjonene arbeidsgivere ser etter. Det er gull verdt når du skal ut i arbeidsmarkedet. I tillegg får du et sosialt nettverk, som gjør studietiden litt artigere.

Publisert 9. okt. 2019 12:31